donderdag 11 juli 2024

Vrije voeten

Uit het oog, uit het hart. Toen Micha Kat nog opgesloten zat in de PI Alphen organiseerden zijn aanhangers 'een witte mars' of scandeerden ze leuzen als 'Free Micha'. Nu hij eindelijk op vrije voeten is, lijkt niemand meer geïnteresseerd. Ligt ook wel aan beetje aan Kat zelf, want die is nog niet teruggekeerd op zijn sociale kanalen, sinds hij 22 februari de gevangenis verliet.

Tot nu toe gaf Kat alleen een exclusief interview aan complotkrant De Andere Krant, dat wil zeggen de papieren versie en die leest kennelijk niemand. Ook Barracuda niet.

Derhalve is onduidelijk waar Kat verblijft. Terug naar zijn Noord-Ierse vriendin? Want daar werd hij alweer wat jaartjes geleden gearresteerd. Kat werd uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf voor onder meer opruiing en bedreiging van rechters, de gemeente Bodegraven, RIVM-baas Jaap van Dissel en het Algemeen Dagblad.

Kat stond bij die gelegenheid op de zogenaamde GVM-lijst. Een status voor gedetineerden ‘met een vlucht en/of maatschappelijk risico’. Gedetineerden op de lijst kunnen worden beperkt in hun vrijheden, zoals contacten met de buitenwereld (waaronder de media), extra toezicht en beperkt bezoek.

Tijdens zijn detentie zou Kat (61) hebben laten doorschemeren dat hij gaat rentenieren en het lijkt erop dat de Staat zijn pensioen mag betalen. Het gerechtshof in Den Bosch besliste al eerder Nederlandse Staat de schade moet vergoeden die Kat heeft geleden na een procedure die een inmiddels gepensioneerde rechter Hans Westenberg, het cassatieberoep is een dezer dagen afgewezen. Wat overigens nog niets zegt over de hoogte van het bedrag.

Update: Artikel Andere Krant  geschreven door complotdenkster Ella Ster nu toch online: Kat terug in Noord Ierland, maar bankrekening met erfenis opgeheven. Geld foetsie.

2 opmerkingen:

  1. Vraag is of er van die schadevergoeding ooit nog een deel naar zijn volgers gaat. Die heeft hij namelijk opgeroepen om te investeren in zijn 'Micha-claim'. Wellicht dat dat de reden is dat hij nu in anonimiteit gaat rentenieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kortom, die man is nog altijd zo gek als een deur en weet nog altijd de spiegel die hem voorgehouden is te ontwijken.
    Jammer dat 'de andere krant' hier ook niet kritisch is. Al had ik weinig anders verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen