woensdag 1 november 2023

Addergebroed

De rechtszaak tegen de in alle opzichten doorgeschoten complotdenker Huig Plug is dinsdag chaotisch verlopen, meldt het AD. Die stond in de 'slachtbank van Breda' terecht voor heksenjacht tegen vermeende pedofielen.

Nadat de rechtbank in Breda Plug niet toestond nog zeker negen nauwelijks relevante getuigen op te roepen, wraakte de Katwijker de rechtbank. Vijf uur later besloot de rechtbank dat de wrakingskamer dinsdag niet meer bijeenkomt. Toen was Plug al verdwenen om een video op te nemen. En maar weer roepen dat hij een 'erkende klokkenluider' is.

Plug (55) beschuldigt, samen met zijn neef Pieter Parlevliet (41), al jarenlang een rechter en haar man ervan deel uit te maken van een ‘kinderverkrachtende elite’ en die misdaden in een doofpot te stoppen. Het Openbaar Ministerie vervolgt de twee nu voor smaad, belediging, opruiing en belaging.

Woensdagochtend werd de zaak tegen medeverdachte Parlevliet behandeld. Ook die liep boos uit het verdachtenbankje op het moment dat zijn zaak inhoudelijk behandeld zou worden. 'De eis en de uitspraak doen me niets'.De rechtbank was volgens Parleviet (type domme kracht) addergebroed. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden tegen Parlevliet voor stalking en opruiing,

Wat niet voor hen pleit is dat de derde verdachte in deze zaak, Marlies van Muiswinkel, alweer terugkrabbelde. Zij is de moeder van Lisa, het meisje waarvan wordt beweerd dat zij in haar jeugd verkracht is door haar vader en een kring van hoge ambtenaren. Ze had zich laten meeslepen door de andere twee. En ze had nooit gewild dat namen van daders of slachtoffers werden geopenbaard. Maar Plug was weer eens niet te stoppen.

Tenzij Barracuda het verkeerd heeft begrepen, de verslaggeving is nogal verwarrend, zat de inmiddels volwassen Lisa (niet haar echte naam) ook in de zaal om haar vader te verdedigen. 'Ik ben nu student en had moeten genieten van deze tijd. Maar ik heb nachtmerries, huilbuien en veel verdriet. Er klopt helemaal niets van dit verhaal. Het is onbegrijpelijk en mensonterend dat ik mijn eigen pappa, mijn beste vriend, nog elke dag moet verdedigen omdat hij beschuldigd is van dingen die hij niet heeft gedaan’.

De uitspraken in de smaad- en lasterzaken worden verwacht op 5 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten