vrijdag 16 december 2022

Snode plannen

Barracuda heeft Wim Dankbaar in de loop der jaren een hoop domme dingen zien doen. Bijvoorbeeld in zee gaan met een paar boefjes uit Spanje om de broer van Willem Endstra af te persen. Deze poging om het uitgedunde vermogen als gevolg van tal van rechtszaken rond Marianne Vaatstra weer wat aan te lengen mislukte voortijdig door ruzie.

Wim heeft dankzij een erfenis inmiddels weer een beetje geld, en wil investeerder worden van een autobedrijf. Niet zomaar eentje. Het gaat om het bedrijf van Faek en zijn Pakistaanse zakenpartner, woonachtig te Spanje.

Faek is in de ogen van Dankbaar de supergetuige die zijn theorie kan bevestigen dat het twee weggemoffelde asielzoekers waren die Marianne Vaatstra hebben vermoord (niet boer Jassper). Wim weet namelijk zeker dat Faek iets dergelijks heeft verklaard tegenover de politie, ook al heeft hij die kennis louter van zijn toenmalige partner in crime Hans Mauritz, die ooit een verklaring opstelde in de hoop dat Faek die zou ondertekenen ten behoeve van een boek over de zaak Vaatstra.

Faek werd de afgelopen jaren dusdanig gestalkt door Dankbaar, dat hij advocaat Yehudi Moszkowicz inschakelde, wat leidde tot een contactverbod.

Bovendien heeft Faek enkele jaren terug onder ede verklaard dat hij niets weet uit eigen waarneming van de moord op Marianne Vaatstra en hij geen getuige was.

Maar zie: Wim denkt de gedroomde verklaring alsnog te kunnen krijgen als hij maar betaalt. De Pakistaanse vrind van Faek heeft namelijk Marcel V. benaderd, een van de boefjes waarmee Wim zijn snode plannen rond Endstra had willen uitvoeren, omdat hij en Faek geld nodig hebben voor hun autobedrijf. Ineens is de ruzie tussen deze V. en Wim ook voorbij.

V. is recentelijk nog veroordeeld voor pogingen om de top van Christelijke Gemeente Nederland (CGN) in Stadskanaal en aanverwante bedrijven in Nieuw-Buinen te chanteren. Middels dreigmails eiste V. 850.000 euro.

Kortom: Marcel weet wel hoe je geld van iemand moet lospeuteren, en al helemaal als het slachtoffer Wim Dankbaar heet die al 50 mille heeft overgemaakt naar een bankrekening in Litouwen (hoezo daar?) om te horen wat hij al 20 jaar wil horen. De storting kan tot op heden niet worden bevestigd, tot ergernis van Dankbaar. 'Verzin iets anders met een rekening die geen argwaan wekt!'

Het is raar dat er geen alarmbellen afgaan bij Dankbaar. Enkele weken terug stond er heel even een recent opgenomen telefoongesprek op de webstek van Wim waarin Faek bepaald niet toeschietelijk klonk, eerder vijandig. Bovendien is Faek nog altijd formeel verwikkeld in rechtszaken tegen Dankbaar, deze week nog zat hij in de rechtszaal en leek de sfeer wederom ijzig.

Het feit dat het contact werd gelegd via de 'grootste crimineel van Benidorm' (eigen woorden), terwijl Dankbaar voor de Pakistaan gewoon bereikbaar is via zijn veelvuldig gepubliceerde XS4ALL mailbox, roept ook vragen op. En heeft Wim wel goed begrepen wat hij krijgt? Die gaat uit van een bekentenis van een pagina of vijf waarin Faek 'precies vertelt wat er is gebeurd', maar in een chatbericht van zijn compagnon gaat het meer om 'vragen beantwoorden'. Barracuda zegt: Something is rotten in the state of Denmark.

2 opmerkingen:

  1. Dit gaat Dankbaar niet alleen zijn geld, maar ook nog eens zijn leven kosten. Is het niet vanwege gezondheid waar deze zaak geen goed aan doet, dan is het wel één van zijn vijanden die hem naar het mortuarium stuurt.
    En beide zou ik eigenlijk best sneu voor hem vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Arme Wim! Ik heb eens een mooie compilatie gemaakt waarmee hij kon aantonen dat hij opgelicht is door zijn vrienden. Helaas kon zijn ego dat niet aan. Een paar tientjes reiskostenvergoeding voor de verklaring van Hans op video vond hij ook al te veel. Wat een vreemde wereld is dit toch!

    BeantwoordenVerwijderen