donderdag 21 december 2023

Opruiende berichten

De rechtszaak die vrijdag zou plaatsvinden tegen Robo Roeland Meijs gaat waarschijnlijk niet door. Meijs, type altijd heel erg boos, had een kleine veertig volgers opgeroepen om hem bij te staan. Zijn huisbaas wilde hem uit zijn huurwoning schoppen.

Op zich is het al geinig genoeg dat Meijs, die autonomen bijstond bij huiduitzettingen, nu zelf eens aan de beurt is.

Maar het feestje in de rechtszaal komt er vermoedelijk niet. Donderdag werden hij en maat Paolo Provitina opgepakt op verdenking van bedreiging en dwang. Meijs is aanvullend aangehouden voor opruiing omdat hij op sociale media bedreigende en opruiende berichten zou hebben geplaatst die opriepen tot geweld.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de twee mannen een deurwaarder hadden bedreigd.

Bij een doorzoeking in hun woonplaats is in één van de woning een mogelijk vuurwapen in beslag genomen en in beide woningen zijn diverse andere wapens in beslag genomen die voor afdreiging zijn geschikt.

Paolo was al eerder voor de rechter geweest vanwege een flinke huurachterstand en was ervan overtuigd dat hij geen huur hoeft te betalen want periodieke gift. Iets dat Meijs, van alle complotten thuis, hem waarschijnlijk heeft ingefluisterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten