maandag 29 april 2013

Brulblog

Holocaustontkenner en alles-en-iedereenbelediger Jeroen de Kreek heeft strafbare feiten begaan, oordeelde de rechtbank van Amsterdam vandaag. Maar hij is niet strafbaar, want ontoerekeningsvatbaar.

Jeroen stond vorig jaar voor de rechter wegens beledigingen en smaad. Zo kreeg VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert via Twitter onder meer te verstaan dat 'tientallen miljoenen mensen dagelijks door een hel gaan omdat jij een domme blonde muts bent die fascisme gedoogt', 'mij het niet lukt om dood te zwijgen dat jij een genocide plegende terroriste bent, 'neuk je moeder', 'moffenhoeren vroeger werden kaalgeschoren' en 'frustraties over jouw miskramen dermate diep gaan bij je dat je bijdraagt aan de miskramen van DU-slachtoffers in Irak'

Op zijn 'brulblog' (woorden van De Kreek zelf) liet hij verder weten dat de Tweede Wereldoorlog 'een door Joden georganiseerd event (...) is waarbij de hele mensheid inclusief Joden verdrukt zijn (...). Het fraaie aan Hitler en zijn Nazi's was dat zij meer compassie hadden voor Joden dan voor andere untermenschen. Joden mochten douchen in Auschwitz na een vermoeiende treinreis naar het oosten.'

De rechtbank refereerde aan zijn soms 'bizarre gedrag ter terechtzitting' en 'de manier waarop hij zijn zaak heeft bepleit (door onder andere de rechtbank van stapels materiaal te voorzien die volstrekt niet relevant voor deze zaak zijn).'

Dan komt ongeveer het interessantste uit het vonnis. Jeroen blijkt in 2005 al eens onderzocht door twee psychiaters en een psycholoog. 'De persoonlijkheid van betrokkene wordt voor het grootste deel ernstig beïnvloed door het chronische psychotische toestandsbeeld van betrokkene. De persoonlijkheid wordt voor een groot deel beïnvloed door wanen. De persoonlijkheid doet denken aan (als) een vroeg-narcistische persoonlijkheidsstoornis. Betrokkene lijkt geheel overtuigd van zijn eigen grootheid en centrale rol in de wereld. Er is daarbij nauwelijks behoefte aan bewondering (dat centraal staat bij zogenoemde fallisch-narcisme). Betrokkene lijdt aan een chronische psychose die voldoet aan de criteria van schizofrenie, ongedifferentieerde type, met grootheidswanen. Betrokkene heeft de feiten gepleegd vanuit een ernstig verstoorde realiteitsbeleving. Betrokkene kan als volledig ontoerekeningsvatbaar worden geacht.'

'Uit de beschikbare gegevens komt vooral de persoonlijkheidsproblematiek naar voren van primair narcistische aard. Dit betekent dat, als gevolg van vroegkinderlijke verwaarlozing en schijnaanpassing, de identiteit onvoldoende heeft kunnen uitgroeien en er sprake is van een fragiel en krenkbaar zelfgevoel, impulsiviteit en de neiging middels 'grootse' daden en ideeën de eigen ervaren kleinheid te overschreeuwen. Sinds een aantal jaren is er sprake van een psychotisch proces bij betrokkene waarbij voornamelijk grootheidswanen en betrekkingsideeën op de voorgrond staan.'

Mede gelet op deze rapporten acht de rechtbank De Kreek volledig ontoerekeningsvatbaar. 'Doordat hij wordt vervolgd, wordt hij serieus genomen en wordt hem een podium geboden waarop hij zijn "ideeën" nog eens uitvoerig kan etaleren. Mede nu niet van enige aantasting van de fysieke integriteit van een of meer andere personen is gebleken, zou het dan ook overweging verdienen verdachte en zijn uitlatingen en gedrag te negeren.'

Loose ends



Zijn de Boston complotters een beetje tot bedaren gekomen? Nope. De gekte gaat onverminderd door. Als de commissaris van politie in Boston in een interview zich zogenaamd verspreekt en het woord 'actor' in de mond neemt, is dat weer het bewijs voor een false flag-aanslag. Hoewel actor volgens het Amerikaanse woordenboek toch echt ook 'a person who behaves in a way that is not genuine' betekent.

En dan is er het verhaal van Jeff Bauman (27), die als gevolg van de aanslagen zijn beide benen verloor. Het duurde niet lang voordat de slimmerds hadden ontdekt dat Jeff eigenlijk Nick Vogt was, een Amerikaanse soldaat die in Afghanistan toevallig ook zijn beide benen verloor. Want ook Jeff had geen kleine vinger meer. Hoe Jeff eerst dan wel gewoon op twee benen liep, wordt weer niet uitgelegd.

Bij WanttoKnow wond allesgelover Guido Jonkers zich weer eens vreselijk op: 'Meer en meer bewijzen duiken op, omdat ieder weldenkend mens dat op internet zijn weg weet, op zoek is naar de ‘loose ends’, de losse eindjes in het valse-vlag-breiwerk van machten binnen de FBI en hun companen. Hoe ver moet het gaan om duidelijk te maken aan de wereld wat Amerikaanse burgers voor een ongelooflijk rad voor ogen wordt gedraaid om hen hun burgerrechten te ontnemen. Hoe desperaat is de groep achter deze fake-aanslagen om dit soort terreur toe te passen..?'

Dat dit soort theorieën wordt verzonnen door pubertjes met het IQ van een capucijnaap weten we onderhand wel, maar dat een volwassen man als Jonkers dit soort onzin voor zoete koek slikt is pas echt treurig. Als hij namelijk even verder had gegoogled dan de gebruikelijke complotsites die hij frequenteert had Jonkers kunnen weten dat de Bauman/Vogt discussie het breekpunt is bij Boston hoaxers.

Om maar eens wat te noemen, zelfs een mongool kan zien dat Jeff en Nick niet op elkaar lijken.



En Jeff heeft toch echt nog al zijn vijf vingers. Aan beide handen zelfs.


zondag 28 april 2013

Wanen



Barracuda kan het ook niet helpen, maar het blijken keer op keer weer psychisch labiele figuren te zijn die zich tot complotten voelen aangetrokken. Neem nou Richard de Wit, de Nederlander die wordt verdacht van de moord op een Britse toeriste in India. Hij zag in 24-jarige Sarah Groves naar eigen zeggen een AIVD agente.

Complotter? Yep, en niet zo'n zuinig ook. Op zijn Facebook-pagina valt het eerlijk gezegd nog wel mee. Een paar verwijzingen naar Joris Demmink, meer niet. Maar op YouTube wordt het erger. Daar vliegen naast Joris ook de Bilderbergers je weer eens om de oren.

Zijn vrouw Uma Uma Rupanya vertelde aan de Daily Mail dat haar man behoorlijk psychotisch was voordat hij zes maanden geleden met de noorderzon vertrok. Hij dacht dat zijn huis werd afgeluisterd, dat spionnen hem op de hielen zaten. Drugs nam hij niet, maar na zijn vertrek nam het cannabisgebruik toe. Werken deed Richard al helemaal niet. Hij zat volgens zijn vrouw thuis achter de computer in Capelle aan den Ijssel.

Richard de Wit is niet, zoals links en rechts is gesuggereerd, ene Haddock, weer een andere psychoot die nogal eens bij Argusoog reaguurde. In 1994 was De Wit wel lijsttrekker van de Centrumdemocraten in Ridderkerk. Hij haalde een zetel, maar besloot geen plaats te nemen in de gemeenteraad. 

Psychiaters vonden Richard gevaarlijk. Hij was onder behandeling bij de Rotterdamse kliniek Het Dok voor achtervolgingswanen. Daar zijn ze in India inmiddels ook achter gekomen. Bij De Wit werd paranoïde schizofrenie vastgesteld en hij is afgelopen week opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. 'The medical report says he has a "well systemised delusional belief" that the Dutch government is following him and wants to kill him for his political activities as a councillor of the opposition.'

vrijdag 26 april 2013

Delegatie

Een zware delegatie in Washington om Demmink te beschermen, concludeerde Micha Kat aanvankelijk, zonder weer eens verder te kijken dan zijn pedoneus lang is. Een peloton van 11 topambtenaren (onder leiding van de voorzitter van het College van Procureurs-generaal, Herman Bolhaar) zou afgelopen dagen in Washington zijn geweest om te strijden voor het behoud van de zogenaamde Tier 1 status van Nederland. Maar Kat wist wel beter: per slot van rekening maakt de (half-geïnformeerde) conservatieve vrouwenvereniging Concerned Women for America zich ook al druk over Joris.

Elf topambtenaren naar Washington om de zaak Demmink uit te leggen? Dat leek Barracuda wat al te overdreven voor een inmiddels gepensioneerde topambtenaar van justitie. Het schijnt dat de Nederlandse overheid nog wel de advocaatskosten betaalt voor de bodemprocedure van Demmink tegen het AD - met een wel erg curieuze verwijzing naar artikel 69 van het Algemeen Rijksambtenarenreglement - maar voor het overige zou Joris Dee toch zeer goed zijn eigen boontjes moeten kunnen doppen.

Maar als Kat nu eens niet had lopen suffen, dan had hij kunnen lezen dat Nederland en Hongarije een dezer dagen een actieplan hebben uitgewerkt met betrekking tot de mensenhandel. Er was vorige week al een EU-conferentie over mensenhandel in Amsterdam. Voorzitter Bolhaar van de Task Force Mensenhandel gaf daar nog een nadere toelichting aan de pers. Publiciteit die je toch nauwelijks kunt missen.

In de delegatie zit ook burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar en die maakte geen geheim van het doel van het Amerikaanse bezoek: Amerikaanse juristen bijspijkeren over de Nederlandse aanpak van de mensenhandel. Sinds de grote politieactie op de Achterdam zijn ze tot in Washington DC benieuwd geworden naar de ’Dutch approach’ van het tegengaan van mensenhandel in met name de red light districts, aldus Bruinooge.

Nu Kat dan eindelijk heeft ingezien dat het toch geen Demmink aangelegenheid is, zit er niks anders op dan om wat vermeende dirt over enkele delegatieleden bij elkaar te goochelen. Dat alles onder het motto: lekker puh.

dinsdag 23 april 2013

Doek

Hoe zou het gegaan zijn met Martin Vrijland alias Martijn Alberda (zijn naam staat inmiddels overal op internet, dus doen we daar niet langer geheimzinnig meer over) sinds hij vorige week in een meesterlijke grap kukelde? Niet best.

Martijn trok weer eens een blik complotten open, de ene nog krankzinniger dan de andere, waarop natuurlijk weer voornamelijk volslagen malloten reageerden. Een ieder die nog dacht dat Martijn enige bijdrage gaat leveren aan de oplossing van de 'satanische moord' op Anass, is zo langzamerhand wel afgehaakt. Ten minste, dat deel met nog een beetje hersenen.

Maar er is goed nieuws. Gisteren zag Martijn dan kennelijk eindelijk in dat hij niets meer heeft toe te voegen aan de zaak. Het doek is definitief gevallen. Na de moeder heeft ook de vader blijkbaar geen behoefte meer aan contact. Hij was in een 'enorm moerasgebied' verzeild geraakt, beweerde Vrijland, doelend op de strijd tussen de beide gescheiden ouders. Maar het zal eerder zo zijn dat er geen centjes meer binnenkwamen, die nodig waren voor Martijns ultieme speurwerk.

Volgens Vrijland laat de moeder zich nu juridisch adviseren door Robert Moszkowicz. Zijn kantoor stond mevrouw Merzouk ooit bij in de scheiding enkele maanden na de geboorte van de tweeling Inass en Anass. En aangezien Moszkowicz zelf niet mag procederen, laat staan diens broer Bram, gaat Martijn er van uit dat diens zoon Yehudi de feitelijke procesvoering volgt. De gezworen vijand van Micha Kat! Die op zijn beurt beweert dat Yehudi ook reeds betrokken is in de Zaak Vaatstra voor Bauke CS in een procedure de familie Steringa een ton uit de zakken te kloppen. Complotteriger dan dit kan echt niet.

Huishoudelijk: we slaan enkele dagen over.

maandag 22 april 2013

Doodskop

Nog voordat in Boston de klopjacht werd geopend op de 19-jarige (9/11 complotdenker) Dzhokhar Tsarnaev, wisten de plotters alweer wie de echte daders waren. Dat waren natuurlijk dezelfde acteurs als van de Sandy Hook crisis, of nee: leden van de particulier-militaire organisatie The Craft, die op allerlei foto's herkend zouden zijn. En niet die twee slome, ontspannen kijkende Tsjetsjeense jongens.

Bij Wanttoknow zat papzak Guido Jonkers met rood aangelopen hoofd alweer driftig op zijn toetsenbord te rammen. 'Het is keihard fotografisch bewijs, wat in gewoon politiewerk ‘bewijsmateriaal’ heet. Maar het is werkelijk verbijsterend te zien, dat er geen enkele melding van de aanwezigheid van de mensen van ‘The Craft’ het nieuws haalt..! Noch in de ‘Boston Globe’, noch in de ‘New York Times’, noch in de ‘Los Angeles Times’, nérgens wordt er één woord aan besteed. Het lijkt erop dat dit evenement snel op weg is de grootste media-doofpot uit de geschiedenis te worden..!!' 

Niet dat de plotters die huurlingen bij naam konden noemen. De plotters meenden op vestjes en jasjes slechts het doodskopsymbool van The Craft te herkennen. Op enkele foto's zou je dat met enige fantasie inderdaad nog kunnen zien, maar dan nog hoeft het niets te betekenen. Je kunt Craft merchandise namelijk gewoon overal kopen. En als het dan een geheime false flag-operatie betrof, een vrije knullige ook nog, laat je je op deze manier wel heel erg in de kijker spelen. Vooral bij oplettende plottertjes.

Helaas werden plotters dit keer eens ingehaald door de actualiteit. Want die ontspannen sjetsjeense jongens bleken op foto's in elk geval de rugzakken te dragen die zij korte tijd later op straat hadden achtergelaten. Daar zijn ook gewoon getuigen van. Geen nood: echte draaikonten weten daar wel raad mee. Zo werd dit weekend bekend dat de oudste van de twee broers reeds enige tijd door de FBI in de gaten werd gehouden. Waarop de plotters (Alex Jones voorop) even zo makkelijk weer een ander complot naar voren schoven: Tsarnaev was gewoon een door de FBI aangestuurde patsy. Om er meteen aan toe te voegen: Full Extent of FBI Role in Boston Bombing Will Never Be Known. Signed, sealed delivered!

Vandaag gaat de Amerikaanse presentator Glenn Beck trouwens ook nog een groot complot onthullen, of liever gezegd: waarschijnlijk een behoorlijke modderfiguur slaan. Beck denkt namelijk dat de Amerikaanse regering een Saoedische man het land uit wil smokkelen omdat hij met de aanslag in Boston te maken zou hebben. Volgens het Department of Homeland Security vergist Beck zich en wordt de man alleen maar gedeporteerd omdat zijn visum is verlopen. 'Boy we sure will have egg on our face when the FBI explains that despite the fact that they already found the dudes, who have been cold murdering cops and throwing bombs out of stolen SUVs, that it was really Glenn’s Saudi guy all along. Man, how embarrassed we are going to be.'

Mooi artikel dit weekend over de DisInfo Wars: 'It's fitting that in a world that seems to justify the perversion of rationality, Alex Jones and Glenn Beck and Dan Bidondi and all the other truther, false-flagger joker self-promoters who say (and probably believe) that they’re the only voices of enlightenment in America emerge as its perfect avatars. Their thinking becomes improbably seductive in its own inside-out lucidity, attractive to anyone thirsting for simple answers, for any answers. For worse, ours is a world where the clowns regard themselves as tragic Yorick figures, gibing, gamboling, speaking undiluted truth out of their assholes, men of infinite jest.'

zaterdag 20 april 2013

Kippenhok

Na de veroordeling van Jasper S. tot 18 jaar cel, bleef het nog lang onrustig in het virtuele kippenhok van Boudineke Berkenbosch. Hoewel, dat viel eigenlijk best tegen. Boublog was de laatste tijd een beetje het genootschap van de Vaatstra-huilebalkjes geworden: een handjevol gelovigen (met André Vergeer en Wim Dankbaar voorop) dat meende dat de arme boer Jasper S. het absoluut niet gedaan kon hebben en erger: dat zelf niet eens wist. Net zomin trouwens als de familie. Alleen slimme plotters hadden het door.

Stampvoetend citeerde Bou gisteren het vonnis (Bou stamptvoette de laatste tijd trouwens zo vaak in haar Zeeuwse huisje, dat de schuur van de buren onlangs spontaan is ingestort): 'Het is allemaal leugens en bedrog, want Marianne reed die nacht niet op een gestolen herenfiets op de Keningswei. Daaruit volgt dat Jasper de dader niet kan zijn!' Bou heeft er verstand van, dat lees je zo.

De laatste weken werd nog een keer kruiwagens 'tegenbewijzen' over de lezer uitgestort, vooral bij monde van Wim Dankbaar, die zich maar bleef vastklampen aan allerlei vermeende 'getuigenissen' (of liever gezegd: slordige interpretaties daarvan). Of zoals blogster Mevr. Verschuren-Mae het onlangs treffend verwoordde: 'Om het officiële verhaal te verwerpen moeten er duizenden mensen liegen, terwijl om Wims lezing te kunnen verwerpen er maar een handjevol mensen nodig zijn die liegen. Alleen de aanname dat Wim liegt zou al voldoende zijn.'

Wat zou er toch in hun domme hoofden hebben rondgespookt, wil Barracuda wel eens weten. Dachten Dankbaar cum suis nu echt dat de rechters dankzij hun ontboezemingen op Boublog op het laatste moment hun mening zouden bijstellen? Dat zij als een donderslag bij heldere hemel het grote boze complot zouden doorzien, Jasper naar huis zouden sturen en Joris Dee Weg Ermee op het matje zouden roepen? Of dat het Friese volk, nadat Wim en André ze eindelijk de schellen van de ogen had gepraat, massaal met vork en tractor naar Leeuwarden zou rijden, waarna onze helden nog maandenlang met praalwagens vereerd zouden worden?

Terwijl het vonnis tegen Jasper S. werd uitgesproken moest Micha Kat gisteren te Zwolle weer eens voor de politierechter verschijnen wegens bedreiging van Jaspers advocaat Jan Vlug. Twee uur later stond Kat alweer op straat, want de rechter zag geen bedreiging. Wat een teleurstelling moet dat weer geweest zijn voor Kat, want hoe moet hij die vrijspraak nu weer verklaren in het licht van de tegen hem samenspannende rechtbankpresidenten?

UPDATE: Bou bevuilt streekmuseum

vrijdag 19 april 2013

Boston Bombs

Alupartytime! De Boston Bombs zijn weer goed voor een hoop speculaties door werk- en zonschuwe complotters, die zich de hele dag blindstaren op foto's in de hoop een of andere verdachte pixel te vinden. Zo is er de verdachte man op het dak, alsof mensen niet vanaf daken de marathon mogen bekijken.

En ook vaste prik: de herdenkingssite was al up and running dagen voordat de aanslagen plaatsvonden. Datzelfde misverstand dook ook op bij de aanslagen van Sandy Hook: Datumfouten ontstaan bij Google vaak door een verkeerde aanduiding op de geïndexeerde pagina zelf. Zo zijn er met betrekking tot Sandy Hook diverse foute datamaanduidingen ontdekt die nog verder teruggingen in de tijd.

Maar dit keer is er flink geanticipeerd op de horde gekken: de domeinen bostonmarathonconspiracies.com, bostonconspiracies.com en bostonMarathonConspiracy.com zijn meteen geclaimd (vast en zeker door de AIVD) om te voorkomen dat onfrisse radiokiezen ermee aan de haal zouden gaan. Op die laatste staat te lezen:

I BOUGHT THIS DOMAIN TO KEEP SOME CONSPIRACY THEORY KOOK FROM OWNING IT.
PLEASE KEEP THE VICTIMS OF THIS EVENT AND THEIR FAMILIES IN YOUR THOUGHTS.
THANK YOU.

woensdag 17 april 2013

Tijdbom

Peter R. de Vries gaat een programmareeks maken voor de fusieomroep TROS-AVRO, lazen we gisteren. Da's nou ook toevallig, want binnenkort moet het Boek der Boeken verschijnen. 'Een tikkende tijdbom onder de misdaadjournalistiek in Nederland die in 2013 afgaat.' Tijdperk P.R. De Vries -25 jaar maffiajournalistiek in Nederland, door zelfverklaard ex-crimineel Steve Brown. 'Enerzijds voldoet het als het gaat om een historisch overzicht en wetenschappelijke criteria (....); anderzijds berust het op persoonlijke meningen en ervaringen van slachtoffers van de Maffiajournalistiek.' Slachtoffers? Eigenlijk hoofdzakelijk Steve Brown zelf.

Voormalig schoorsteenveger, zelfverklaard meester in de rechten en uitbater van coffeeshop The Happy Family Steve Brown heeft het op Peter R. Vries gemunt sinds hij in een uitzending van zijn misdaadprogramma op de korrel werd genomen met de verborgen camera. Dat was ergens in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar De Vries werd nadien een obsessie voor Brown en is dat zo gebleven. Een beetje mens probeert wat van zijn leven te maken, maar Steve Brown houdt zich de ganse dag bezig met Organigrammen van de 'Misdaadgroep Peter R. de Vries sinds 1980'.

Bovendien gaat er geen dag voorbij of De Vries wordt weer aangepakt op zijn blog, compleet met taalfouten, want schrijven kan Brown nog altijd niet. Zo nu en dan komt het zelfs tot een schermutseling, als Brown zijn obsessie weer eens (toevallig) op straat ziet lopen. Dat de grens tussen fantasie en werkelijkheid in het geval van Brown niet altijd even scherp is, lijkt maar weinig uit te maken: geen mens die al die sterke verhalen uit het criminele milieu eens op waarheid controleert.

Maar gelukkig heeft Brown nog een paar fans: complotters. Zodra De Vries weer eens iets twittert over de zaak Vaatstra of de zaak Anass, verwijzen ze gretig naar het gezwatel van Brown. Die suggereert dan bijvoorbeeld dat beroepscrimineel Rob Zegerius op de redactie van het programma van Peter R. de Vries heeft gewerkt, terwijl hij slechts twee keer als infiltrant is ingezet. Dat heeft Brown dan ooit wel eens goed opgeschreven, en in een nog verder verleden was deze Zegerius volgens Brown zelf slechts 'informant', maar door de tijd heen transformeert de crimineel tot redacteur. Complotters weten overigens niet hoe snel ze het criminele verleden van zelfverklaarde pedojager Ben van de B. moeten uitpoetsen, maar de criminele connecties van Peturrrrrr (zoals zijn fans hem graag noemen) worden breed uitgemeten.

'De figuur de Maffiajournalist kwam naar boven drijven, analoog aan de opkomst van de commerciële productie maatschappijen en radio-en Tv-stations in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw', schrijft Brown, alsof hij het over de Bende van Nijvel heeft. Als er al een tikkende tijdbom afgaat - of moeten we zeggen: dooft? - dan is het toch vooral de hyperbool van Brown zelf.

dinsdag 16 april 2013

Stalkers

Barracuda voorspelt: complotters gaan voortaan iedere aanslag, moord of ramp claimen als een false flag-aanval of satanisch ritueel. De Boston Bombs zijn alweer de mini 9/11. 'Het is namelijk al jaren duidelijk dat men nu overstapt van AlCIAda, naar White-AlCIAda, ofwel burgers die tegen de overheid zijn; OFWEL WIJZELF DE GEKKE-COMPLOTTERS!' 

Start het Peppi & Kokki-lied maar weer. 

Neem nou James Holmes, de 24-jarige Amerikaanse student die het vuur opende op een menigte bezoekers van de première van de Batmanfilm The Dark Knight Rises in Aurora. Ook die heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op Amerikaanse (en Nederlandse) complotters, die denken dat de hele zaak in scene is gezet.

Vorige week liep het helemaal uit de hand toen Kevin Michael Purfield (45) werd gearresteerd. Die begon de (nabestaanden) van slachtoffers te stalken via email, telefoon en sociale media omdat hij vermoedde dat het stuk voor stuk ingehuurde acteurs waren. 'In the beginning it was this conspiracy theory stuff, then it went away from the conspiracy theory into personally attacking the families, calling them names and hoping bad things would happen to them.'  Oftewel: Micha Kat en Wim Dankbaar all over.

Inmiddels hebben de officieren van justitie de rechters gevraagd om de namen van de slachtoffers uit de stukken te verwijderen omdat ze voortdurend door aluhoedjes worden lastiggevallen. Jordan Ghawi, wiens zuster is omgekomen bij de schietpartij, kreeg zelfs doodsbedreigingen.

En het helpt natuurlijk niet dat Larry Pratt van Gun Owners of America aan Alex Jones vertelde 'dat niet moet worden uitgesloten dat de Amerikaanse overheid hiertoe in staat is'. Want Pratt is natuurlijk doodsbang dat Amerikanen als gevolg van massaslachtingen hun wapenvergunning wordt ontnomen. Waarmee we gelijk de 'logica' achter het complot te pakken hebben: eerst schieten, dan ontwapenen.

maandag 15 april 2013

Webstekken

2013 wordt het jaar van de shakeout van de opiniewebstekken. Frontaal Naakt ter linkerzijde ging een maand geleden ten onder aan zelfbeklag, maar ter rechterzijde is het ook een doffe ellende. Artikel 7 werd in chaos opgericht, en lijkt ook in weer chaos ten onder te gaan. Vooral aan ruzies en zuigende trollen.

Amsterdam Post viel vorig jaar al als een splinterbom uit elkaar, waarna een ieder zich in zijn eigen loopgraven terugtrok. Met name de deftige Biedermannetjes van de Vrije Chroniqueurs zijn erg in hun sas met hun pastorale overzichtelijkheid. 'Alsof je je in een bossage (...) waant, met uitzicht op grazige weiden en vreedzaam kuierend volk dat zich eerbiedig voor al het schoons dat zich aan de waarneming voltrekt neervlijt.'

Maar nu komt het: Het Vrije Volk (herinnert u zich deze nog?) keert in zijn oude glorie terug. Het PVV-minded blog van Duns Ouray liet zomer 2011 zijn vaste team van moslimvreters per mail weten dat zij niet langer pasten in de hyperallergenisch geteste witter-dan-wit 'nieuwe formule'. Daarin lag 'de nadruk niet langer op eigen content, maar op korte, snel te actualiseren voorpagina-items die verwijzen naar content op andere sites.'

Dat moment viel niet toevallig samen met de aanslagen door Anders Behring Breivik.  Gewapend met mattenklopper en boenwas maakte HVV direct schoon schip, het hele archief verdween.Vertaler uit het Duits E.J. Bron wilde nog snel afscheid nemen van zijn lezers, maar de HVV-redactie haalde zijn bijdrage meteen weer weg.

De linkjeszee werkte natuurlijk voor geen meter, zoals tegenstanders ook toen al hadden voorspeld. Geen hond die nog omkijkt naar Het Vrije Volk. Dat kan beter, moet uitbater Duns alias Kent (ken uw Superman klassieken) hebben gedacht.

Barracuda heeft er eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van en voorspelt dat de rechtste webstekken dit jaar stilletjes doodbloeden. De economische crisis en de Europa-discussie hebben een einde gemaakt aan het islamnavelstaren, zelfs Wilders lijkt erop uitgekeken. Sterker nog: Uitgerekend oud PVVérs bekeren zich tot de islam, de asielstroom daalt en de aandacht verschuift naar bijna doodgemartelde gratenpakhuizen

zondag 14 april 2013

Faalhaas

Martin Vrijland kwam, zag, overwon en stortte ter aarde. Inmiddels krabbelt hij weer overeind, druk de commentaren over vrijmetselarij/illuminatie wegpoetsend, want kennelijk heeft Martin toch iets van zijn uitglijers geleerd. Zou onze roekeloze Martin ook in het echt een faalhaas zijn, vroegen we ons af. Martin is ondernemend en voert graag de regie, maar laat zaken flink ontsporen.

Eerst dit: Barracuda gaat zijn volledige naam niet noemen. Het is genoeg om te weten dat hij Martijn heet. Waarmee hij niet de persoon is die collegaspeurders aanvankelijk op het spoor waren gekomen. Die vergissing is gemaakt doordat de virtuele persona Martin telkens een sfeer van succes uitademende, iemand die na een vol zakelijk leven zich dan toch eindelijk tot de (bizarre) inzichten van David Icke zou hebben bekeerd. Dat intrigeerde Barracuda nog het meest. Die overstap leek al niet erg logisch.

De werkelijkheid is dan ook anders. Als een vermelding op Google een graadmeter is voor succes, dan heeft deze Martijn het in de afgelopen 41 jaar niet ver geschopt. Martijn is nauwelijks boven het maaiveld uitgekomen. Geen blogs, geen referenties, niks. In een van zijn radio-interviews verwees Martin geheimzinnig naar zijn cv, maar die blijkt virtueel niet te bestaan. Barracuda kwam een LinkedIn-profiel tegen dat nagenoeg leeg is. Blijkbaar iemand die om wat voor redenen niet trots is op zijn verleden. Of dat verleden heeft weggewerkt.

Dat is trouwens niet helemaal gelukt. Een poging om een eigen bedrijf in vloeibare en gasvormige brandstoffen op te zetten leidde in 2006 tot een schuldsanering. Martijn had ook nog een schimmige Ltd, inmiddels ook al dissolved. Zijn enige claim to faim - als alle aangereikte gegevens kloppen - was een baantje als verkoper bij een bouwer van wasinstallaties in Friesland, waarmee hij ten minste nog de vakblaadjes haalde. David Icke was - gelukkig voor dat bedrijf - in geen velden of wegen te bekennen. Zijn laatste (tijdelijke) aanstelling zou Widam Aluminiumbouw geweest moeten zijn, afgaande op wat hij op zijn eigen site zegt. Ook daarvan is op internet geen spoor te bekennen.

Kortom: het beeld dat opdoemt staat in schril contrast met het imago dat zijn alter ego graag uitstraalt, de dynamische gogetter die een ruime ervaring zou hebben als sales professional. Een professional die zichzelf online amper weet te verkopen en geen enkel (naspeurbaar) track record heeft. Misschien is dat wel waarom Martijn in zijn rol groeide: Virtueel kon hij groter zijn dan hij was. Maar in werkelijkheid beschikt Martijn over geen enkele aantoonbare kwaliteiten om klaarheid in de zaak Anass te brengen.

En wellicht kan Freud Barracuda dan nog eens uitleggen of Martijns onfrisse preoccupatie met homoseksualiteit en de 'geminachte hetero-normativiteit' (uitmuntende analyse van Disputax in dit verband, lees ook haar mening over de doodsoorzaak) iets te maken heeft met zijn eigen seksuele onzekerheid. Want een (zichtbare) Martijn privé of sociaal lijkt online ook al niet te bestaan.

Gelukkig heeft de familie Martin, die tot voor kort als een bok op een haverkist de interviews begeleidde, niet meer nodig voor publiciteit. Zaterdag verscheen een meelevend interview met de familie over hun strijd om de waarheid. Zonder de Annunaki.

vrijdag 12 april 2013

The Illuminati: The Stonehenge Conspiracy

Beerput

Zal Barracuda benieuwen hoe lang Martin Vrijland zich nog met de zaak Anass blijft bezighouden. De capitulatie kan eerder een kwestie van uren dan van dagen zijn. Gisteren gooide de zelfbenoemde speurder, in het nauw gedreven door ontwikkelingen in bloggerland, definitief zijn glazen in door een hele beerput over de familie open te trekken, inclusief belastende informatie over de vader. Dat gebeurde nadat een vriendin van de familie dreigde Martins naam te openbaren aan het gilde der debunkers.

En wat Barracuda en andere bloggers al vermoedden: het zat helemaal niet goed tussen Martin en de moeder, die niet wilde dat hij met de vader van Anass omging. Daarna is de sfeer blijkbaar alleen maar verder verslechterd. Inmiddels is er een stichting opgericht door de moeder omdat zij zich 'op geen enkele wijze kan verenigen met de werkwijze van de, in opdracht van (de) vader werkende Martin Vrijland.' 'Wij vinden het ook geenszins netjes dat Martin Vrijland zich op deze manier opstelt tegen moeder. Net zoals hij geen moeite heeft gedaan om dingen te verifiëren voor hij ze op zijn site publiceerde, heeft hij ook geen moeite gedaan om de achtergrond te checken van de man waarvoor hij werkt waaruit de reden zou blijken dat moeder niet samen met vader wil optrekken'

De vriendin van de moeder die dit openbaarde werd gisteravond meteen belaagd door de hyena's die Martin om zich heen heeft verzameld (type: Olympic Zion-gekkies), waardoor ze haar Facebookpagina moest sluiten. Barracuda kan nauwelijks nog voorstellen dat de vader van Anass nog verder wil met deze Martin, en het is de vraag of de man ooit een serieuze blik op zijn idiote site heeft geworpen.

Het meest treurige is nog wel dat de enorme spanningen in het gezin best wel eens te maken zouden kunnen hebben met de dood van Anass, dus de vermoedens van zelfmoord zijn bepaald niet vergezocht.

Er is een opvallende parallel met de zaak Vaatstra. Toen Bauke Vaatstra zich realiseerde dat zijn dochter dan toch wel eens door een boer uit de buurt zou kunnen zijn omgebracht, werd hij prompt de risee van de complotters. Die kozen de kant van de gescheiden moeder, die eerder in hun Demmink doofpotten geloofde. Zo mocht Bauke op het web lezen dat hij een drankorgel was. Ook Martin lijkt zich drukker te maken over zijn eigen geloofwaardigheid (of wat daarvan is overgebleven) dan de gevoelens van een aangeslagen en tot overmaat van ramp verscheurde familie.

UPDATE: Verklaring over Vrijland Stichting Anass

donderdag 11 april 2013

Manipulant

Martin Vrijland is weer lekker op stoom vandaag. Na het Anass debacle wordt vol gas gegeven met toet toet-boing boing-verhandelingen over - lees en huiver - 'een maatschappij waar de 'hetero-normativiteit (wordt) geminacht', zodat 'pedofilie niet meer gezien worden als iets kwalijks'. Lekker logisch weer nu het OM naar de Hoge Raad stapt om de Vereniging Martijn te verbieden. Of zou dat weer afleiding zijn? Vast wel. Martin verzint ze waar je bij staat, zoals we al eerder hebben kunnen zien.

Intussen legde de virtuele diender 'Kate', die Martin deze week zijn verdiende loon gaf, nog eens uit waarom hij/zij hem die poets had gebakken. Dat kwam eigenlijk vooral omdat Martin een aantal kritische opmerkingen op zijn site weigerde, iets dat hij naar verluidt permanent doet. 'Dus vroeg ik me af hoe snel Martin iets zou accepteren alszijnde 'passend' in zijn gedachtegang. En dat was snel, heel erg snel. Het vertrouwen was snel gewonnen, al voordat ik boe of bah kon zeggen stond mijn eerste e-mail op zijn website! En het bevestigende meteen mijn ergste vermoedens: iedereen slikt het als zoete koek.'

De mooiste onthulling is wel dat Martin ook geen ontkrachtende informatie plaatste die insider Kate hem aanreikte over zaken die hij daarvoor op de site had gezet. 'En dat terwijl hij dacht dat ik op het (politie) bureau werk. En wie ontkrachtende informatie tijdens een onderzoek negeert, schiet zichzelf in de voet.'

Martin is dan ook geen waarheidsvinder, maar een manipulant. Per slot van rekening is het hem er alleen maar om te doen om zo snel mogelijk af te koersen op een scenario van satanisch ritueel misbruik. Barracuda durft te wedden dat hij de arme familie gek heeft gemaakt met bizarre David Icke-complotten.

Bij alle ophef over Vrijland is een niet onbelangrijk detail onderbelicht gebleven. Want wie mocht denken dat Martin het beste voorheeft met de familie van Anass, moet dit nog eens lezen. Daar worden nou niet echt vleiende dingen over de moeder gezegd. 'Tijdens de uitzending van NTR kwam al wel uit de beelden dat moeder echter niet bepaald een positieve lichaamstaal uitstraalde richting de vader.' Zelfs als je dat vindt, houd je dat voor jezelf, en ga je het niet zichtbaar voor de moeder op je site plempen.

Maar het tekent Martin helemaal: de vader is blijkbaar ontvankelijker voor de complottheorieën van Martin dan de moeder (mogelijk gewaarschuwd door haar omgeving). Dus distantieert Martin zich van de moeder, zoals Martin ook van Kate geen ontlastende informatie accepteerde. Ken uw complotters.

UPDATE: Oorlog.

woensdag 10 april 2013

Boos

Martin Vrijland was niet in een happy mood vanochtend, toen hij zich eindelijk realiseerde dat hij bij de complotneus was genomen. Dankzij een jaloersmakende grap die Barracuda graag had verzonnen, maar die hij helaas niet kan claimen. Die grap was met name zo geslaagd omdat hij weer eens aantoont dat complotters helemaal niet op zoek zijn naar de waarheid, maar naar bevestiging van hun eigen hersenschimmen. Zodra ze iets aangereikt krijgen dat die vermoedens bevestigt wordt het direct, zonder check of dubbelcheck, op het web gepleurd.

Hij zou nooit meer op anonieme reacties reageren, beloofde Martin vanochtend, om vanuit dezelfde luie aanname als waarmee hij anoniem toegestuurde documenten als 'bewijs' bestempelde, zijn pijlen te richten op de eerste de beste complotterhater die hij kon vinden: de inderdaad hier nogal nadrukkelijk aanwezige reaguurder Jeroen Hoogeweij. Die dan ook meteen achter alle (uiteraard door de AIVD betaalde) debunkersites en stoorzenders van Nederland moest zitten, inclusief deze webstek. Van hun belastingcenten! Zo gaat dat met complotters: de anticomplotterbrigade kan niet anders dan uit een Demmink de Verschrikkelijke bestaan, die alles centraal aanstuurt.

De troefkaart die natuurlijk meteen weer getrokken werd was dat debunkers 'over de hoofden' van de 'vermoorde Anass' heen grappen zouden maken en geen respect zouden tonen voor de familie. Maar zo zit het natuurlijk niet in elkaar: het gaat niet om Anass, maar om de man die deze zaak heel sluw voor zijn eigen agenda gebruikt.

Martins site is namelijk een slagveld van mislukte pogingen om allerlei complotten aan te tonen, die hij om die ook weer even snel liet vallen: de vermeende AIVD-agente Joanna, het pedo-erfgoed van wijlen senator Edward Brongersma en de FEMA bunkers onder Amsterdam. De antipedo vereniging die Martin zou oprichten kwam er natuurlijk ook niet. Maar met Anass had hij eindelijk beet. Een radeloze vader die vermoedelijk nog nooit op zijn site had gekeken, of niet helemaal bekend is met de materie die Martin daar aansnijdt, vroeg om zijn hulp. Eindelijk had de werkloze Martin weer een doel in het leven.

Want Martin wist immers op voorhand dat het zou moeten gaan om een rituele moord uit de creaties van zijn goeroe David Icke: Anass was niet voor niets gevonden in het bosje tegenover het voormalig restaurant Lucifer (!) aan de Van Zuylen van Neyeveltstraat, en die Marie-Hélène van Zuylen van Nyevelt van de Haar Barones Marie-Hélène de Rothschild was op haar beurt natuurlijk weer een ingetrouwd lid van de vooraanstaande Franse tak van de bankiersfamilie De Rothschild. Stuk voor stuk keiharde bewijzen!

Oftewel: Martin gaat de zaak Anass niet oplossen omdat hij alleen maar zoekt naar aanwijzingen voor zijn eigen bizarre fantasieën. Als de familie nog steeds van mening is dat de politie informatie achterhoudt, laten ze dan een goede advocaat nemen. Van mijn part Adèle van der Plas. Die ziet ook spoken, maar geen reptielen.

De groeten van Kate Lans

Terwijl de verwarring rond de identiteit van Martin Vrijland toeneemt (is het de vitale gogetter van Widam of een in dit verband totaal onvindbare Martin de Wilde?), lijkt het erop dat de overijverige Martin in een opzetje is gekukeld. Degene die hem dit kunstje (mede) heeft geflikt blogt vanuit Rotterdam al een tijdje onder de naam Disputax.

Disputax (vrouw, volgens haar profiel) heeft een vriend die zich uitgaf voor Kate, die bij de politie Haaglanden werkt en Martin zogenaamd wilde steunen in zijn speurtocht naar de waarheid achter de zaak Anass. 'Er was niet meer voor nodig dan een vers aangemaakt e-mailaccount en een sterk verhaal. Onder het pseudoniem "Kate Lans" heeft hij Martin Vrijland benaderd en hem in een paar dagen volkomen absurde informatie gevoerd.'

En ja hoor, daar trapte allesgelover Martin (met zijn curieuze Annunaki-obsessie) volgens het blog meteen in. In de verdere mailwisseling met onze virtuele diender bleek Martin wel erg gebrand op nadere informatie over een vermeende andere zelfmoord; die van een Pool, die in een huisje van Duinrell een einde aan zijn leven gemaakt zou hebben. 'Naar voorbeeld van het procesverbaal dat meneer Vrijland eerder op zijn blog postte werd een redelijke gelijkende kopie in elkaar geflanst. Met zwierige hand pende hij (de vriend van de blogger - Barracuda) er in blauwe ballpoint "16 feb: overgenomen door K. Keur/Echo 13" onder. Klaas Keur, anagram van "sukkelaar". Wat kreukels. Met een dikke stift een groot zwart kruis erover heen. Dát is oog voor detail.'

Het duo heeft het slim aangepakt. Ruim voordat Martin het bewuste document online zette (en Micha 'Supergetuige' Kat het weer klakkeloos overnam), heeft ze haar actie al min of meer aangekondigd, namelijk op zaterdag 6 april. 'Martin, je krijgt de groeten van Kate Lans'. Daarnaast hebben ze een andere foto van het document online gezet, waaruit blijkt dat ze wel degelijk de afzender zijn van het bewuste 'proces verbaal'.

Het slechte nieuws was blijkbaar gisteren nog niet aangekomen bij Martin, of hij doet alsof zijn neus bloedt. Een reaguurder: 'Ik ben benieuwd wat voor circus er uit de kast gehaald gaat worden om dit nog te debunken'.

Hoeft niet meer dus. Of om de Rotterdamse Disputax nog maar eens te citeren: 'Martin Vrijland verkoopt u allen hysterische poeha, zijn betrouwbare bronnen zijn alles behalve dat en wie deze man nog altijd op zijn woord geloven wil, die leze al zijn hersenspinsels over de Reptillians van Icke'. En: 'Vage getuigen, vergezochte links naar rituele moorden, het koningshuis, verdachtmakingen tegen de moeder van Anass en de illuminatie - je vraagt je af waarom de familie zich inlaat met iemand die hun zaak tot in het belachelijke toe geen goed doet'

Kortom: Martin heeft vanavond heel wat uit te leggen bij Myra.

UPDATE: Mea culpa.

dinsdag 9 april 2013

Vrijland

Hij kwam, zag, overwon. Martin Vrijland, die denkt dat hij in zijn eentje wel even de zaak van de 'vermoorde Anass' kan oplossen. Helaas uit dubieuze motieven: het hardnekkige geloof in werkelijk bizarre homofobe complotten. Dat je die ideeën er op nahoudt is tot daaraan toe, maar Martin dringt ze op aan een familie die het toch al moeilijk heeft. Zelfs bij de Viva krijgen ze enge rode vlekken van Martin, die morgenavond bij Myra wederom mag uitpakken over de 'Homofilie agenda'. 'Hij startte deze weblog om mensen uit de kudde te trekken en zich daarboven te verheffen; om eye openers geven.'

Dat Martin niet de echte naam is van deze kuddeleider, mag duidelijk zijn. Want weliswaar zit Martin volgens eigen zeggen sinds een faillissement werkeloos thuis, het is de bedoeling dat hij straks weer aan de slag kan als internationaal super sales professional. En dan kun je maar beter niet worden geassocieerd met bizarre complotten.

Barracuda vermoedt dat Martin ook in zijn laatste baan bij de waterkoeler nooit gesproken heeft over zijn fascinatie voor pakweg David Icke, New World World en mind control. Dan zou het eerder zijn gegaan over de strafschoppen en opwaaiende zomerjurkjes. Maar 's avonds daalde Martin in zijn rol van radiokies steevast af in de donkere krochten van het interwebs.

Barracuda kreeg een dezer dagen een tip over Martins echte identiteit en die leek, na enkele checks, spot on. Dat is ook een beetje zijn eigen schuld. Martin heeft namelijk net iets te veel van zichzelf prijsgegeven toen hij zijn blog begon en dan gaan nieuwsgierige aagjes (onder wie onze tipgevers) spitten: er zijn, om maar eens wat te noemen, niet zoveel bedrijven die 86 jaar oud failliet gaan. Dan kom je dus vanzelf uit bij Widam NV Aluminiumbouw in Hoorn. Zestig medewerkers in vaste dienst verloren er vorig jaar hun baan.

Sinds november, precies de maand dat hij zijn Matrix-blogje begon, zoekt degene die de 'Martin' zou kunnen zijn een baantje in het aluminium, waarin hij zo te zien zijn hele leven al heeft gebivakkeerd. Oftewel: Martin is werkelijk in elk opzicht een aluhoedje. En zijn echte naam werd, in een tijd dat het blog van zijn alter ego nauwelijks werd gelezen, onder een petitie tegen Jasper S-advocaat Jan Vlug gezet.

Wie? Dat gaat Barracuda niet verklappen. We gunnen Martin namelijk een baan met beide benen op de grond, weg van die idiote complotten. Bovendien wil Barracuda voorkomen dat zijn toekomstige collega's hem iedere maandagochtend lachend op de schouders slaan: 'Zo (vul in), nog Annunaki's gevangen dit weekend?'

Disclaimer: elke overeenkomst met bestaande personen, gebeurtenissen, plaatsen of entiteiten berust op louter toeval.

Update: de aluminiumman blijkt toch niet onze Martin te zijn.

maandag 8 april 2013

Killswitch

GeenStijl was de complotters nu eens een straatlengte voor: De Demmink Bode moet hangen vanwege een belastingtruc. Zouden de vorsers van Trouw en het International Consortium of Investigative Journalists in Washington tijdens het spitten in de offshore leaks op een drijvende kerk zijn gestoten?

Het Katholiek Nieuwsblad, tegenwoordig ad interim geleid door adjunct Henk Rijkers, omdat hoofdredacteur Mariska Órban-de Haas nog altijd straatvrees heeft, mag geen gebruik meer maken van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zijnde Stichting Arnulfus en zijn netwerk van katholieke notarissen, om aan extra belastingvriendelijke inkomsten te komen. Zonder erfenissen en schenkingen gaat het weekblad naar de kloten haaien. Tot nu toe konden donateurs hun giften aftrekken van hun inkomstenbelasting, en dat laatste mag niet meer van de Dienst der Belastingen.

Aluhoedjes alert! Per slot van rekening is het Karholieke Nieuwsblad het enige serieuze weekblad in Nederland dat zelfs tijdens Pasen driftig Demmink berichtjes tikte, keurig tussen de plichtmatige Urbi et Orb-verslagjes. En elk mens begrijpt dat de Belastingdienst nog altijd direct onder de verantwoordelijkheid valt van de gepensioneerde topamtenaar van justitie, kortom killswitch.

Toch vermoedt Barracuda dat het KN ook zonder Arnulfus niet lang meer had volgehouden. Henk Rijkers tikte zo langzamerhand namelijk meer Demmink-stukjes bij elkaar dan Micha Kat in zijn hele leven, en het is niet moeilijk voor te stellen dat de pakweg 10.000 abonnees toch liever het Woord van de Paus tot zich nemen. Bovendien was Henk toch al niet scheutig met de berichtgeving over wat zich onder de rokken van de RK-priesters afspeelt, en leg dan die fixatie voor JeeDee (weg ermee) maar eens uit.

Maar Barracuda heeft goed nieuws: u kunt nog steeds - belastingvrij - storten via het Helsinki Comité.

vrijdag 5 april 2013

Windhandel

Climategate.nl was ooit een platform voor angry young men die zich tegen de Grote Klimaatleugen verzetten. Kanjers, dat zag je zo. Zo hadden we skileraar en wintersport weather guy Hajo Smit en niet te vergeten tennisleraar Marcel Crok. Van deze drie musketiers lijkt alleen Rypke Zeilmaker nog (actief) overgebleven. Goed voor 790 berichten, and counting.

Rypke heeft er kennelijk de tijd voor. Want waar die zijn geld mee verdient mag Joost weten. Zijn laatste bijdragen als 'journalist' aan tijdschriften en dagbladen dateren alweer van jaren terug. Alleen Het Parool wil nog wel eens wat van Hylke publiceren, waarbij het meteen wemelt van de feitelijke onjuistheden.

En boos is Rypke nog elke dag. Op iedereen die ook maar iets over windmolenparken durft te schrijven. Zo ook John Geijp, ‘redacteur Economie van het Dagblad van het Noorden'. Eerst plaatst Rypke het papzakhoofd van Geijp boven zijn artikel, alsof het een enorm loslopend monster betreft, en daaronder komt dan te staan: 'Incompetente journalisten als John Geijp kosten de Nederlandse burger miljarden euro's per jaar'.

Hylke is (weer eens) boos omdat de journalist een persbericht zou hebben overgeschreven over een windpark 50 kilometer boven Schiermonnikoog. Geijp meldt dat windpark Gemini 700 Megawatt vermogen levert en 785.000 huishoudens in stroom voorziet en ‘500 banen op zee leveren'. Allemaal kul, beweert Hylke die met wat snel rekenwerk de cijfers enorm probeert te downplayen. Met verwijzing naar de KEMA, die stelt dat je bij het opgesteld vermogen een productiefactor moet hanteren van 20 procent. Het is namelijk geen kunst om een willekeurige benchmark tot standaard te verklaren.

Barracuda heeft de stukken van John Geijp er eens bijgepakt. Ongeveer een jaar geleden schreef dezelfde Geijp dat het project gebruik gaat maken van Siemens-windmolens die een een hoger rendement hebben doordat ze eerder beginnen te draaien. Geen onbelangrijk detail, dat Hylke wel eens had kunnen melden.

Letterlijk schrijft Geijp overigens: 'Het (windpark) kan 785.000 huishoudens van stroom voorzien'. Met die formulering lijkt niets mis, aangezien het gaat om een prognose van het bedrijf zelf. Maar bovenal blijkt Geijp niet echt aan het lijntje van de initiatiefnemers te lopen. Op de dag dat Hylke zich weer eens purpelpaas ergerde, verscheen er een tamelijk cynisch artikel van Geijp over het project. Daarin stelt hij (onder meer) dat de geproduceerde stroom doorgaans relatief duur is, de bouwkosten aak hoger uitvallen en de elektriciteitsverbinding met door de investeerders zelf worden moeten betaald.

Maar er is goed nieuws. Binnenkort zijn we verlost van dat eeuwige windmolengezeik van Rypke. Hij bereidt een leven voor bij de Benedictijner monniken. Volgens Rypke een vesting tegen chaos en wildernis. En gekmakende ergernis.

donderdag 4 april 2013

De toestand in de wereld

Het raadsel van het verdwijnend geld en onbereikbare rekeningen bij de ING is opgelost. Het ging om de generale repetitie van Dijsselbloem voor het geval dat kleine spaarders zouden moeten meebetalen aan de redding van de Nederlandse banken. Is vooral uitgeprobeerd bij minvermongenden, onder wie Arend Zeevat, die 26 euro op zijn rekening had staan en ineens een tekort had van 131 euro.

Uw centjes hebben via een slimme hack vanuit Zeeuwse atooombunkers overigens een veilig heenkomen gevonden in een vluchtfonds voor een oud-ambtenaar, die voor zijn vertrek nog gauw even een stelling bij NCRV's Standpunt.nl omdraaide. Die stelling luidde: Helpt laseren van brein rat van cokeverslaving af? Maar dat werd: Won Gaston zélf maar de Straatprijs.

Terwijl dit alles gaande was waarschuwde Willem Middelkoop voor de bitcoin, die evenveel waard is als de tulp in de zeventiende eeuw, maar pas echt boos is dat de Koninklijke familie zomaar bestellingen doet voor dure spiegelreflexcamera's, en die met Kerst dan ook nog gratis krijgt, terwijl Willem zijn Canons nog niet eens met zijn gouden stompjes mag afrekenen. Dat zijn schandalen die de main stream media maar in de doofpot blijven stoppen! Na de ramp van Fukushima duurde het trouwens weken voordat journalisten doorhadden dat het om een kernramp ging, terwijl Willems geigerteller allang het Koningslied zong.

Ook heel verdacht is dat er een wolkenkrabber in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny in brand vloog zonder dat er een vliegtuig in de buurt was, terwijl  door de staat betaalde propaganda-fabrieken verhullen dat IG-Farben de Europese Unie heeft opgericht, u op Giro 555 stort voor de slachtoffers van de door het Westen zelf geschapen opstand in Syrië en de RK Kerk in Duinrell met Pasen de kinders stond op te wachten. Barracuda zegt: het allemaal onderdeel van de Illuminati Toxic Agenda to Soft Kill You.

woensdag 3 april 2013

The Illuminati: The Pyramids Conspiracy

Roestige Spijker

Ook non-nieuws is nieuws voor de Demmink-junk, die geen dag zonder kan: 'Demmink affaire staat op ontploffen', schreef Richard W. Carlson een dezer dagen op een website van een TribLib. Wie? Een oud-ambassadeur van de Seychellen (!) die een website heeft overgeschreven. 'Baybasin wil actie tegen Helsinki Comité vanwege Demmink' kopt de Demmink Bode. Fout, daar had moeten staan: 'Advocate Adèle van der Plas wil dat Baybasin actie onderneemt tegen Helsinki Comité en licht Katholiek Nieuwsblad in'. 'Demmink probeert video te verbieden', meldt Niburu, verwijzend naar de Roestige Spijker. Wie? Een Amerikaan die in Nederland woont, iets doet in beleggingen en Demminks advocaat bestookt met brieven.

Deze Robert J. Rubinstein bleef tot nu toe op de achtergrond, maar gaf een dezer dagen dan toch (na lang aandringen) een interview aan de Rotterdamse Myra, de Sonja Barend van de complotters. Dat had hij beter niet kunnen doen, al was het maar omdat Rubinstein is behept met een knauwend Barrie Stevens-accent ('Fooral Doorkaan!'), soms helemaal niet uit zijn woorden kwam, maar bovenal weer eens laat blijken minstens zo paranoia te zijn als al die andere Demmink-junks. Het zal ook weer eens niet zo zijn.

Nadat de Skype-verbinding even was uitgevallen, beweerde Rubinstein dat hij sinds hij zich in de Demmink-zaak heeft vastgebeten, justitie zijn (Skype) verbinding verstoort. Zucht. Korte tijd later had Rubinstein het over een 'uberelite' die alles onder de duim houdt. Weer zucht. Gedurende het hele interview is Rubinstein trouwens zo slordig met feiten dat je je afvraagt hoe goed hij echt goed in het dossier Demmink zit. Rubinstein wil een rechtszaak, waar we 'al die slachtoffers van Demmink voor uitnodigen'. Hoezo, al die slachtoffers? Er zijn zegge en schrijve drie aangiften, waarvan de enige Nederlandse is ingetrokken. De koninklijke familie werd er ook nog even met de haren bijgesleept, tot ongenoegen van Myra. 

Rubinstein beklaagde zich erover dat er voortdurend wordt geroepen 'dat er geen bewijs' is en verwijst naar de zaak O.J. Simpson. "Wil je dan eerst de video zien waarin die zijn vrouw vermoordde?' Geen slimme vergelijking. Het bewijs voor de schuld van Simpson werd namelijk forensisch aangetoond via DNA dat in bloedige voetsporen en later op een handschoen werd aangetroffen. Maar zelfs dan kun je nog worden vrijgesproken omdat de verdediging de jury wist te betrekken in een racismediscussie (in een civiele zaak werd OJ later alsnog schuldig bevonden en momenteel zit hij een gevangenisstraf uit van 33 jaar vanwege een gewapende overval en een kidnapping in een hotel in Las Vegas in 2007).

Kortom: de spijker lijkt al roestig voordat hij goed en weg geslagen is.

UPDATE: Polletje horlepiep

dinsdag 2 april 2013

iKIM

Al dagen is Barracuda in de ban van Kim Jong-Un, die de stellige mening is toegedaan dat de kermoorlog reeds is begonnen. Het strengcommunistische Noord Korea is zo langzamerhand het enige overgebleven openluchtmuseum van de wereld; met dansmariekes die mooi in de pas, met het geweer over de schouders, hun Heerlijke Leider een saluut brengen, zeer boos en vooral zeer luid sprekende omroepsters en hilarische propagandafilms met Amerikanen die sneeuw drinken en vogels uit bomen eten dan wel aanschuiven voor voedselpakketten geschonken door....Noord-Korea.

Het kan niet anders of Kim - met zijn typische eigentijdse Gangnam Style-coup - heeft maandenlang oude foto's uit de Koude Oorlog bestudeerd. Zijn generaals staan krom van de onderscheidingen en dragen Sovjet-achtige slagschepen als petten. Saillant detail: er staat een iMac op het bureau van Kim. Waarschijnlijk is die er alleen maar is neergezet om de Amerikanen te laten zien Noord Korea qua computers even ver is als Apple (de iKim!).

Inmiddels zijn ook gemanipuleerde foto’s opgedoken, waarin meerdere hovercrafts en ander wapentuig met de computer zijn toegevoegd. Hoe moet dat niet als het echt oorlog wordt? Het zou zomaar kunnen dat zijn generaals zo bang voor Kim zijn dat ze hebben wijsgemaakt dat het land over echte diepladers met raketten en nucleaire kernkoppen beschikt. Wie weet heeft Kim al diverse malen op aanwijzingen van zijn generaals op een knop gedrukt, waarna ze de Geliefde Leider hebben verteld dat de VS met de aardbodem gelijk zijn gemaakt en Noord Korea glansrijk uit de Grote Vaderlandslievende Oorlog is opgestaan. Wat wellicht verklaart waarom ze voor de zekerheid de Ethernet-kabel uit zijn iMac hebben getrokken.