maandag 30 oktober 2023

Lisa

De zaak Lisa nadert zijn apotheose, maar niet zoals haar moeder Marlies van Muiswinkel voor ogen had. Zij moet, samen met rechterhand Huig Plug, zich vandaag voor de strafrechter verantwoorden. Wegens smaad en erger.

Dankzij het radioprogramma Argos kreeg haar zaak alweer jaren terug serieuze aandacht. Haar dochter had aangifte gedaan van stelselmatig en jarenlang seksueel misbruik. In een bos bij haar huis, in kubuswoningen in Rotterdam, bij haar thuis door haar vader en in kamertjes in een café in Den Haag. En daar houden allemaal Haagse hotemetoten bij betrokken zijn, onder wie (daar is-ie weer) oude DG van justitie Joris Demmink.

Barracuda haakte af toen er een door Lisa gemaakte tekening werd gedeeld waarop de naam Demmink helemaal juist is gespeld. Alsof de DG vlak voor het moment supreme zijn visitekaartje uit zijn broekzak haalde.

Een vechtscheiding en een hoop paranoia lijken ten grondslag aan dit verhaal hebben gelegen. De Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedendelicten (LEBZ), een groep deskundigen die in complexe zedenzaken wordt ingeschakeld om het waarheidsgehalte van aangiftes te beoordelen, denkt dat de moeder Lisa het verhaal ingefluisterd heeft.

Vervolgens maakte Van Muiswinkel de fout door in zee te gaan met de ontspoorde en meermalen veroordeelde complotdenker Huig Plug, met een barrage aan ernstige verwijten, een vloedgolf aan smadelijke teksten, vanzelfsprekend zonder enige nuance of voorbehoud, als resultaat.

Degenen die door het duo zijn beschuldigd hebben aangifte gedaan.

Plug kon blijkens een verhaal van Follow the Money zijn gang gaan mede dankzij zijn zwager Nico Parlevliet, een Katwijkse miljonair die niet alleen de kas van het Forum voor Democratie met vijftigduizend euro spekte, maar ook de orthodox-katholieke Tom Zwitser en zijn uitgeverij De Blauwe Tijger steunde, ‘een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën’.

Een van de juristen die Huig Plug en Pieter Parlevliet samen stalkten, was een in Den Haag wonende rechter. Ze trad op als ‘rolrechter’ in een gevecht tussen de Parlevlieten, maar bleek ook nog eens getrouwd met de ex-man van Van Muiswinkel. Complot!

Toen Plug werd veroordeeld voor de lastercampagne en dwangsommen bleef negeren, en de staat beslag op zijn appartement in Katwijk legde, dat bij opbod zou worden verkocht, betaalde Nico Parlevliet de dwangsommen. 

Moraal van het verhaal: als er al iets is gebeurd met Lisa, komt de waarheid op deze manier nooit meer boven tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten