zondag 18 augustus 2024

Golddigger (2)

Een paar weken geleden was Wim 'Dutch Digger' Visscher nog strijdvaardig. Die had zich door zijn toenmalige vriend en ex Ajaxiet Bryan Roy laten overhalen om te investeren in het multi-level marketing project GIG-OS. 

GIG-OS is de (alweer derde) voortzetting van EmGoldex, een Ponzi-scam die wordt gerund door Russen. Het gaat om goudgedekte NFT's (zeg maar digitale muntjes) op de blockchain die dagelijks een enorm rendement moeten genereren.

Roy verdiende aan deze handel door nieuwe klanten te werven en daar een bonus voor te vangen. En ook Wim kon hem daarbij helpen door klanten binnen te brengen. Roy zat hoog in de piramide. Zo hoog dat Wim tot de ontdekking kwam dat hij 150.000 euro aan commissies is misgelopen. En dat de door hem opgebrachte klanten geen bonus hebben gekregen.

En dus was Wim boos. Heel erg boos. Om de zoveel dagen postte hij weer een video voor 'gedupeerden' die via hem bij GIG-OS waren beland waarin Roy en zijn trawanten aan de schandpaal werden genageld. Wim zou een gesprek krijgen met de hoogste man van het bedrijf, want aan GIG-OS lag het niet.

Inmiddels is de aap uit de mouw gekropen. Wim is geen stap verder gekomen. Het bedrijf reageert nergens meer op. Roy en zijn schare 'oplichters' houden zich stil. Mordechay Krispijn van Viruswaanzin heeft zich kennelijk ook laten overhalen om geld in muntjes te steken en die heeft al twee maanden taal noch teken van GIG-OS vernomen. Barracuda vermoedt dat de Russen niet onder de indruk zijn.

Aanstaande weekend is er voor de gedupeerden een bijeenkomst in Son en Breugel even buiten Eindhoven. Entree vijf euro, want Wim kan de koffie niet uit eigen zak betalen. Met een beetje geluk krijg je er een koekje bij. Barracuda vreest dat dit de enige troost wordt voor de GIG-OS beleggers. Die natuurlijk nooit aan dit piramidespel hadden moeten beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten