donderdag 21 januari 2016

Dakloos

Het vonnis waarmee zelfverklaard melder van misstanden Nico van den Ham uit zijn woning is gezet staat eindelijk online.

De kantonrechter erkent dat de man 'een zwaarwegend belang (vrijheid van meningsuiting) heeft om zich te kunnen uitlaten – ook zeer kritisch – over de woningcorporatie. Dat geldt in principe ook voor meningen of veronderstellingen die niet met bewijzen zijn onderbouwd. Echter, naarmate de beschuldigingen ernstiger van aard worden, wordt het belang van de corporatie bij de bescherming van haar goede naam en de bescherming van haar medewerkers als goed werkgever zwaarder. Dan mogen hogere eisen worden gesteld aan een onderbouwing van de beschuldigingen aan de hand van het beschikbare feitenmateriaal.'

En: 'Die onderbouwing ontbreekt volledig. Daardoor kunnen de uitlatingen van de man slechts ten doel hebben gehad de betrokken medewerkers en de corporatie te beschadigen. Met deze onrechtmatig grievende uitlatingen heeft de man zich niet als goed huurder gedragen. Dit vormt een ernstige tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen uit de huurovereenkomst. En dus wordt de huurovereenkomst ontbonden.'

UPDATE 8/2/16: Dit is wat je krijgt als je de arme sloeber tijdelijk onderdak biedt. 

Barracuda is gestopt met bloggen, maar vult dit blog het komende jaar nog aan met actuele ontwikkelingen.  

11 opmerkingen:

 1. Ik vermoedde het al dus ik was niet zo verrast na het lezen het vonnis.

  Als je een conflict hebt met je verhuurder dan wordt dat voor de rechter uitgevochten, met hulp van een advocaat of je kunt ook naar de woningbond stappen.
  Als je het blog van Nico doorleest dan heeft de flater begaan om een massa drogredenen neer te plempen. Dat is geen ramp zolang het maar goed onderbouwd is.

  Maar niet met een reeks namen, adressen e.d.. Nico heeft zich duidelijk niet van goede adviseurs voorzien maar is in zee gegaan met een stel malloten die hem duidelijk niet op het goede spoor zetten.

  Hij stond met 1-0 achter en ging gewoon door. Met het gevolg dat woningcorporatie er werk van maakte nadat ze hem ongetwijfeld gewaarschuwd hadden voor de gevolgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks voor de update Barra. Precies wat in de lijn der verwachting lag dus.

  De vermelde uitlatingen van Nico, zoals onze corrupte – wie naait wie – waarheidscommissie, doen me trouwens behoorlijk denken aan het taalgebruik van Steve Brown. Ik hoop dat laatstgenoemde blij is met z'n rol als inspirator van Nico.

  Die mr. Stapel verdient ondertussen een leuke boterham aan al die procederende complotidioten. Hoeveel van die malloten staat hij nog meer bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De “klachten” van Nico gingen steevast vergezeld van grove beschuldigingen en beledigingen zonder onderbouwing. Dat is jaren zo doorgegaan. In tegenstelling tot Ziva denk ik dat hij volkomen terecht uit zijn woning is gezet. Google “stadgenoot + prins bernhardplein”, en de eerste pagina met zoekresultaten wordt sterk ontsierd door de scheldpartijen van Nico. Reputatiemoord via Google, dat is geen kleinigheid. De recente gebeurtenissen in Wijk bij Duurstede doen vermoeden dat Nico stennis zal blijven maken, waar en bij wie hij ook onderdak komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die 'imagoschade' en het verstoren van de huurder-relatie die Nico wordt aangerekend is ook volkomen terecht. Ook dat een organisatie maatregelen neemt wanneer individuele werknemers met naam en foto worden belasterd door een 'klant'.

   Mijn argument om te zeggen dat Nico niet zijn woning uitgezet had mogen worden is dat het complex waar Nico verbleef al aan de onderkant van de sociale ladder staat. Dat hele complex zit vol met sociaal ontwrichte gekkies, en een trapje lager is er volgens mij niet. Je kiest dan dus bewust voor 'dakloos', en dat is volgens mij niet een beslissing die bij een sociale woningbouwvereniging hoort te liggen. Die behoort een laatste vangnet functie te vervullen. Ook, en misschien wel met name, voor mensen zoals Nico van den Ham.

   En ja, dit soort mensen veroorzaken overlast. Deden ze het eerder door luidruchtig dronken kattenvoer te BBQ-en, nu doen ze dat via Twitter of een gratis Blogspot-website.

   Bedenk dan een 'upload block filter' of zo. Maar ga niet fantasieloos iemand zijn toch al opvanghuisje uitkieperen. Dat levert geen oplossing.

   Verwijderen
 4. Deze man is keihard door de klokkenluidersmand gevallen. Sniko vd Vlam heeft 23 jaar lang zijn medebewoners geterroriseerd. Geluidsoverlast, bedreiging en pesterijen zijn een kleine greep uit de bewijzen die naar boven zijn gekomen. Meerdere bewoners zijn verhuisd vanwege de terreur.
  Sniko in huis nemen is vragen om problemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat er gebeurt is in Wijk bij D is heel triest, de afloop erg zuur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg een beetje de mikmak van die man. Alles en iedereen uitschelden/beledigen/ziektes toegooien ect ect ect... Kan er nou in vredesnaam niets aan gedaan worden lieve mensen? Criminele dit, nazi dat... en dat gaat maar door en door en door...

  Google, gooi alsjeblieft die site van hem op slot. Net als die vorige van 'm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://www.youtube.com/watch?v=Pm0nrZ8Ad-4 op ongeveer 3:50 weet die dinkedorus zeker niet Blogspot GRATIS is en dat je daarvoor NIET hoef te betalen?!(Ik weet niet hoelang ik nog de site in de lucht kan houden...)

  Sjezem...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij doelt hij niet op geld voor de hosting, maar op een logistiek probleem om de content up to date te houden.

   Verwijderen
 8. Sommige mensen begrijpen helaas nog steeds niet dat je mensen zonder onderbouwing niet van van alles kunt beschuldigen..of ontkennen. Nico van der Ham is één van die mensen.

  Overigens zijn er helaas mensen die dan ook nog eens alle kritiek in de wind slaan.

  Wat moeten we toch met zulke mensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meneertje is nu écht compleet en finaal doorgeslagen door de PRESIDENT VAN DE RECHTBANK voor rotte vis uit te maken. Nicootje gaat hangen...

  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2016/02/open-brief-president-rechtbank-adam-mr.html

  BeantwoordenVerwijderen