vrijdag 8 december 2023

Opruiing

De rechtbank in Breda heeft vrijdag maar liefst negen maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk opgelegd aan Katwijker Huig Plug (55). De rechtbank stelt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan stalking, opruiing en smaad. Er geldt een extra lange proeftijd van drie jaar.

Plug kaapte het verhaal van Marlies van Muiswinkel, wier dochter Lisa misbruikt zou zijn door een Haagse pedonetwerk waarin ook naam van de eeuwige Joris Demmink opdook. Een verhaal van louter aannames. Of en wat zich rond Lisa afspeelde is nooit helder geworden, maar het kwam er op neer dat de moeder haar man verdacht. Die inmiddels was gaan samenwonen met een rechter.

Een rechter die ook weer een rol speelde bij een zakelijke kwestie van de Parlevliets. Pieter Parlevliet is Plugs neef en cameraman en beiden waren nu extra gemotiveerd om de onderste steen boven te krijgen. Maar dan wel volgens het principe Van dik hout zaagt men zeer verkeerde planken.

Plug en Parlevliet deden er echt alles aan om de rechtszaak te frustreren door te wraken of gewoon weg te lopen. Heeft dus weinig geholpen.

Pieter kreeg een celstraf opgelegd van 66 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk en een taakstraf van 150 uur. Van Muiswinkel (59) kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 180 uur.

Van Muiswinkel gaf ten minste nog toe dat ze zich had laten meeslepen door de andere twee. En ze had nooit gewild dat namen van daders of slachtoffers werden geopenbaard. Daarmee heeft Van Muiswinkel haar eigen glazen ingegooid, want HUMAN/VPRO die enkel jaren terug nog serieuze aandacht aan Lisa besteede heeft alle uitzendingen offline gehaald. ' Met de wijsheid van nu hadden we, ondanks de overtuigende getuigenverklaringen in deze uitzending, hogere eisen moeten stellen aan hard bewijs.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten