zaterdag 22 juni 2019

Mega-bomenkap

Soms vraag je je af in welke bubbel Guido Jonkers van WantToKnow leeft. Het artikel met als kop BEWEZEN.!!! Bomenkap om 5G vrij baan te geven…!? dateert van 10 juni, terwijl als Jonkers eens wat beter had gegoogeld hij al artikelen uit april had kunnen vinden die de stelling overtuigend weerleggen. Opmerkelijk is het vraagteken achter het uitroepteken. Die laat blijkbaar toch weer ruimte open voor twijfel.

Het begint er natuurlijk mee dat plotters als Jonkers 5G zien als het grootste gevaar voor de gezondheid ooit. Over 4G hoor je ze niet meer, maar de 5G-millimetergolven 'beïnvloeden het zenuwstelsel en de elektromagnetische straling kan leiden tot angst en stress in het lichaam en geest'. Zelfs de vage Nieuwe Wereld Orde wordt erbij gesleept. Men dank aan een usual suspect als David Icke, die meent dat massale bomenkap een essentieel onderdeel is van de plannen van de NWO om een vergaand ‘smart grid’ te implementeren. Zou veel effectiever moeten zijn voor de vermeende eliminatie van de mensheid dan pakweg chemtrails.

Voor de bewijslast verwijst Jonkers naar allerlei berichten over bomenkap en onderzoek van de Universiteit van Surrey, waarin staat dat kleine en grote bomen 5G straling tegenhouden. Dan is de conclusie snel getrokken.

Jonkers krijgt trouwens bijval van websites als Leefbewust en Bomenkapmeldpunt, die ook suggereren dat er sprake van massale bomenkap om het 5G-netwerk mogelijk te maken. Het bewijs daarvoor ontbreekt weer eens. Sterker nog: het is weer eens dikke onzin.

Nucheckt schrijft dat het aantal bomen in Utrecht, Den Haag en Rotterdam de afgelopen vijf jaar juist is gestegen. En dat bomen soms verdwijnen in ruil voor andersoortige natuur, zoals hei en stuifduin, ten behoeve van de biodiversiteit. Natuurmonumenten stopt trouwens voorlopig met het kappen van bomen vanwege groeiende kritiek op het huidige kapbeleid. Vanwege de klimaatverandering, schrijft Natuurmonumenten, is in ons land de aanplant van grote oppervlakten aan extra bossen nodig. 

Het klopt dat 5G-basisstations die met die hogere frequenties werken een kleiner bereik hebben dan de antennes die nu worden gebruikt voor mobiele netwerken. Ook dat er veel obstakels zijn, waaronder gebouwen. Maar de oplossing is veel simpeler dan bomenkap: je kunt ondersteunende antennes in lantaarns verwerken, zelfs in putdeksels.

Uiteraard geloven plottertjes Nucheckt weer niet. Hun logica: 'Gezien hoe men op NU.nl met ijzeren hand andersdenkenden en bevragers van hun eigen ‘waarheden’ er buiten houdt, kan en wil ik geen enkele geloofwaardigheid hechten aan zo’n schaamteloos propaganda- en gelijkricht kanaal.'

Ook in 2019 is Barracuda op de waakvlam.  

2 opmerkingen:

  1. En dan niet te vergeten die doldwaze comments op de site bomenkapmeldpunt en een compleet ONZINNIGE petitie. Hebben die plotties nou niks beters te doen?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hammie probeert effe vijfhonderdduizend euro af te troggelen van de rechters. Soms denk ik: IS DIE VENT NIET HELEMAAL LEKKER ORZO?! http://nicovandenham2.blogspot.com/2019/06/aansprakelijkstelling-en-schadeclaim_25.html

    BeantwoordenVerwijderen