zaterdag 20 februari 2010

Toedelodoki!



Zelden stond Barracuda (afgelopen weekend) op met blijer nieuws: dat verkrampte stijfburgelijke rampenkabinet kan eindelijk naar huis. Het kabinet met de bezuinigingswaas voor de ogen. De PvdA-ministers wier gezicht gestudeerd op heel erg somber stond (Je ziet Plasterk denken: "En hier heb ik mijn academische carrière voor opgegeven?").

En ook komt er vermoedelijk na acht jaar een einde aan het vermeende 'leiderschap' van Balkenende, die maar liefst vier struikelende kabinetten overleefde. Het eerste viel over de LPF-ruzies, het tweede over het standpunt van D66 over Afghanistan, het derde demissionair kabinet dreigde hem ook al te ontglippen en bij het vierde scheepsrecht was de stekker er met het Irak-debat eigenlijk al uitgetrokken. Het duurde even voordat de blogosfeer ook wakker werd, GeenStijl was er om 04.00 uur 's nachts als eerste bij, minuten na Frits Wester, maar al gauw doken de voorspelbare commentaren op:

Rechts gejammer bij Het Nieuwe Journaal: "Donkere wolken boven het Binnenhof. Het kabinet is gevallen. Niet over het multiculturele drama. Niet over de toenemende onveiligheid in het land. Evenmin over de voortslepende massa-immigratie die onder het zojuist gevallen kabinet weer in crescendo ging."

Complotten bij het Vrije Volk: "Het kabinet viel nergens over. Het was allemaal show. Een race om de kiezersgunst. De politiek drijft mee met de golven van de publiciteit. Er is geen beleid voor de toekomst. Wouter Bos voerde continu zijn eigen campagne en maakte ook van de val van het kabinet zijn eigen show."

Perpetuum mobile bij HetZuur: "Door Nederland aan het vierde kabinet Balkenende te helpen heeft de PvdA de misdaden van Balkenende in de politiek in stand gehouden en heeft de PvdA zich medeplichtig gemaakt aan die misdaden."

En gebrek aan logica bij Vrijspreker: "Terug naar een samenleving waarin ieder mens weer recht heeft op zijn eigen leven, vrijheid en eigendom. Communiceer dat deze politici geen groter mandaat krijgen: Stem Niet."

De hamvraag blijft: What next? Want hoe begon het ook alweer met het kabinet Balkenende 1 back in 2002? We hadden de grote electorale zege van de LPF, die moeizaam aan CDA en VVD werd gekoppeld. Krijgen we nu weer zoiets met Geert Wilders (25 zetels)? Underdog Wilders hoeft zich over zijn populariteit geen zorgen te maken. Zijn proces is de beste verkiezingscampagne die hij zich wensen kan. Gaat de volgende grijze CDA-muis een knellend vergelijk leiden? Een verkrampt compromis dat na 87 dagen alweer op zijn gat ligt? De Harry Potter-sage is voorbij (al denkt Potter zelf van niet), de nasleep kan minstens zo erg worden.

14 opmerkingen:

  1. "Perpetuum mobile"

    hahahaha, en het gaat nog een tijdje duren ook, hahaha die sukkels lopen nog steeds vrij rond hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan waar het echt om gaat: de peilingen. Wouter Bos ontkende gisteravond in de NOVA-uitzending die volledig aan hem besteed was weliswaar dat de PvdA om electorale redenen op een kabinetsval aanstuurde, maar tegenover EenVandaag – dat eveneens het volledige programma vulde met de meningen van PvdA’ers, jawel de NPO toonde zich weer eens van de meest neutrale kant – liet hij toch een iets ander geluid horen. Letterlijk zei hij, op de vraag of de mogelijke verkiezingswinst van Wilders ook relevant was in zijn overwegingen: “Je vraagt je allemaal tijdens zo’n kabinetsberaad af: moeten we dit nu echt fout laten gaan, is het echt onvermijdelijk, of kunnen we het nog voorkomen? En in die afweging speelt ook een rol: goh, wat zou er gebeuren in Nederland als er nu verkiezingen zijn?”

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is niet te hopen, dat men nu massaal op de idijood Wilders gaat stemmen. Op Israël promotors zitten we echt niet te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "(al denkt Potter zelf van niet)"

    Heerlijk. Van het CDA kunnen we allemaal een dikke vinger krijgen. Lijkt strijdig met het landsbelang maar in de beleving van het CDA valt het landsbelang natuurlijk samen met het partijbelang.

    Bestaat er een mooie nederlandse vertaling van 'adding insult to injury' eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Zelden stond Barracuda dit weekend op met blijer nieuws"

    Dan is het wel heel triest gesteld met je leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Patrick

    Valt wel mee, je moet wel even goed lezen:

    "Zelden stond Barracuda dit weekend op met blijer nieuws"

    Zegt niets over zijn leven, alles over zijn afgelopen weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. "Zelden stond Barracuda dit weekend op met blijer nieuws"

    De zin klopt niet. Het moet zijn: 'zelden stond Barracuda een weekend op met blijer nieuws...'

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Oblomov

    Je maakt je, conform je schermnaam, schuldig aan lui denken:
    het is wel degelijk mogelijk dat Barracuda dit weekend zich bijvoorbeeld een beetje ziek, zwak of misselijk voelde en een paar middagdutjes heeft gedaan. Zeg elke dag 4, dan is hij in het weekend 8 + 2 (de ochtenden) maal opgestaan. Als hem bij één keer opstaan het nieuws bereikt van de val van het kabinet, kan hij met recht zeggen dat "hij dit weekend zelden" etc. etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. "het is wel degelijk mogelijk dat Barracuda dit weekend zich bijvoorbeeld een beetje ziek, zwak of misselijk voelde en een paar middagdutjes heeft gedaan. Zeg elke dag 4, dan is hij in het weekend 8 + 2 (de ochtenden) maal opgestaan. Als hem bij één keer opstaan het nieuws bereikt van de val van het kabinet, kan hij met recht zeggen dat "hij dit weekend zelden" etc. etc."


    WHOEHOEHOEHAHAHahahahahahahahahaha......

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En trouwens, ik ben geen neerlandicus maar wakker worden en opstaan is niet hetzelfde, want je kan bv al een tijdje wakker zijn en dan pas opstaan, en je staat maar één keer per dag op in die betekenis, mocht je meerdere keren op een dag in slaap vallen en wakker worden, dan word je een paar keer wakker en dat staat los van wat we onder 'opstaan' verstaan, in de bus sta je ook op voor bv een oudere dame als je manieren hebt, en dan betekent 'opstaan' weer iets anders.

    Maar goed dit is natuurlijk semantiek, ik vond het grapje van Patrick wel grappig, het deed me denken aan een opmerking van Theo Maassen.
    En btw, ik denk niet dat Theo Maassen goed ligt bij Barracuda en aanhang gezien bepaalde opmerkingen die hij gemaakt heeft, maar dat terzijde.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vreemd nou toch, vele reacties van mij op Barracuda zijn verdwenen. Houden ze daar niet van mensen, die anders denken dan zij. Het werd juist zo gezellig op Barracuda.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Jan
    De mogelijkheid dat Barracuda dit weekend vele keren is opgestaan heb ik wel overwogen, maar het lijkt niet erg waarschijnlijk dat hij het zo bedoelde :o)

    Je zou nog verder kunnen gaan en veronderstellen dat hij met opstaan bedoelt: opstaan uit zijn stoel of iets dergelijks :o)

    Ik veronderstel toch een taalkundig foutje van Barracuda.
    Maar in principe heb je gelijk, dat is waar.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. "mocht je meerdere keren op een dag in slaap vallen en wakker worden, dan word je een paar keer wakker en dat staat los van wat we onder 'opstaan' verstaan"

    Dit lijkt mij juist. Opstaan betekent dan: na nachtrust weer uit bed komen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Of opstaan na een middagdutje ("powernap") in bed. Dat doe ik ook wel eens in het weekend en het is fysiek dezelfde handeling. Benen uit bed, rest erachteraan. Koffie zetten.

    Maar das allemaal semantisch geneuzel inderdaad, jullie hebben gelijk :)

    BeantwoordenVerwijderen