woensdag 26 juni 2024

Jesus Freak

Net voor zijn zestigste verjaardag is Adam Curry naar eigen zeggen een Jesusfreak geworden. Wilde het grootste complot aller tilden onderzoeken: dat Jezus en God bestaan.

In zijn research naar de authenticiteit van het christelijk geloof, stuitte hij op het boek Evidence demands a verdict (Bewijs vraagt om een oordeel) van de Amerikaanse auteur en podcaster Sean McDowell. 'Binnen twee weken wist ik this is real. God en Jezus zijn echt. Als je bet dan gaat toepassen in je leven en het werkt, dan is dat mind-blowing.'

Tegenwoordig bidt Adam en ziet hij wonderen gebeuren. Vertelt hij aan - wat anders? - De Andere Krant en Weltschmerz,

De stap van geloof tot complot is kennelijk makkelijk gezet. Zie Dutch Digger News die in zijn video's regelmatig tot God bidt.

Bij Curry was het omgekeerd. Toen hij zijn radio uitzendingen begon te vullen met complotten, werd hij in 2008 bij omroep Arrow op straat gezet. En hij is kennelijk nog altijd niet genezen. 'Eigenlijk is het krankzinnig dat we nog in de maanlandingen geloven.'

Probleem is dat Adam vanuit geen enkele autoriteit spreekt. Dat was in 2008 ook al zo, toen hij al zijn complotkennis aan het internet ontleende. Zou het kunnen dat Curry toen ook al stiekem naar diepgang zocht? Want laten we eerlijk zijn: Curry piekte in zijn vroege jaren met weinig meer dan een hoop haar. De rest van zijn loopbaan en zijn privéleven verliepen rommelig. Zijn bedrijf RotorJet, dat helikoptervluchten wilde verkopen aan een select publiek, ging failliet, net als United Resources of Jamby. Adam produceert tegenwoordig weinig meer dan een eigenzinnige podcast.

En zo lijkt de loopbaan van Curry, uitgekotst door de main stream media, te eindigen als - eigen woorden complottherapist. Of wie weet als tv evangelist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten