donderdag 20 september 2018

Deurwaarder

Eerder dit jaar kreeg Martin Vrijland een fikse rekening toegestuurd voor ongeoorloofd gebruik van ANP foto's op zijn site. Totaal te betalen 3206 euri.

Voor de 'bemiddeling' was Permission Machine.com ingeschakeld, maar dit bureau hoonde Vrijland nog hooghartig weg. Onder meer met als argument dat de aangeschreven Stichting Martin Vrijland, het adres waarop Vrijland ook zijn donaties ontvangt, niet kapitaalkrachtig was om de foto's alsnog te kopen.

Vrijland presenteerde zelfs nog een tegenrekening die hij 'bij gratie Gods' voor administratiekosten en de bezwaarschriftkosten had opgesteld ('Het heeft mij ongeveer 10 uur gekost om namens de stichting Martin Vrijland aan dit bezwaar te werken').

Dat leverde enige hilariteit op onder zijn volgers, maar de afloop laat zich weer eens raden. De rekening is neergelegd bij een gerechtsdeurwaarder, en inmiddels is de deadline om te betalen verlopen. Sterker nog: Vrijland meldt dat hij wegens tijdgebrek er nog niet aan is toegekomen om de foto's te verwijderen, terwijl de linkjes hem nog zijn aangereikt ook.

Inmiddels houdt Vrijland nog steeds vol dat hij een methode heeft gevonden om toekomstige claims van John de Mol, sinds enige tijd eigenaar van het ANP, uit de weg te gaan, maar het wondermiddel is kennelijk niet bekend bij Rosmalen Nederland Gerechtsdeurwaarders.

De laatste woorden van Vrijland aan de deurwaarder: 'U forceert mij in een enorm kostenwespennest waar ik niets mee van doen wens te hebben. Stop daar onmiddellijk mee.'

Zou Vrijland de volgende stappen ook niet kunnen raden? Eerst een rechtszaak waar Vrijland zich ongetwijfeld niet vertoont, daarna beslag op de rekening van de stichting. Waarmee alle donaties opdrogen.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam  

2 opmerkingen:

  1. Éénmans-stichting die Stichting Vrijland??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En zie hier hoe sommige mensen door hun eigen stomheid in de schulden raken en er nooit meer uitkomen. Jammer, jammer, jammer.

    BeantwoordenVerwijderen