zondag 19 november 2023

Boekjes verkopen

Martin Vrijland is bijna een jaar in de ban van de zelfverzonnen plasmakoepels. waarin de aarde zit gevangen. Niets is dus wat het lijkt. Datgene wat wij denken waar te nemen als de Maan, is bijvoorbeeld een reflectie van het totale aardoppervlakte onder die plasmakoepel. En er is niet een enkele koepel, maar een heleboel en die zullen, heeft Martin bedacht, vervangen worden door een grote koepel. Het zogeheten Feniks moment. Gaan we merken ook.

Martin heeft zich met deze theorie al behoorlijk in de nesten gewerkt, want geen enkele voorspelling ten aanzien van die koepels is tot nu toe uitgekomen. En hoe meer details hij verstrekt, des te ongeloofwaardiger het voor zijn goedgelovige volgers wordt.

Tijdens de opstart van de grote plasmakoepels wordt er een nieuwe elektromagnetischveld generator opgestart en die zal de kleinere generatoren qua veldsterkte overschrijven, schrijft Martin. Tijdens de opbouw van het plasma van die grote plasmakoepel zullen de kompasnaalden dan ook alle kanten uitschieten.

NASA probeert dit effect te schuiven op een pole shift die het gevolg zou zijn van de vloeibare kern van de aarde, maar 'deze theorie houdt geen stand en zou je eigenlijk kunnen beschouwen als algeheel geaccepteerde mainstream complottheorie dat in een wetenschappelijk ogend sausje gegoten is, met prachtig ogende visuele kunstzinnige fotoshop impressies.'

Iedereen die enige basiskennis van natuurkundige begrippen heeft kan volgens Martin doorzien dat dit een mooi ogend doch verzonnen verhaal is. 'In werkelijkheid wordt alles verklaard en is alles logisch voor wie eenmaal de plasmakoepeltheorie begrijpt.'

Dat zou Barracuda ook verzinnen om het plasmaverhaal kloppend te maken. De werkelijkheid is dat een pole shift niet plotseling plaatsvindt, daar zijn volgens experts honderden zo niet duizenden jaren voor nodig.

Vrijland verbindt ongeveer alles met zijn theorie, ook dat Brussels Airlines (vanwege een arbeidsconflict) wil gaan staken. Die rare Belgen zijn kennelijk als enige op de hoogte van het naderende Fenix moment en houden hun toestellen aan de grond.

Nog een Vrijland weetje: De reden dat er nooit met een vliegtuig over de Noordpool gevlogen wordt, is te vinden in het feit dat dat niet kan, waarbij het hierboven afgebeelde plaatje als uitleg dient.

Als een van zijn lezers terecht opmerkt dat er met regelmaat over de Noordpool wordt gevlogen dan ontkent Martin dat gewoon. 'De woorden noordpool en zuidpool zijn ook fout. Er zijn geen magnetisch noorden en geen magnetisch zuiden, maar slechte een magnetisch centrum en de buitenrand.'

Het plasmaverhaal van Vrijland heeft volgens Barracuda slechts één doel: om boekjes over deze onzin te verkopen voor 20 euro per stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten