maandag 1 januari 2018

Helderziend

Barracuda gaat een oude traditie in ere herstellen: de terugblik op de voorspellingen van paragnosten en helderzienden van een jaar geleden. Dat blijft vermakelijk. Ook van de voorspellingen voor 2016 klopte geen hout.

Jan C. van der Heide had voor 2017, waarschijnlijk omdat hij veel te gedetailleerd wil zijn, bijna niets goed, ook al schept hij zelf op over een tweetal zaken die hij toevallig wel juist had. Over zijn missers hoor je hem niet.

Zomaar een greep: Prins Charles zal geen koning worden, zijn zoon William zal eerder op de troon komen (Philip gestopt met publieke taken, Elisabeth niet weg te branden), het kiezerspubliek kiest massaal PVV (de overwinning ging naar de VVD), Gordon gaat zich met de liefde van zijn leven vestigen in het buitenland (Gordon ging toch niet trouwen, kijkers boos), Vliegveld Eindhoven in vuur en vlam (parkeergarage ingestort), Wimbledon gewonnen door de USA (Zwitserland), Soestdijk zwart geblakerd (verkocht aan hoteluitbater) en Italië wint, Nederland eindigt op de negende plaats bij Songfestival (Portugal won, elfde plaats voor Nederland).

Beetje warm: Rusland en de USA willen de dienst uitmaken, een onverwachte, grootschalige cyberstrijd ontbrandt met grote gevolgen (hooguit fake nieuws), Nederlandse Staat gaat zelf wiet kweken (Tweede Kamer stemde inderdaad in met professionele wietteelt) en de bitcoin verovert de economische wereld (werd een moderne tulpenbol).

André Molenaar, maar wat graag geciteerd door Niburu, blijft wat meer aan de oppervlakte, maar zelfs dan is maar weinig goed: Een recessie dreigt door renteverhoging (economie boomt, rente bleef laag), het Britse pond zal heel sterk staan (kreeg klap na verkiezingen), vlees en boter blijken met ziekteverwekkers besmet te zijn (net even wat anders dan de fipronilcrisis), de toeristenindustrie in Spanje trekt positief aan (hotelannuleringen Barcelona na Catalaanse crisis), en over en weer zal men in Nederland elkaar zwart maken waarbij met name het woord zwart een geladen karakter zal blijken te hebben (Pieten-discussie strandde in Friesland).

Sonja Dover voorspelde onder meer een nieuwe hit voor Gordon (gestopt met zingen), dat Prins Charles & Carmilla het stokje over van Koningin Elisabeth over zouden nemen (zie boven) en minister President Rutte aan de zijlijn werd gezet (zie ook boven).

Trancemedium en winti expert Henny Stoops voorzag een overwinning voor Wilders bij de verkiezingen (magere winst), dat Rutte zou verdwijnen van het politieke toneel (premier), Marine Le Pen zeggenschap zou krijgen bij de Franse verkiezingen (verlies voor Front National) en een aanslag tijdens de inauguratie van Trump zou worden verijdeld (nog altijd stevig in het zadel).

Nee, dan helderziende Daisha de Wijs. Die wist toch maar mooi dat er Tweede Kamerverkiezingen stonden aan te komen en relaties het 'zwaar te verduren krijgen'. Of deze: 'Krachten worden sterk gebundeld in gezamenlijke activiteiten.'

Voor 2018 hebben we gelukkig Babe Vanga, weliswaar overleden in 1996, maar nog altijd goed voor Nostradamus-achtige voorspellingen. Vlak voordat zij stierf zou ze hebben voorspeld dat in 2017 Europa aangevallen zou worden door een grote groep moslimextremisten die met chemische wapens het 'complete continent' zouden wegvagen. Uiteindelijk resulterend in de oprichting van een kalifaat in 2043 met Rome in het midden. Waarna de VS een anti-vrieswapen op Rome richt. Klinkt logisch.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam 

3 opmerkingen:

 1. Wat een prutsers weer... inderdaad vermakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer vermakelijk. En behoorlijk eensgezind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eris geen enkel mens op deze aardkloot die de toekomst kan voorspellen.NIET 1.
  Mensen kunnen dat niet omdat het mensen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen