zaterdag 16 januari 2016

Bedreigingen

Zelfverklaard 'medium' Robbert van den Broeke is opgepakt voor bedreigingen. Er zijn volgens Omroep Brabant vijf aangiften gedaan. Van den Broeke is weer op vrije voeten, maar heeft van de weeromstuit zijn site gesloten en alle optredens afgezegd. Zijn woning is doorzocht.

Tot de aangevers behoren onder meer schrijver Henk Verhaeren en Bert Brussen van The Post Online. Van den Broeke dreigde Verhaeren te ontvoeren en zijn keel door te snijden. 'Na de ontvoering, snijd ik je keel door en in de open wond ga ik zout strooien, terwijl je nog leeft. Zodat je een gruwelijke pijnlijke dood krijgt', zo zou Verhaeren te horen hebben gekregen.

Robbert kwam vorig jaar in het nieuws toen hij zijn volgers trakteerde op een portie tentakels. Foto's van octopusachtige verschijningen - mogelijk gekocht in de viswinkel - moesten zijn achterban doen geloven dat hij toch echt een close encounter met buitenaardsen had gehad.

Van den Broeke - met als enige fan Guido Jonkers van WantToKnow - schijnt echter slecht te kunnen tegen lieden die zijn gaven in twijfel trekken. Berichten over doodsbedreigingen doken al eerder op. In januari 2015 was zijn verweer dat zijn mail en Twitter-account gehackt waren.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar vult dit blog het komende jaar nog aan met actuele ontwikkelingen. 

3 opmerkingen:

  1. Helaas, sommige mensen kunnen gewoon niet tegen andere waarheden of andere meningen en besluiten dan maar te gaan bedreigen. En dankzij het internet hebben ze daar alle mogelijkheden toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah...de verklaring

    Volgens Burmeister wordt zijn client erin geluisd. Het zou gaan om bedreigingen via social media en niet om directe mondelinge uitingen. De bedreigingen zouden toen Van den Broeke in de cel zat zijn doorgegaan. "Dat kan mijn cliënt dus niet hebben gedaan want hij had zes dagen lang geen beschikking over een telefoon of een computer", verklaart de advocaat tegenover BN De Stem.

    "Zijn spullen zijn gehackt. Dat is heel erg vervelend voor de slachtoffers van de bedreigingen, maar ook voor Van den Broeke zelf", vervolgt Burmeister.

    BeantwoordenVerwijderen