maandag 18 april 2016

Namen

Koos van Woudenberg stelde niet teleur. In het kader van de Van Well-verhoren lepelde hij vanochtend de ene bekendheid na de andere op: Prins Claus, Onno Ruding en oud-burgemeester Van Thijn, hij had ze als pakweg 13-jarige allemaal gezien op pedofeestjes in Amsterdam.

'Prins Claus en Van Thijn genoemd in verhoor pedozaak', kopte het AD maandagochtend, maar het duurde niet lang voordat die kop werd veranderd in: ''De hele pedoprostitutie werd in die tijd gewoon gedoogd'.

Blijkbaar vond het AD de fantasie van Koos ook iets te gortig.

Toegegeven: Koos had de namen niet afgelopen weekend verzonnen, maar al twee jaar eerder in een 'auditief vastgelegd verhoor'. Al is het opvallend dat Van Woudenberg, die toch echt niet scheutig is met het afbranden van personen, die verhalen nou nooit eens op zijn blog heeft gezet. 

Het mooie is: in de jaren dat Koos zogenaamd naar pedofeestjes ging, was Ruding (van 1977 tot 1980) dus gewoon executive director van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) in Washington. Tenzij Ruding met de Concorde werd overgevlogen, heeft Barracuda niet het idee dat Koos deze bankier ooit heeft gezien. Behalve dan op tv of in de krant.


Ook beweerde Koos dat hij journalist Willem Oltmans had gekend en wel eens met hem is gaan varen en zo heel wat geheimen hoorde. Waarna de aanwezige radioblogster Talk2Myra, die Koos tot haar grote spijt ooit een platform gaf, zich herinnerde dat hij drie jaar terug iets heel anders zei.Kortom: ze hadden Van Woudenberg met een trekhaak gewoon uit de rechtbank moeten sleuren en hem zonder vergoeding op de trein naar het Hoge Noorden moeten zetten, want dit schiet niet op zo.

Vervolgens kwam er nog een oud GGD veldwerker aan het woord die emotioneel vertelde over honderden jongens die zich in de jaren tachtig aan mannen uitleenden. Maar de veldwerker kende het wereldje ook weer niet zo goed, dat hij wist wie er allemaal achter zaten. Sommige namen kende hij alleen van de krant. Wel begreep hij niet waarom dat destijds allemaal werd gedoogd.

Om die vraag te beantwoorden moet je toch echt de wetgeving van die tijd raadplegen, evenals het politiebeleid analyseren. Niet Demmink, maar de toenmalige minister van justitie Frits Korthals Altes en de korpschefs zijn dan de aangewezen personen om te horen. Maar die schitteren door afwezigheid.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar besteedt deze week nog aandacht aan de Van Well verhoren.

2 opmerkingen:

  1. Prins Claus is al JAREN dood maargoed... Dus hém verhoren gaat al een beetje moeilijk... Of hoe willen ze dat doen, met een Ouija bord?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is die Ton Hofstede nou echt zo naief?

    'En daar sta je dan als klein onschuldig jongentje. Hoewel, Raphaël dat ontkent en stelt dat Bart helemaal niet zo lief was en dat hij zelfs bang was voor Bart. Een veertienjarig jongentje! Aangekomen op CS was Bart afhankelijk van een "behulpzame" meneer, die daarvoor (dat bleek pas achteraf) wel een wederdienst verwachtte. Deze getuige verklaarde onder ede dat deze jongens bij aankomst op CS helemaal geen drugsverslaafden waren die de prostitutie ingingen. Ze waren (nog) clean, en zouden pas tijdens hun (gedwongen) verblijf in het circuit verslaafd raken (lees: worden gemaakt)'
    BeantwoordenVerwijderen