donderdag 19 januari 2023

Getild 2

Wim Dankbaar lag de afgelopen dagen op ramkoers met Marcel V, zijn Spaanse bemiddelaar die Wim een vette worst had voorgehouden, maar deze niet leverde. Het duurde even, maar ook Wim begon eindelijk te vermoeden dat hij door V. is opgelicht.

Wim wilde maar wat graag 50 mille betalen in ruil voor een verklaring die, schat Barracuda zo in, alles goed moest maken wat fout was gegaan in het leven van Dankbaar. Die zeker al twintig jaar lang fata morgana's najaagt, vanuit de overtuiging dat Marianne Vaatstra niet door boer Jasper is vermoord, maar door twee asielzoekers. Deze obsessie heeft Dankbaar zijn volledige vermogen gekost.

En nu leek ontknoping nabij: ene Anil, een Pakistaan die V. zogenaamd in Spanje had leren kennen, zou bereid zijn om - wederom alleen volgens V. - een voor Dankbaar zeer gunstige verklaring van 'kroongetuige' Faek te leveren in ruil voor 50 mille die hij kon gebruiken voor een autohandel die hij met Faek zou willen opzetten in het VK. Dat Faek nota bene in de rechtbank verklaarde van niets te weten, bracht Wim niet op andere gedachten. Die had al geld, van een erfenis, overgemaakt naar een vaag banknummer in Litouwen. Zonder een KvK nummer op te vragen of een investeringsplan te bestuderen.

De gedroomde verklaring kwam er natuurlijk niet. Anil maakte zich uiteindelijk bekend als oplichter en lachte Wim in zijn gezicht uit. En Marcel V. speelde de vermoorde onschuld. Die beweerde weliswaar kopieën te hebben van de zogenaamde verklaring, maar wilde deze niet niet aan Wim overhandigen omdat hij ook geen geld had gekregen. 'Je weet hoe je het moet regelen,' schreef V. Kennelijk is het de bedoeling dat Wim nog wat extra geld bijlapt. 

Telefoongesprekken met V. die Dankbaar op zijn site had gezet laten horen hoe Dankbaar erin werd geluisd. V. beweerde geen cent te makken te hebben, zijn rekeningen waren geblokkeerd, en dus kon hij die 50 mille even niet zelf voorschieten. Dankbaar betaalde zelfs een belastingschuld voor V.. V. wilde niet dat Dankbaar Faek zelf telkens belde, dat alles onder het mom dat 'zij eigenlijk geen zaken met jou willen doen'. De appende Anil kwam pas om de hoek kijken toen Wim ongeduldig werd.

Wim wachtte in de Burger King op Rotterdam Airport op een V. of Anil die maar niet uit het vliegtuig kwamen rollen en de ontmoeting ook niet afbelde. Hij vloog zelfs naar Spanje, maar V. gaf de papieren niet mee omdat er eerst (opnieuw) betaald moest worden. 

Barracuda moest onmiddellijk denken aan Nigeriaanse oplichters die hun slachtoffer een miljoenenerfenis in het vooruitzicht stellen, waarna er elke keer weer wat tussenkomt en nog meer kosten in rekening worden gebracht.

'Als het je eigen geld was geweest zou je veel voortvarender zijn om te achterhalen wie “Anil” is zodat je (en ik) aangifte kan doen,' foeterde Dankbaar.

Inmiddels heeft Dankbaar zijn aanvallen op V. verwijderd, vermoedelijk omdat er een glimmertje hoop is dat V. alsnog met een niet-bestaande verklaring op de proppen komt. Hoe hardleers ben je dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten