zondag 15 januari 2023

Getild

Zoals Barracuda al vermoedde, is zelfverklaard doofpotonderzoeker Wim Dankbaar getild voor 50 mille. Dit weekend kwam de aap uit de mouw. Met verbijstering las Barracuda een reeks van WhatsApp berichten met ene Anil, waarachter Wim natuurlijk weer de boze hand van justitie vermoedt.

Eind vorig jaar werd Wim benaderd door Marcel V., een boefje uit Spanje, waarmee Wim ooit snode plannen uitbroedde totdat de samenwerking in ruzie eindigde. 

Vanuit het niets dook deze V. weer op, niet toevallig nadat Dankbaar op zijn site liet weten dat hij er dankzij een erfenis weer warmpjes bij zat.

Dit keer introduceerde V. Wim aan een Pakistaanse vriend genaamd Anil, die samen met partner Faek vanuit Spanje een autohandel in Engeland wilde beginnen en geld nodig had. Nou, daar wilde Wim wel in investeren, vooral omdat hem een mooi voorstel werd gedaan: in ruil voor het geld zou Wim een verklaring van Faek krijgen, een 'kroongetuige' in de zaak Vaatstra (woorden Wim), die zou kunnen bevestigen dat het twee weggemoffelde asielzoekers waren die Marianne Vaatstra hebben vermoord (niet boer Jasper). Met die verklaring hoopte Wim op eerherstel en een financiële compensatie.

Alle gesprekken met deze Anil werden afgewikkeld via WhatsApp. Kennelijk heeft Wim Anil nooit direct gesproken. Gretig stortte Wim 50.000 euro op een vage rekening in Litouwen, waarna de storting maar niet bevestigd kon worden. Anil drong aan op nog een storting, desnoods in kleinere bedragen. Ook stond Wim hem vergeefs op te wachten op het vliegveld.

Dankbaar was intussen al gewaarschuwd door Faek zelf, die in december tijdens een rechtszaak tegen Dankbaar aan de rechter meldde: 'Hij belt continu van: Ken je Anil? Ik ken geen Anil. Marcel? Ken ik ook niet! Ja, ik heb 50.000 overgemaakt naar je rekening in Litouwen. Stuurt hij mij een bewijs van: Okay ik heb 50.000 overgemaakt naar Litouwen. Ik heb geen rekening in Litouwen. Ik hoef niet naar Spanje. Ik hoef niet naar Engeland. Ik heb geen handel, met niemand.'

De beloofde verklaring van Faek kwam er dus niet, en op 12 december veranderde Anil plots van toon en liet hij aan 'Wimp' weten dat hij op meesterlijke wijze was opgelicht. Wim gelooft natuurlijk weer dat justitie het account van de niet-bestaande Anil heeft overgenomen. 

Terwijl in de reeks WhatsApp berichten toch duidelijke hints staan: '03-12-22 1:09 ’s middags – +34 613 20 73 42: Ja dat was ik eerder met de telefoon van Marcel.' 

Whatsappen via de telefoon van een ander is volgens Barracuda nog knap ingewikkeld.

En in een ander bericht: 'Wimp. Mooie paardelul. Nou ik dan toch Marcel blijk te zijn kan ik nog wel even door zanikken. Ik zal meteen ook doorgeven wat je met anderen bespreekt over hem. (mij?).'

En als Dankbaar een beetje had gegoogeld had hij dit ook geweten: V. is veroordeeld voor pogingen om de top van Christelijke Gemeente Nederland (CGN) in Stadskanaal en aanverwante bedrijven in Nieuw-Buinen te chanteren. In dat verband stuurde hij dreigmails die van verschillende mannen leken te komen. Later gaf hij toe die teksten zelf te hebben geschreven

Update: Dankbaar begint te vermoeden dat V. de dader is.

2 opmerkingen:

 1. Beste Barracuda,
  Ik heb nooit toegegeven dat de emails in de BCC zaak door mij zijn verstuurd. U moet ook weten dat ik daarvoor ben VRIJGESPROKEN. En verder is Dankbaar niet getild voor 50k, maar heeft hij zijn eigen waarheid willen kopen voor 50k. Dat is heel iets anders. Maar een beetje journalist had gewoon kunnen vragen wat mijn aandeel indeze is, of was. Dan had ik u van A tot Z het hele verhaal kunnen doen. Maar ik their er niet om. Zal vanavond een biertje pakken op de waarheid van de fam. Vaatstra. Die zullen er niet om treuren dat een boefje uit Spanje op jullie site staat met on juist informatie. Provost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de zoveelste keer opgelicht in een poging een "verklaring" te krijgen van Faek. Aangezien Wimp hardnekkig zal blijven geloven in de betrokkenheid van Faek weet je dus ook redelijk zeker dat het een kwestie van tijd is dat ie wederom opgelicht gaat worden, tenminste: zolang er centjes zijn.

  Ik verbaas me altijd over de gretigheid waarmee Wimp alles online gaat gooien zodra ie - als laatste in de hele wereld - eindelijk doorheeft dat ie weer eens is opgelicht. Alsof het nodig zou zijn om Marcel V te ontmaskeren als oplichter: dat begrijpt iedereen al vanaf de minuut dat er sprake is van "getekende verklaringen" van Faek. Het enige wat die mails/gesprekken laten zien is de enorme onnozelheid van Dankbaar zelf en het gemak waarmee zich in de luren laat leggen.

  Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat zus Dieneke ook in zwaar weer terecht gaat komen. Ik schat in dat dat niet zo heel lang zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen