zondag 7 juli 2024

Wandeltocht

Zelfbenoemd Vaatstra speurder Pieter Postma maakte al wekenlang reclame voor zijn fameuze wandeltochten waar hij omstandig uiteenzet dat Jasper S. niet de moordenaar kan zijn van Marianne Vaatstra. Pieter is de hele dag met niets anders bezig en wil wel eens waardering voor zijn mooie speurwerk.

Tot nu toe waren de weergoden hem niet gunstig gezind. De vorige wandeling in de stromende regen ging dan nog wel door, met amper zeven personen, als we Pieter mogen geloven, maar gisteren werd Friesland gegeseld door regen en een harde wind en om dan helemaal naar Buitenpost af te reizen.....

Maar niet getreurd, Pieter zou gaan. Op X liet hij weten: 'KLAAR VOOR! Weer of geen weer. Er wordt op mij gerekend en ben een man van mijn woord. Transparant en NIET lafjes anoniem. Tot straks. http://keningswei.nl 190.000 bezoekers.

Kennelijk waren er een paar Friese luizen in de pels die condoleerden of er inderdaad gegadigden waren en die beweerden gisteren met grote stelligheid dat ze op de hele route geen wandelaar hadden gezien. Kon natuurlijk zijn dat ze heel even de verkeerde kant opkeken, want Pieter meldde vervolgens dat er toch echt 10 wandelaars waren. 'Zelfs in de stromende regen luisterde iedereen aandachtig.'

Er ja, daar verscheen zowaar een foto van de wandelaars op de tijdlijn van X. Maar Barracuda kreeg direct argwaan: er stonden meer dan tien personen op, slechts 1 persoon droeg zichtbaar een paraplu op een dag dat de regen met bakken uit de hemel kwam en twee anderen hadden een picknickmand bij zich.

Dus heeft Barracuda Google gevraagd of die foto toevallig nog elders te vinden was en dat bleek het geval: Pieter had de bewuste foto gejat van Swaddekuier, de wandelorganisatie uit Buitenpost die toevallig gisteren zijn 15e wandeleditie hield. Kan natuurlijk zijn dat zijn wandelaars met de verkeerde gids zijn weggelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten