woensdag 17 oktober 2012

Marieke

Zo langzamerhand zou je toch verwachten dat eindetijdgelovers hun mening over 2012 op zijn minst ietwat hebben bijgesteld. Er zijn immers heel wat deskundologen die het afgelopen jaar hebben gewezen op allerlei reken- en interpretatiefouten, bijvoorbeeld dat niet 2012 maar 2208 zou zijn bedoeld.

Maar het belangrijkste is toch wel dat de Maya's, aan wier lange telling het do(e)mdenken ten grondslag ligt, helemaal geen einde der tijden hebben voorspeld. De hele hype rond 2012 hebben we te danken aan de visie van de vorig jaar overleden New Age-auteur Jose Arguelles. Geen wetenschapper, laat staan een Maya kenner. De opvatting van een goeroe werd dus een wereldwijd gedragen geloof. En uiteindelijk een bizarre gekte.

En de aanhangers van dit geloof zijn maar moeilijk van hun overtuiging af te brengen. Zo ook schrijfster Marieke Pril, die bij zweefblog Wanttoknow blijft vasthouden aan de datum van 21 december. 'De meest ongeloofwaardige bewering is toch wel die uit de hoek van de critici en sceptici, die namelijk claimen dat er helemaal NIETS gaat gebeuren in december 2012 (en de weken erna)'. Zeggen dat er helemaal niets zal gebeuren betekent simpelweg dat je niet goed hebt opgelet, aldus Marieke.

We gingen er eens goed voor zitten. Blijkt dat Pril - schreef eerder over buitenlandse implantaten, astrale projectie, UFO's en mind control, dat soort dingen - koortsachtig op zoek is gegaan naar de eerste tekenen van de aanstaande apocalyps. En ja hoor, daar stond het zomaar op internet: allesverwoestende zonnestormen. En anders zijn het wel 'scheuren' in het magnetisch veld van de aarde. De laatste tijd is de intensiteit van het magnetisch veld afgenomen en zijn er meer 'gaten en scheuren' verschenen

Marieke doelt met 'gaten en scheuren' op de omkering van de polen, wat we in de geschiedenis van onze planeet gelukkig al een paar keer hebben meegemaakt. Uit fossiele resten weten we dat dat geen akelige gevolgen heeft gehad, nog afgezien van het feit dat het proces niet van de ene dag op de andere plaatsvindt. En de laatste zware zonnestorm ging ook weer onopgemerkt aan ons voorbij, net als al die andere. Het 'solide wetenschappelijk bewijs' voor een turbulente periode is zachtjes uitgedrukt nogal mager.

Maar niet getreurd, want de zweefmariekes van deze wereld zullen ook na 21 december, als de wereld vrolijk doordraait, blijven volhouden dat de wereld een nieuwe fase is ingegaan. Iets met de galactische uitlijning en voltooiing van de precessiecyclus. Je moet het natuurlijk wel willen zien.

200 opmerkingen:

 1. Marieke doelt met 'gaten en scheuren' op de omkering van de polen, wat we in de geschiedenis van onze planeet gelukkig al een paar keer hebben meegemaakt.

  Marieke bedoelt natuurlijk de omkering van de magnetische polen. Als daadwerkelijk de zuid en noordpool om zouden wisselen, dus de aarde zou kantelen krijgen we wel degelijk de grootste rampen die je ooit in de geschiedenis hebt gezien. Niet dat ik er in geloof dat dit staat te gebeuren, maar er zijn wel aanwijzingen dat dit in de geschiedenis van de aarde een paar keer is gebeurt.

  "In de afgelegen archipel Spitsbergen in Noorwegen heeft Adam Maloof (Princeton Universiteit) door analyze van de magnetische compositie van oeroude sedimenten aanwijzingen gevonden. Daarmee heeft hij de 140 jaar oude theorie dat de Aarde ooit gekanteld is weer nieuw leven in geblazen. De theorie staat bekend als de true polar wander (TPW),

  http://www.astroblogs.nl/2006/09/02/is-de-aarde-gekanteld-in-het-verleden/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan hoop ik dat dit lage landje tijdens die ompoling op dezelfde plek komt te liggen als waar momenteel de Himalaya ligt of zo. Eersten zullen de laatsten zijn en andersom... Ben gek op berglandschappen met de daar meestal heersende mentaliteit vandaar. Ook vind ik de aantrekkingskracht van (2e linksboven!) de vrouwen die via deze nering om hun brood 'moeten' dealen meestal wel een vorm van magnetisme naar hun omgeving uitstralen. Weet me god niet waar zij (bij mij althans) toch wel vaak bepaalde emoties van het mee willen doen vandaan toveren. Dit soort van beroepsgenootjes stoten dan weer tegelijkertijd heel erg af...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Als daadwerkelijk de zuid en noordpool om zouden wisselen, dus de aarde zou kantelen krijgen we wel degelijk de grootste rampen die je ooit in de geschiedenis hebt gezien.'

  Dat is dus gewoon onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @papi tsnja

  Tjeumig zeg, ze is wel leuk voor een shiksah. Daar inverteer je je polariteiten toch direct voor?

  New rule: als Marieke Pril het schrijft, zit er een kern van waarheid in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Marieke schrijft me godverdomme een puntgaaf proza, de ene na de andere parel rolt uit die vingertjes. Kan Bert Brussen een puntje aan zuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Arminius

  Als de Aarde in zijn geheel kantelt om zijn as, dan is alles en iedereen dood. Bovendien zou het om dat überhaupt voor elkaar te krijgen eerst moeten stoppen met spinnen. Een sensatie die je ook niet overleeft. Al was het maar omdat al het water dat zich in de dampkring bevindt spontaan naar beneden valt.

  Maar het astroblog artikel spreekt hier niet over. Het spreekt over aanwijzingen dat de aardmantel en de zeeën verschuiven als gevolg van een enorme uitbarsting van een vulkaan. Ook hier zou niets en niemand het overleven wanneer het spontaan en instant gebeurt.

  Maar ook dat is niet zo, want het onderzoek waar Astroblog naar refereert voorziet een dergelijke verschuiving in een proces van 5 miljoen jaar.

  Dat wil niet zeggen dat je tijdens dit langdurige proces geen tekenen van dat proces kan waarnemen. Klimaatverandering/verschuiving, verhoging van de zeespiegel in bepaalde gebieden, toename van vulkanische activiteit, of aardbevingen, veranderingen in migratiepatronen van vogels, etc kunnen, let wel kunnen, allemaal signalen zijn dat de aardmantel zich verplaatst.

  Maar 's ochtends wakker worden en er achter komen dat de wereld letterlijk op zijn kop staat gaan we niet meemaken. Gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Miljarden stelsels , miljarden lichtjaren ver weg, duizenden generaties later, als 1 van de vele miljarden mensen, weet mooie zingende Enschedese Marieke ons te vertellen dat de Maya het einde der tijden, laat samenvallen met het 25-jarig jubileum van het www. Conclusie : Pril is zelf een te mooi complot.
  Weer mislukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dat alles door wat geklei van een gekke Maya, Ratelband valt in het niets hierbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Re: 17 oktober 2012 10:57

  Het is belangrijk onderscheid te maken tussen magnetische polen en rotatiepolen. Die vallen nu min of meer samen (hoewel er toch een flink afstand tussen zit). Een eventueel omkeren van de magnetische polen (wat inderdaad in het geologisch verleden diverse keren gebeurd is) is iets totaal anders dan ook de draaiingsas van stand verandert of zelfs omdraait. Dat heeft consequenties voor de zoninstraling en dus de temperatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziva:
  "[...] moeten stoppen met spinnen. Een sensatie die je ook niet overleeft. Al was het maar omdat al het water dat zich in de dampkring bevindt spontaan naar beneden valt. "

  Ja? Lijkt me niet logisch hoor. Sarcastisch bedoeld zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "kunnen, let wel kunnen, allemaal signalen zijn dat de aardmantel zich verplaatst. "

  De aardmantel (beter: de schollen) verplaatsen zich ALTIJD, zij het extreem langzaam. Maar wel zeker, want daar ontstaan de aardbevingen door en op langere termijn het verschuiven der continenten. Zonder die beweging had bijvoorbeeld de Himilaja niet bestaan. (En ze worden nog steeds hoger, omdat India nog altijd meer tegen de rest van de aarde wil aanschurken.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Maar 's ochtends wakker worden en er achter komen dat de wereld letterlijk op zijn kop staat gaan we niet meemaken."

  Al zou het gebeuren, veel zou je er niet van merken al het eenmaal gebeurd is, en als het echt 180 graden is. De zon komt dan in het westen op, dat is alles. Erg?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze scholen op de een of andere wijze via hun harkende handeltjes altijd wel ergens samen voor de 'lol'. Leerzaam om te onderzoeken, ware het niet dat veel nitwits bij deze lui vanwege hun sensatiedrift met leeg getrokken zakken gedesilusioneerd vandaan komen en daarom tegen zichzelf in bescherming behoren te worden genomen. Niet door mijzelf want deze 2 groepen verdienen elkaars karma van harte! Dat is zo goed als zeker. Degenen waar het allemaal om zou draaien moeten er ondertussen niets meer van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ruud
  In dit universum , zijn we niet meer dan een gebiedje van weiss, maar dan nog kleiner. Als we gaan, dan merken we er niks van, promise.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Ruud

  Ja? Lijkt me niet logisch hoor. Sarcastisch bedoeld zeker?

  Min of meer sarcastisch bedoeld, maar zeker niet onlogisch. Wanneer de aarde abrupt stopt met het roteren om haar eigen as, dan raast alles wat los en vastzit of aarde nog een moment door. Kortom het water van de zeeën wordt met grote kracht zijdelings geworpen. Jijzelf krijgt een klap alsof je met je auto met 1000km/u tegen een muur rijdt, terwijl het buiten met een windkracht van 1000km/u waait, etc. Er zullen hevige veranderingen in zwaartekracht en centrifugale krachten plaatsvinden, waarna alles weer terug op aarde wordt gekwakt.

  De aardmantel (beter: de schollen) verplaatsen zich ALTIJD, zij het extreem langzaam.

  De schollen verplaatsen zich idd altijd, en maken onderdeel uit van de aardkorst, niet van de aardmantel. De aardmantel is de laag tussen de aardkorst en de aardkern.

  Bewegingen en veranderingen in de aardmantel veroorzaken de plaatverschuivingen, of verplaatsingen. In theorie dus een verschuiving om zijn as. In theorie, want in de praktijk wordt dit niet mogelijk geacht.

  Al zou het gebeuren, veel zou je er niet van merken al het eenmaal gebeurd is, en als het echt 180 graden is. De zon komt dan in het westen op, dat is alles. Erg?

  Hmm, volgens mij komt de Zon dan nog steeds in het oosten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. http://perezbox.com/wp-content/uploads/2011/06/Know-it-All11.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee deze haha
  http://3.bp.blogspot.com/-qwEwiOsyqOw/TZV7NJ_X55I/AAAAAAABMwY/Ei4-p7ip0Vk/s1600/Time%2BHonored%2BObservances%2Bof%2BAll%2BFools%2527%2BDay.%2BHISTORIC%2BAPRIL%2BFOOL%2BJOKE.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De russen hebben gelijk! (6:02) Eerst een beetje de mensen wijs maken dat we met zijn allen op een zinkende titanic leven, waarna er via de Hegeliaanse effecten daarvan mysterieuze zakken kunnen worden gevuld!? Goed begrepen lekkerd-tje...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Ziva
  "Wanneer de aarde abrupt stopt met het roteren om haar eigen as"

  Wie of wat zou een dergelijk extinction-level event kunnen veroorzaken dan?
  Me dunkt een hypothese far beyond imagination.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Depositionering van de geografische polen in de axiale richting geeft in de praktijk doorgaans geen andere rotatiesnelheid in de radiale richting. Dat wil nog niet zeggen dat ijsberen hierdoor naar de Kalverstraat zullen uitwijken, daar is meer voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Loena Tik

  Eigenlijk geen. De Spin Angular Momentum (de rotatie om de as) en de Orbital Angular Momentum (de rotatie om de zon) zijn vrijwel door niets te stoppen.

  Er zijn wetenschappers die beweren dat een enorme inslag de Aarde bijv in retrograde kan sturen, zoals ze vermoeden dat met Venus is gebeurd, maar in theorie zou het angular momentum dan nog steeds hoog genoeg zijn om het niet te laten stoppen.

  Het kan eigenlijk alleen gebeuren wanneer er iets heel ingrijpends met de Zon gebeurt en dus het fixed point bepalend voor het angular momentum wijzigt.

  Zoiets kan gebeuren wanneer de zon uiteindelijk in zijn Red Giant fase terechtkomt. De zwaartekracht neemt dan dermate toe dat dit de Aarde in een andere orbit duwt en daarmee het momentum verandert. Maar meer voor de hand liggend is dat de Aarde dan in de Zon verdwijnt. Die Red Giant fase van onze Zon wordt overigens pas over 5 miljard jaar verwacht.

  Dus idd een hypothese far beyond imagination.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Daargelaten dat de motor van een Volkswagen Kever achterin zit, wat ook niet iedereen weet, blijft de geometrie van de aarde congruent. Zou dit niet het geval zijn, ontstaat er onbalans en spat de aarde uiteen. Afhankelijk van het gemeten convergentiepunt, kunnen astronomen daarover uitsluitsel geven.  BeantwoordenVerwijderen
 23. @geen

  LoL, dat zijn een hele hoop luidende klokken waarvan je niet weet waar de klepel hangt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Astronomen bekvechten al eeuwen , tot op de dag van vandaag , over de juiste methode van positiebepaling, daar wil ik met mijn andere technische achtergrond buiten blijven, zo werkt dat praktijk. Krijg je ongelukken van. Overigens weet jij niet eens wat een klok en een klepel is, zo te lezen. Als jij kon nadenken werd je nog gevaarlijk ook.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leerzaam draadje hoor, weet zelf geen ruk over de rotatie van de aarde en wat dies meer zij.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Sure @geen
  Hou jij de geometrie van de Aarde lekker congruent, en blijf fanatiek een convergentiepunt meten, dan komt alles wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ziva
  Ik heb vroeger een hele grote telescoop gehad, jij niet, dat zie ik. Chriet Titulaer ook ooit een hand gegeven, pas op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het zal best @geen dat je vroeger een hele grote telescoop hebt gehad, maar dat bewijst nog niet dat je verstand hebt van meetkunde, kunt navigeren, of afstanden tot sterrenstelsels kan bepalen.

  Het tegendeel wordt wel bewezen doordat je schijnbaar relevante termen in een rare mix bij elkaar in een zin knutselt.

  Maw als je het zo goed weet, leg het dan ook goed uit, en begin niet met moeilijke woorden te gooien en ze in een onjuiste context te plaatsen.

  "...blijft de geometrie van de Aarde congruent" is zo'n klok-klepel dingetje. Geometrie is de meetkunde van de aarde, en congruentie maakt daar een onderdeel vanuit, maar omvat noch de aarde, noch de geometrie. Congruentie wordt idd gebruikt om bijvoorbeeld de omtrek van de aarde of een planeet te meten, of om een afstand of positie te bepalen.

  "afhankelijk van het gemeten convergentiepunt".
  Ook onzin Libelle-wiskunde. Een convergentiepunt meet je niet. Een convergentiepunt is het punt waar meerdere objecten (schijnbaar) samenvoegen. Dat bepaal je dus, of bereken je. Maar je kan het niet meten. In een afstandsbepaling (van bijv sterren) is het punt van schijnbare convergentie in een parallelle horizontale beweging onderdeel van de afstandsberekening.

  Kortom als je wilt laten zien dat je best wat hebt bijgeleerd naast je mavo-diploma doe je het dan met dingen waar je wel verstand van hebt, of zorg ervoor dat je terminologie correct is.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ziva
  Moet weer aan de gele kanarie denken. Geometrie zegt iets over de vorm en maatvoering, congruent is gelijksoortig van positie, en mijn wiskunde stamt uit mijn MTS HTSplus tijd.Het is wat er staat , en het klopt als een zwerende vinger en sluit als een (bescheiden)bus. Ik ben de laatste die zich astronoom noemt, je snapt dus geen ene moer van wiskunde, waarvan akte.
  Ook een bronvermelding zou wel zo netjes zijn @ziva.
  En kom op niet zo kinderachtig hyperventileren.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @geen

  Congruent is niet 'gelijksoortig van positie'.

  En je zoekt het zelf maar op, ik ga niet jouw huiswerk doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @ziva
  Ik zou zweren dat je amper wiskunde hebt gehad. Hele slechte eigenschap dat liegen, heb ik geen last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ja dat paternaliseren van je zodra je weer eens door het ijs zakt ken ik inmiddels wel van je.

  Zoek nou maar op wanneer objecten congruent zijn, en kom dan maar terug opbiechten dat 'gelijksoortig van positie' daar niet zoveel mee te maken heeft.

  Of je moet bedoelen dat je congruente objecten in dezelfde positie moet kunnen bewegen. Dat klopt, maar dat maakt ze nog niet congruent.

  Nou, hup aan je huiswerk, anders zit ik straks weer je werk te doen.  BeantwoordenVerwijderen
 33. "Er zijn wetenschappers die beweren dat een enorme inslag de Aarde bijv in retrograde kan sturen"

  Een hypothese luidt dat de maan is ontstaan uit een botsing van de Aarde met een object ter grootte van Mars.
  Echter, aangenomen wordt dat deze impact dan nog slechts een kleine invloed heeft gehad op de rotatiesnelheid van de Aarde. We praten dan over een beïnvloeding dat een dag bijvoorbeeld een paar milliseconden langer/korter duurt.

  Resume.
  Een object dat de rotatie van de Aarde abrupt zou kunnen stoppen zorgt er slechts voor dat ons mooie blauwe bolletje uiteen spat tot ruimtepuin.
  Hoogst fascinerend. Dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @geen

  Waarschijnlijk heb je met die hele grote telescoop een hele verkeerde kant op staan loeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ziva
  Zo kom je er niet, neem dat dat van mij aan, heb je wat aan dat advies. Ga jouw hyperbolische geveinsde afwas maar eens doen.De kromme van Gaus zegt , dat jouw leercurve nog in de kinderschoenen staat. Om deze oude graadse vergelijking uit de badkuipmeetkunde maar eens toe te passen op de congruente positie van jouw ultieme afgang.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Ziva

  Ook fascinerend

  Ons zonnetje is ook maar van onbeduidende afmetingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @loena tik
  Ik heb het ding nooit uitgepakt, hoezo?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @Loena Tik,

  Idd, en dan is het ook nog zo dat niet de impact van dat object de rotatiesnelheid heeft verminderd, maar de aanwezigheid van de maan. De totale angular momentum wordt namelijk verdeeld over beide objecten om het totaal te conserveren.

  Maw was er door die impact geen maan ontstaan, dan zou de rotatiesnelheid waarschijnlijk onveranderd zijn gebleven. De axial tilt zal wellicht veranderen, maar het blijft gewoon dag en nacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik ga Demissionair minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bellen, deze domheid is te gevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @Loena Tik

  LoL, idd. Als die Antares besluit op bezoek te komen mag je wel een heel goede zonnebril opzetten.

  En met een beetje mazzel slechts 136 lichtjaren van ons vandaan. Moet te doen zijn in dat ruimteschip van de vriendin van Anton Teuben, die ons in 2,5 uur naar de Pleïaden brengt. En die liggen 440 lichtjaren van ons vandaan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Het komt in de beste families voor

  'Pedofiele BBC-ster misbruikte kinderen in ziekenhuizen'
  http://yahoo.skynet.be/nieuws/artikel/919055/pedofiele-bbc-ster-misbruikte-kinderen-ziekenhuizen

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Mag wel eens opschieten met mijn 'vereiste' ingreep. Ze blijft uiteraard niet tot het einde der tijden wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Ziva en @geen

  Ik probeer te begrijpen waar het over gaat, maar het lukt me niet. Zijn jullie het nou oneens over basisprincipes of over woordkeuze? Kunnen jullie dat uitleggen aan een simpele, eenzijdig ontwikkelde alfa?

  Denkt een van jullie dat het wel kwaad kan als de polen omgedraaid worden en de andere niet? Wat zijn de verschillen nou?

  BeantwoordenVerwijderen

 44. De discussie over onze roterende satelliet herinnert me aan de onwaarschijnlijkheid van ons bestaan, zo mooi onder woorden gebracht door Fredric Brown (een van de groten uit het tijdperk Asimov-Heinlein-Clarke).


  Imagine

  Imagine ghosts, gods and devils.

  Imagine hells and heavens, cities floating in the sky and cities sunken in the sea.

  Unicorns and centaurs. Witches, warlocks, jinns and banshees.

  Angels and harpies. Charms and incantations. Elementals, farmiliars, demons.

  Easy to imagine all of those things: mankind has been imagining them for thousands of years.

  Imagine spaceships and the future.

  Easy to imagine; the future is really coming and there'll be spaceships in it.

  Is there then anything that's really hard to imagine?

  Of course there is.

  Imagine a piece of matter and yourself inside it, yourself, aware, thinking and therefore knowing you exist, able to move that piece of matter that you're in, to make it sleep or wake, make love or walk uphill.

  Imagine a universe - infinite or not, as you wish to picture it - with a billion, billion, billion suns in it.

  Imagine a blob of mud whirling madly around one of those suns.

  Imagine yourself standing on that blob of mud, whirling with it, whirling through time and space to an unknown destination.

  Imagine!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @jeroen
  Ik geloof totaal niet in de huidige mediagenieke en polymieke wartaal op blogs. Verder zie ik wel een conceptueel ontwerp ontstaan, waarbij allerlei niveau vakvolwassen mensen google en facebook in de juiste setting, een poepie laten ruiken. Tuurlijk gaan we niet ompolen, dat zeg ik als mechanicus.  BeantwoordenVerwijderen
 46. @geen

  Dat je met die hele grote telescoop dan nog een hele verkeerde kant op zou hebben staan loeren is tot daar aan toe. Maar dat je vrolijk mee gaat zitten kwetteren en pochen terwijl je niet eens in staat bent gebleken het ding überhaupt van zijn verpakking te ontdoen is wel heul erg...ehh...onnozel.
  Ben het ook niet met je stelligheid eens dat er nooit een ompoling zal plaatsvinden. En dat zeg ík als leek.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Dat heb ik vaak als ik gegevens uit die complottertheorieën probeer te verifiëren. Om het goed te kunnen beoordelen moet je eigenlijk geoloog, astronoom en specialist in meso amerikaanse culturen met een focus op mechanica tegelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Jeroen

  Een abrupte stilstand van de rotatie van de Aarde is niet mogelijk. Er is feitelijk niets in het Universum dat dit zou kunnen veroorzaken. Theoretisch kan het door dramatische veranderingen in de Zon, zoals ik boven in de Red Giant fase link aangaf. Maar zoals je in de wiki link kan lezen zou in dat geval al ver vantevoren al het leven op Aarde vernietigd zijn.

  Een True Pole Wander (een verschuiving van de aardmantel om de aardkern), zoals @Arminius in zijn eerste reactie beschrijft heeft waarschijnlijk plaatsgevonden volgens de onderzoekers van Princeton, maar is in deze fase van de Aarde eveneens ondenkbaar.

  Een Magnetic Pole Reverse, het magnetisch Noorden wijst nu naar het Zuiden, en vice versa heeft meerdere keren plaatsgevonden. Onderzoek naar ijzerlagen en andere magnetische deeltjes in sedimenten heeft dat wel bewezen.

  Er zijn aanwijzingen dat de Aarde zich nu in de eerste fase bevindt van een dergelijke 'reverse'. Een dergelijke reverse is niet een ELE. Je Apple Maps werkt niet meer, maar dat deed het toch al niet ;-)

  Wat wel zorgen baart is een neveneffect van een dergelijke reverse; de verzwakking van het magnetische veld rond de Aarde. Dat veld beschermt ons o.m. tegen zonnestormen en proton radiatie vanuit de ruimte. Verzwakt dat veld dan hebben die deeltjes meer toegang tot de Aarde en kan dat negatieve gevolgen hebben.

