vrijdag 7 oktober 2022

Bondgenoten

Vaatstra-speurder Wim Dankbaar presteert het om iedere keer weer zijn eigen glazen in te gooien. Het jongste slachtoffer was tot voor kort nota bene zijn grootste medestander, pensionado Pieter Postma, die nog altijd op Twitter liegt dat hij leiding heeft gegeven aan griffie strafsector Rechtbank Leeuwarden, maar daar hooguit enkele jaren de boekhouding deed.

Volhardend, analytisch denker, solist, koersvast, onvermurwbaar, zo prijst Pieter zichzelf aan.

Zijn tactiek bestaat grotendeels uit het in zijn eigen voordeel uitleggen van citaten uit rechtbankstukken en verklaringen. Verder is Postma op Twitter toch vooral een herhaalpapegaai met een zeer beperkt repertoire.

Nu had Barracuda er al rekening mee gehouden dat de twee koersvaste solisten een keer knallende ruzie zouden krijgen, maar dan over een of andere pietluttigheid. Zover kwam het niet eens.

Wim belde Postma een dezer dagen op voor een soort van werkgesprek, waarin de twee het volkomen eens waren over ongeveer elk aspect dat ter sprake kwam, maar toen Dankbaar het opgenomen gesprek ongevraagd online zette, was Postma daar niet van gediend. 'Wat ik zorgvuldig opbouw weet Wim Dankbaar de nek om te draaien'.

Eerst werd de bijdrage verwijderd, en toen onder de noemer Fuck it! toch weer online gezet, en inmiddels is dat artikeltje opnieuw verdwenen.

Maar het komt volgens Barracuda niet meer goed tussen Wim en Pieter. Het komt er op neer dat Dankbaar zich al langer ergerde aan zijn Friese protegé, die op zijn verzoek weigerde langs te gaan bij een aantal 'getuigen'. Plus dat Pieter toch wat afstand wilde bewaren tot het enfant terrible Dankbaar, kennelijk in de hoop dat hij dan alsnog serieus zou worden genomen. Dankbaar regelde ook een podcast voor Postma met Simon van Groningen, maar kreeg daar kennelijk onvoldoende egards voor. 'Bondgenoten die mij niet in de openbaarheid willen steunen, vind ik geen bondgenoten!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten