Meer over dit blog

"Wie kent hem niet? Billy / Barracuda van respectievelijk 911-complotdenkers en barracudanls. Iedereen en tegelijk niemand, want hij is een beruchte anonieme stalker op internet" (Stalker publiceert persoonsgegevens, Nederlander, november 2008)

Dit blog is het vervolg op Zapburu, dat op 15 juli 2006 begon als Complotdenkers.blogspot.com uit ergernis over het vele gespam door 9/11 complotdenkers in forums, en 11 september 2008 zijn laatste adem uitblies. De inspiratie kwam van Screw Loose Change, de Amerikaanse site die dagelijks op vaak humoristische wijze de verwikkelingen rond 9/11 complotdenkers volgt. We namen zelfs hun Blogger-behangetje over. Het plan was om er hooguit een maand of twee mee door te gaan, maar nieuwe verwikkelingen in complotland bleven telkens weer om aandacht vragen. En naarmate de complotters hun aandacht verlegden - naar AIDS, chemtrails of NWO - deden wij dat ook. Zapburu zocht de breedte op en transformeerde op een nieuwe webplek tot Barracuda: Het blog dat onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica bestrijdt.

Eindeloos is gespeculeerd over de ware identiteit van de schrijver van dit blog en zijn voorganger BillytheKid. Vanaf het moment van ons verschijnen op het wereldwijde internet wilde u, waarde complotter, dit blog en zijn maker ontmaskeren. We waren/zijn de Cyber-Koning der Drogredeneringen met zijn 'zielige rukkers', held op sokken van het moderne westen, broekplassertje, debunkertje, billie het kindje, sekteleider, NWO bivakmuts, Billy Bollie, gompie, beroepsontkenner, billy de lamlul, betaalde desinformant, eeuwige aasgier in gebakken lucht hoog boven de waarheid, AIVD agent, of hoe u ons ook noemde. Wij waren resp. Eric Krebbers, Francisco van Cole, Pieter Broertjes, Drs J. Sikkel, Maarten Reijnders, van de Mossad, aan de paddo's of gewoon "langdurig, stelselmatig, ziekelijk en cynisch geobsedeerd". Wij moesten telkens van uw dansen, in onze handjes klappen (blij, blij), op prime-time op tv, bij de EO gaan werken, of juist weer niet.

Tot slot: het plaatje van de haai slaat inderdaad nergens op, een barracuda oogt zoals hieronder, valt u ons daarover dan ook niet lastig.