vrijdag 12 april 2024

Soevereinen

Je kon er vergif op innemen dat er door de verzamelde wappiekanalen zou worden gereageerd op het nieuws over de toename van het aantal soevereinen in Nederland, inmiddels 'enkele tienduizenden'. Een klein deel van hen is zelfs bereid zich actief tegen de overheid en andere instituties te verzetten, desnoods met geweld.

Dat staat in een analyse van veiligheidsdienst AIVD, de nationale politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Bij verschillende aanhangers van dit gedachtegoed zijn al vuurwapens aangetroffen. Geregeld komen inmiddels kleinere geweldsincidenten voor, bijvoorbeeld in reactie op verkeerscontroles, aanhoudingen of huisuitzettingen.

Soevereinen geloven dat de overheid geen legitieme macht over hen heeft en dat ze zelf mogen bepalen of zij zich aan wetten en regels houden. Compleet met burgerarresten die steevast gelivestreamed worden, niet dat deze copycats daar iets mee bereiken.

Martin Vrijland, zelf soeverein, reageerde als eerste met een voorspelbare psy-op analyse. Vrijland houdt zijn woon- of  verblijfplaats in een ver buitenland angstvallig geheim. kan dus makkelijk oproepen tot deelname aan de Landelijke actie ‘Belastingaangifte Nee, Staatsroof Weg Ermee!’ en instrueert zijn behoorlijk paranoïde volgers tegenwoordig hoe ze zo anoniem mogelijk bitcoins kunnen kopen. Niet dat Martin daarmee bij de supermarkt terechtkan.

Mensen die zich soeverein verklaren, geloven in een ’kwaadaardige elite’. En dus ook Vrijland. 'En als de NCTV zo’n aankondiging doet, dan is het wachten op een in scene gezette situatie in de media, waarbij zo’n ‘complotdenker’ een aanslag pleegt. Dat moeten ze natuurlijk wel geloofwaardig hoaxen en het liefst met een verhaal van een aanslag op een ambtenaar, deurwaarder of welk verhaal de spindoctors deze keer ook zullen spinnen.'

Hele legers judasgeiten worden volgens Vrijland in stelling gebracht voor een schijnverzet, dat bedoeld is als vangnet voor authentieke waarheidszoekers, waartoe Vrijland zich zelf natuurlijk bedoelt. 'We hebben het dan over tienduizenden Inoffizielle Mitarbeiter die oproepbaar zijn voor verzetsbewegingen, demonstraties, publieke bijeenkomsten en die de discussie op straat en social media bewaken (gebruik makend van bots en fake/deepfake profielen).'

Dat Martin zelf net zo'n judasgeit zou kunnen zijn, is nog niet bij zijn volgers opgekomen.

zondag 7 april 2024

Jordy

Yesilgöz en Omtzigt worden voor de rechter gesleept, meldt Ninefornews, en dan weet je eigenlijk al een ding: nepnieuws.

De Nationale Bond tegen Overheidszaken wil dat 'belangrijke onderwerpen zoals het per direct stoppen van het ondersteunen van de oorlog in de Oekraïne, het per direct ontbinden van de samenwerking met het WEF (Klaus Schwab) en het bieden van een eerlijke keuze aan de Nederlandse bevolking voor het lidmaatschap van de EU, moeten gerechtelijk afgedwongen worden om opgenomen te worden in het regeerakkoord,' stelt voorzitter van de Bond Jordy Zwarts die kennelijk niet weet hoe de parlementaire democratie werkt.

'Als we dit niet gezamenlijk stoppen, zullen onze kinderen naar de loopgraven gestuurd worden in een oorlog die niet de onze is! Het ongekozen WEF dat een omwenteling in Nederland creëert, waar conform het artikel 97a van ons Wetboek van Strafrecht een gevangenisstraf op staat van maximaal 30 jaar!'

Het blog, dat regelmatig in financiële nood verkeert, en dan net doet alsof Klaus Schwab de 'nieuwssite' persoonlijk gaat verbieden, meldt wel vaker kansloze juridische acties van malloten. Laatst nog van ene Youri Hazeleger. Doet aangifte op grond van meerdere artikelen van het Wetboek van Strafrecht tegen Hugo de Jonge.

Hoewel, aangifte? Een mailtje gericht aan de voorzitter van het College van procureurs-generaal met een paar luie verwijzingen naar wetsartikelen.

Deze persoonlijke coach verkoopt via zijn site Joet schaamteloos illegale harddrugs naast cannabis verdampers. Je kunt er LSD en Psilocybine (paddo's) kopen, waarvan het bezit, productie en handel strafbaar is.

Jordy Zwarts is een oude bekende die al eens vaker op de korrel is genomen. Zwarts heeft een verleden als (internet) oplichter en 5G activist. De Nationale Bond tegen Overheidszaken voerde rechtszaken namens bezorgde burgers tegen 5G-straling.

Ooit ambieerde Zwarts een carrière in de lokale politiek toen hij de naam Forum voor Den Haag op de Kieslijst wilde laten zetten. Die naam werd geweigerd wegens verwarring met Forum voor Democratie, vond ook de Raad van State bij wie Zwarts vergeefs aanklopte.

Beter verging het de veertiger in zijn jarenlange strijd tegen de verplichte zorgverzekering. Dat kwam hem op zijn enige succesje tot nu toe te staan toen verzekeraar VGZ hem voor de rechter sleepte om hem alsnog tot betaling van zijn rekeningen te dwingen. Het contract met GHZ was door het GAK gesloten en niet door Zwarts, dus volgens de rechter niet geldig.

Maar voor het overige verliest de bond de ene zaak na de andere. Allerlei kort gedingen die de Bond aanspande tegen de bestuursvoorzitters van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile afgewezen. Vorig jaar werden Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers als burgers gedagvaard, maar had Zwarts even niet door dat hij een advocaat moest hebben voor deze specifieke zaak. In 2020 leende een 5G zaak tegen KPN zich ook al niet voor een kort geding. 'Vordering leent zich niet voor een kort geding. Ook ontbreekt een (rechts)plicht tot het afleggen van een verklaring als gevorderd. Afwijzing.'

Niet verrassend lees je dat nou eens nooit bij Ninefornews.