donderdag 15 februari 2018

Zilvervloot

En hij had gewonnen...de zilvervloot. Dacht de naar Ierland 'gevluchte' complotdenker des vaderlands Micha Kat toen enkele weken terug het Gerechtshof in 's-Hertogenbosch een tussenuitspraak in zijn voordeel had gedaan.

Kat verwijt de oud-rechter Westenberg, met wie hij al honderd jaar overhoop ligt, 'misbruik van procesrecht' en eist een schadevergoeding. Liefst een miljoentje of zo. Het beroep van Westenberg op verjaring werd afgewezen, evenals de stelling dat Kat helemaal geen schade geleden zou hebben. Wat nog niet wil zeggen dat Westenberg moet dokken.

Het succesje had Kat trouwens volledig te danken aan Thijs Stapel, de Haarlemse advocaat die Kat vorig jaar nog tot persona non grata had verklaard, en nu plotsklaps weer op handen wordt gedragen.

Omdat bij Kat een tussenvonnis al gelijk als een onherroepelijke overwinning ziet, wordt de roemruchte Micha Claim nieuw leven geblazen. Die jackpot was toch vooral bedacht om de berooide oud-journalist te voorzien van inkomsten, en dus werd de fans een verdubbeling van hun inzet beloofd. Met de zilvervloot in het vooruitzicht belooft Kat nu vier keer de inzet, maar de animo schijnt niet erg hoog te zijn. De laatste keer dat Kat zijn volgers grote winsten beloofde was hij zijn lijst met contribuanten kwijtgeraakt, en bovendien verdampte de claim na een gerechtelijke uitspraak.

Een poging om alvast een half miljoen te toucheren bij de Raad voor de Rechtspraak, die Westenberg had bijgestaan, is ook al voortijdig gestrand. Advocaat G.J.H. Houtzagers heeft laten weten elke aansprakelijkheid van de hand te wijzen. Zelfs als onherroepelijk komt vast te staan dat Westenberg onrechtmatig heeft gehandeld, betekent dat niet automatisch dat het besluit om de kosten van de rechtsbijstand te betalen eveneens onrechtmatig zou zijn. Anders gezegd: volkomen kansloos.

Maar nu is ook de lopende zaak tegen Westenberg, die van de rechtbank nog de kans kreeg om zijn onschuld te bewijzen, vast komen te zitten omdat Westenberg gebruik maakt van de mogelijkheid om in cassatie te gaan tegen het tussenvonnis. Waarmee alles weer eindeloos wordt vertraagd.

En dus fulmineerde Kat weer in video's tot in extenso tegen de Liegende Rechter en zijn entourage (inclusief de Koning), terwijl je nu al kunt voorspellen hoe dit afloopt. Mocht Westenberg na nog eens jaren procederen worden veroordeeld tot het betalen van schade (de reputatieschade die Kat voorwendt kan moeilijk op conto van Westenberg worden geschreven) dan zal het zo goed als zeker geen miljoen worden. Advocaat Hugo Smit kreeg in hetzelfde dossier 10.000 euro toegewezen, terwijl hij 4,4 miljoen had geëist. Waarbij Kat dan ook nog zo dom is geweest om enkele teruggevonden oudcontribuanten alvast een forse compensatie te beloven. Zo blijft er weer niks over van het toekomstige fortuintje.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam    

10 opmerkingen:

 1. Ojee zat Katje weer op geld te azen? Maar goed dat het steeds weer regelrecht de soeperik in loopt.

  Ennuh, is het normáál dat je de Politie voor NSB'ers mag uit maken op een openbaar blogje, Hammie?
  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2018/02/woningontruiming-rietveld.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zwerfkat heeft het in ieder geval voor elkaar, dat hij is geadopteerd door een oud vrouwtje, bij wie hij in huis mag wonen, die mooie dure kleren voor hem koopt, en die haar spaarcentjes er met Kat doorheen aan het jagen is in het uitgaansleven van Belfast.
  Hij heeft het arme mens vast en zeker verteld, dat hij binnenkort een paar miljoen gaat vangen, maar dat hij even een small cash flow problem heeft.
  En intussen verklapt hij op de website van het Rob Scholte Museum de afloop van Tolstoj's roman Anna Karenina.
  (Ze gaat dood)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, het zijn wel dagkoersen bij die Michaclaim; 1:10, 1:2, en nu weer 1:4, ik vraag me af hoe de tekst van de overeenkomst van die deelnemerscertificaten is geformuleerd. Weet iemand bij welke notaris die zijn geregistreerd? Ik denk dat ik maar eens opties op deze certificaten in de Michaclaim ga uitgeven, iemand geïnteresseerd?

  Al met al lijkt het mij wel een hele goede financiële constructie, en ik laat me niet zo snel oplichten waar het pecunia betreft. Het is dat mijn geld nog even vaststaat omdat ik mijn aandelen in de tropisch hardhout onderneming in de Sahara steeds maar niet verkocht krijg, maar zodra dat lukt stap ik zeker in de Michaclaim!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terrie, ik zit met hetzelfde probleem.
  Al mijn geld heb ik in een Anusbleekkliniek in de Congo gestoken.
  Helaas tot op heden geen rendement. Jammer, want de Michaclaim lijkt me een stuk betrouwbaarder dan Bitcoins.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. doen ze aangifte is het weer niet goed.... repeteerklok wimp heeft ook altijd wat (veel hetzelfde vooral)

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2018/02/16/beste-faek-en-farhad-3/#more-11111

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De brief van een zekere Farhad aan Maaike is weer een pareltje.
   Neemt u van mij aan dat Faek een enorm trauma heeft opgelopen van het feit dat hij getuige is geweest van de moord op uw dochter.
   Als Mauritz er nog even een handtekening onder zet, kan hij meteen op de post.
   Case closed.

   Verwijderen
  2. Ja hoor, Wim ON-Dankbaar is weer aan de gang...

   Verwijderen
 6. Er zijn nogal wat mensen die nog geld tegoed hebben van Micha en dan gaat het om zeer hoge bedragen. Daarnaast is hij ook nog eens veroordeeld tot het betalen van proceskosten in het KG tegen de Volkskrant. Op zich is het ook wel bijzonder dat hij zo tekeer gaat tegen 'misbruik van procesrecht'. Zijn eigen advocaat Thijs Stapel is daar namelijk ook tot 'veroordeeld'. Verder ben ik persoonlijk erg benieuwd naar de voortgang van de zaak tegen Westenberg. Het lijkt mij niet heel erg moeilijk voor wie dan ook om aan te tonen dat Micha zijn teloorgang vooral te danken heeft aan zichzelf. Het toont de kracht van onze rechtspraak dat hij ondanks zijn eigen malicieuze gedrag en talloze veroordelingen gewoon op een normale manier zijn recht kan proberen te halen. Micha zelf gaat bij al zijn rechtszaken tot het gaatje door voortdurend tot het bittere eind in beroep te gaan. Klagen dat een ander dat doet, past helemaal bij Micha: hypocrisie is hem zeker niet vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. -plakt overal gloednieuwe stickertjes op en beweert dat alles van een stichting is...-
  -showt ook even de platste harde schijven ter wereld, tevens de buigzaamste ever!- (maar laat ze niet zien, gek hè? (lees: leugen zoveel zoveel zoveel)

  https://www.youtube.com/watch?v=tJkHAfwVeFo

  Vermakelijke leugens!

  BeantwoordenVerwijderen