zondag 4 augustus 2024

Coup

Het begin van het einde van Ongehoord Nederland, waarvan het bestuur boegbeeld en oprichter Arnold Karskens op een zijspoor heeft gezet wegens niet nader toegelichte 'klachten'. Die zelf spreekt van een coup, aangezien Raisa Blommestijn weer op haar post terugkeert.

'De coupplegers tolereren bagatellisering van de Holocaust en staan racistische uitingen binnen de omroep toe. Uiteraard kan ik mij hier niet mee verenigen. Gelukkig weet ik mij gesteund door een meerderheid van de medewerkers van ON!, die niets met dit extremisme te maken willen hebben,' schrijft Karskens.

Zo geformuleerd zal de rust bij de omroep niet snel terugkeren. Op X dreigen veel kijkers hun lidmaatschap op te zeggen.

Mediadirecteur Peter Vlemmix van ON! geeft min of meer toe dat het bestuur het ontslag niet handig heeft aangepakt: 'Arnold bedreigt nu mensen per telefoon, slaat helaas als een wilde om zich heen'. Hij had de kwestie liever intern opgelost.

Karskens besloot maar gelijk de vuile was buiten te hangen en te onthullen dat Blommenstijn 93.000 euro declareerde voor haar presentaties en juridische adviezen. En die onthulling zal wel niet de laatste zijn.

Volop sceptische opmerkingen bij GeenStijl, de site die zich toch enigszins verwant zou moeten voelen met het gedachtengoed van de omroep. 'Opstand bij ON, onderling wantrouwen en ellebogenwerk. Toevallig exact de waarden waarop deze omroep stoelt. De revolutie eet haar eigen kinderen op. Dat men ruzie maakt met elkaar, is toch ongeveer de essentie van ON?'

'Splitsen in twee omroepen: Ongehoord en Nederland. Kan je ze later altijd weer samenvoegen.'

En op X: 'De enige opstand van het volk tegen de elite - zoals Duk en Karskens nu al zo vele jaren aankondigen - blijkt die binnen Ongehoord Nederland te zijn van het voetvolk tegen de elite van oprichters Karskens en @rjklever'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten