donderdag 13 september 2018

Lasterlijk blog

De Amerikaanse pseudowetenschapper die de Stichting Skepsis bijna tot de bedelstaf heeft gebracht, heeft de rechtszaak tegen de Nederlanders glansrijk verloren.

Bestuurslid Pepijn van Erp, luis in de pels van onder meer 9/11 complotdenker George van Houts, had op zijn persoonlijke blog in het Engels een ironisch stukje geschreven over een telescoop met holle lenzen waarmee Santilli meende buitenaardse sterrenstelsels van antimaterie te kunnen zien en ook onzichtbare aardse wezens die bezig waren Amerika te bespieden.

Santilli beschouwde het slot van het stukje als laster en hield ook Frank Israel, als voorzitter van Skepsis, verantwoordelijk. Sterker, volgens Santilli was Israel een pion van een internationale samenzwering van fanatieke joodse wetenschappelijke criminelen die als enige doel heeft de theorieën van Santilli te onderdrukken. Israel zou opdracht hebben gegeven een lasterlijk blog over Santilli te publiceren.

De Amerikaanse rechter heeft Israel inmiddels vrijgesproken, maar intussen had de stichting, die Israels verdediging betaalde, zowat al haar reserves, te weten een kwart miljoen euro, moeten opmaken.

De rechter oordeelde na twee jaar ten slotte dat Santilli niet aannemelijk had kunnen maken dat Frank verantwoordelijk was voor het gewraakte blog. Bovendien had Israel geen relatie tot de staat Florida, dus van jurisdictie was geen sprake.

Een tweede aanklacht, tegen Van Erp, is met gesloten beurzen geschikt.

Hoewel meer dan een kwart van de lezers van Skepter, het tijdschrift van de stichting, had gereageerd op een steunoproep en samen meer dan 125.000 euro had geschonken, vond Skepsis het niet verantwoord om nog meer geld uit te geven. Skepsis heeft wel weten te bedingen dat bij nieuwe processen de verliezer alle kosten van de winnaar betaalt. Dat is dus dit keer niet gebeurd.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam   

1 opmerking:

  1. Over LASTERLIJK gesproken, die ouwe lûl gaat maar door met schelden en beledigen. Maar goed dat hij in OKTOBER naar de Rechter moet en over een klein tijdje een 'leuk' gesprek heeft met de Rechter!

    En oja, durf dit maar eens te lezen dan snap je wel wat ik bedoel: http://nicovandenham2.blogspot.com/2018/09/nico-van-den-ham-levert_6.html

    (Ik snap niet waarom Google die lul nog steeds een podium geeft door hem een site te runnen......)

    BeantwoordenVerwijderen