zaterdag 16 april 2016

Van Well

Maandag begint het volgende plotterfeest, waar de Nico van den Hammen, de JDTV's, We Are Changes en Ton Hofstedes zich al weken op hebben verheugd: De Get Well Foundation Verhoren. In plotterwandelgangen ook wel bekend als de Demmink Verhoren.

Veertiger Bart van Well wil een schadevergoeding vanwege het feit dat hij een posttraumatische-stressstoornis (...) zou hebben overgehouden aan zijn verleden als jongensprostituee. Zijn verwijt is dat de overheid deze netwerken willens en wetens ongemoeid heeft gelaten. In dat kader mag hij van de rechtbank getuigen oproepen.

Het belooft een herhaling te worden van het Demmink circus van De Roestige Spijker in 2014, maar Barracuda heeft zo het vermoeden dat er dit keer minder serieuze pers op afkomt. Simpelweg omdat deze verhoren alle karaktertrekken hebben van een bespottelijke poppenkast.

Van Well werd zelf gehoord bij de verhoren van De Roestige Spijker. Die meende zich te herinneren dat een keer bij Demmink in de auto op de achterbank heeft gezeten. Maar hij was vaag over sommige details en kon niet goed uitleggen hoe hij zeker wist dat Demmink degene was die hem als kind had belaagd. Die zou hij hebben 'herkend' van een artikel in de Panorama, maar niet per definitie van de foto's.

Hoe Van Well in die wereld verzeild is geraakt, blijft ook tamelijk duister. Hij zou van huis zijn gelopen en in Amsterdam zijn opgepikt door een ronselaar, waarna hij werd ingezet voor 'niets ontziende lusten van pedofiele homo's'. Pas na drie jaar weet Van Well naar eigen zeggen te ontsnappen, maar haalt een medewerker van de Amsterdamse GGD hem 'onder bedreiging terug'. Huh?  

Van Well heeft er blijkbaar zin in, getuige de oorlogstaal op zijn Twitter account, vol afbeeldingen van Guy Fawkes maskers en verwijzingen naar de site van Micha Kat. Fouter haast haast weer niet. Een beetje vermeend 'slachtoffer' stelt zich bescheiden op.

En wie mag het circus openen? Daar begint het al: Fantast Koos van Woudenberg. Die haalde ooit 'herinneringen' op aan Demmink die overduidelijk uit zijn dikke duim waren gezogen. Hoewel hij al enige tijd blogde over allerlei misstanden die vooral hemzelf troffen, voerde hij ineens Demmink op in een jeugdherinnering. Met die naam probeerde hij vervolgens ongeveer alle lastpakken uit zijn leven te chanteren of besmeuren (voorbeeld). Dat zijn er inmiddels trouwens een stuk of 124.

Koos maakte nogal wat slordige fouten. Hij was niet consequent met leeftijden en beschrijvingen. Op forums ronkte hij dat hij al langere tijd over Demmink blogde, totdat iemand hem na controle erop wees dat het niet het geval was. Waarna Koos heel erg boos werd.

Degene die Van Woudenberg destijds als eerste een podium gaf, radioblogster Myra, heeft haar interview met hem uiteindelijk verwijderd. Een dezer dagen tweette ze:


Bij de Roestige Spijker had Van Woudenberg zich ook al opgedrongen, maar die hadden geen zin in hem. Van Well c.s. konden blijkbaar niemand anders vinden.

Trouwens, het lijkt nu al te gaan eindigen in een anticlimax. Oud minister Opstelten komt niet. Aanvankelijk stond ook Demmink himself op de agenda, op 22 april, maar die is op (assertiviteits?) training.

Op zijn best herhalen enkele oud-rechercheurs wat zij in 2014 ook al verklaarden, als die al zin hebben om het hele verhaal alweer op te dissen. En die schadevergoeding? Die komt er natuurlijk niet.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar vult dit blog het komende jaar nog aan met actuele ontwikkelingen.    

13 opmerkingen:

 1. Tevens zal Jetty Bruggenwirth a.s. woensdag getuigen. Haar aangifte was destijds één van de aanleidingen om het Rolodexonderzoek te starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep en het jammere was er mogen geen geluid opnames van de zaak gemaakt worden. Ongetwijfeld de illuminatie aan het werk. Overigens benijd ik de degenen niet die de aangifte moet doen van leipjes zoals Koos. Veel, veel werk en je moet nog de schijn wekken dat je serieus je werk doet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is er een echte bron bekend voor Kats beweringen dat Opstelten niet zal getuigen en dat de verhoren zijn uitgesteld omdat Demmink “in training” is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nico vd Ham heeft dat naar eigen zeggen nagevraagd bij de persvoorlichting van de rechtbank. Je denkt toch niet dat de MafKat ooit iets uitzoekt?

   Verwijderen
 4. Ondertussen begint het circus Arthur P. vs. Van W. en Sanne Terlingen ook weer aan een nieuwe voorstelling. Een soort Sheba voor onze Kat?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bart en Koos zijn totaalgekkies, maar het verhoor van Maasdam en Bruggenwirth is wellicht interessant. Als ik me goed herinner kreeg laatstgenoemde haar informatie (of “informatie”) van een bevriende veroordeelde crimineel. Omdat de namen van maar liefst drie OvJ’s werden genoemd (die hun carrière overigens gewoon hebben vervolgd), zet ik mijn geld op een lastercampagne tegen Justitie. Iedereen heeft het over de Rolodexzaak, maar bijna niemand over de bron van de beschuldigingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is in 2014 allemaal aan de orde gekomen, dus de kans dat we wat nieuws horen is minimaal. Fred Teeven kan zich makkelijk beroepen op zijn ambtsgeheim en die Maasdam zal echt niet uit de school gaan klappen.

   Verwijderen
 6. Bruggenwirth is "noem mij maar Angela". Heeft destijds een lang interview met Talk2Myra gedaan, doorspekt met overduidelijke onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry. Angelique, dat is.
   https://www.youtube.com/watch?v=WWZS_rmM_zM

   Verwijderen
 7. Mijn inschatting is dat Demmink helemaal niets gaat verklaren; voor ik weet loopt het gerechtelijk vooronderzoek nog in de strafzaak. Hij kan en mag zich op zijn zwijgrecht (beter gezegd: recht zichzelf niet in problemen te brengen) beroepen. Best mogelijk dat Knijff hem dat ook gaat adviseren. Gaat wat opleveren, dat getuigenverhoor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij kan hij alleen worden gehoord in zijn justitiële rol.

   Verwijderen
 8. Lachen weer hoe al die malloten totaal over de rooie zijn van een keurig Een Vandaag itempje over complotten: Van schrijfchaoot Steve Brown tot de totaal geflipte Hans Vogel (hoewel, dat stukje moet nog komen).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het bevestigt alleen maar het filmpje, in plaats van het te weerleggen. Maar de Micha Kat's, Steven Brown's en Boudine's van deze wereld haten het om gesnapt te worden en hun mogelijke verdienmodel te verliezen dat zo hard wordt aangevallen in dat filmpje. Ook hun held, Alex Jones, wordt keihard onderuit gehaald en complotdenken wordt gewoon een verdienmodel van haat genoemd. Eindelijk een nieuwsprogramma dat precies weet hoe ze hen neer moeten zetten. En wat doen de complotters?? Als gebeten honden over hun toeren gaan, waarmee ze alles dus enorm bevestigen in plaats van het met feiten te kunnen weerleggen, wetende dat ze dat ook niet kunnen. De waarheid kan je niet weerleggen, dus dan de boodschapper maar afbranden en lastig vallen (toch Micha??).

  BeantwoordenVerwijderen