  Problemen met navigatie, power grids, of andere elektronische netwerken als gevolg van een stevige zonnestorm is dan zeer goed mogelijk.

  Een ander meer ingrijpend gevolg van langdurige verhoogde blootstelling aan ruimte radiatie is de mutatie van DNA, en de gevolgen voor de gezondheid daarvan: verhoogde kans op kanker, maar ook de effecten op het centrale zenuwstelsel en complexe systemen zoals het brein. Onderzoek hiernaar staat nog in de space travelling (PDF). Dat er echter met argusogen naar de effecten van verhoogde ruimtestraling op Aarde wordt gekeken blijkt wel uit de enorme investeringen die NASA doet in onderzoek en monitoring van dit fenomeen.

  Een ander fraai voorbeeld van DNA mutaties tgv ruimte straling is het 'space breeding' programma van de Chinezen; komkommerzaadje naar de ruimte brengen, blootstellen aan ruimte straling, gemuteerde DNA isoleren, opnieuw opkweken, en een komkommer van anderhalve meter groot oogsten.

  Kortom, er is van alles mogelijk, maar niemand weet iets zeker, of kan voorspellen wanneer het gebeurt. Echter dat na 21 december 2012 plotseling collectief ons derde oog aanspringt, of transformeren naar 'light beings' is zeer onwaarschijnlijk.
  BeantwoordenVerwijderen
 51. @geen

  Ga jouw hyperbolische geveinsde afwas maar eens doen.De kromme van Gaus zegt , dat jouw leercurve nog in de kinderschoenen staat.

  Ach man, je brabbelt maar wat. En je hebt geen idee wat je allemaal neerkwakt.

  Hier nog zo'n fraai stukje onzin van je:

  Depositionering van de geografische polen in de axiale richting geeft in de praktijk doorgaans geen andere rotatiesnelheid in de radiale richting.

  LoL. We hebben het over de Aarde toch? Welnu beste genius, er is geen rotatiesnelheid op Aarde in de radiale richting, en er bestaan geen 'polen' in de axiale richting. Weet je nog? De axiaal voor x-as.

  Of heb jij in je uitvinderscaravan inmiddels de westpool en de oostpool ontdekt?

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ziva
  De lokale sterrenwacht bestaat hier binnenkort 30 jaar. Voor de feestavond zoeken ze daar nog een komiek om wat af te blazen aangaande alle opdiste zware kost. Iets voor jouw agenda? Nb ik wist niet dat de Libelle nog verkrijgbaar was,deel ze anders uit, kunnen ze nog meer om je lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @geen

  Als je nu een beetje vent zou zijn, zou je uitleggen waarom één van mijn uitspraken in dit draadje mij zou kwalificeren als komiek.

  Doe je dat niet dan is óók deze opmerking van je weer 'leeg gebabbel', en het zoveelste bewijs dat je wel mee wilt doen, maar eigenlijk niet kan.

  Dus ipv mij naar het aanrecht te verwijzen, of voor komiek uit te maken, kan je beter eens beginnen met aangeven waar en waarom ik hier in dit draadje onzin praat.

  Dan kom je niet alleen een stuk intelligenter over, maar heeft het ook meer effect. Nu kom je alleen maar over als een ietwat dommige oude conservatieve man.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @ziva idd
  Wellicht kan je ook wat vertellen over de wonderen van de industriële revolutie, stofzuigers, afwasmachines, koffiezetmachines ed.

  Sjeng en Sjang komen ook, wel je bronnen vermelden, lezen kunnen nl.ze zelf ook.

  Al die afgezaagde kwalificaties , wat mot ik ermee. Krijg binnenkort schot hagel tussen mijn ogen van de groep van @papi, het is me toch wat zag.


  BeantwoordenVerwijderen
 55. @geen

  Over de wonderen van de industriële revolutie kan ik wel het eea vertellen. Over stofzuigers, afwasmachines of koffiezetmachines een heel stuk minder.

  Maar goed, ik begrijp dat je graag wat minder gekwalificeerd wilt worden, en wat meer geprikkeld. Goed dan, hier komt een these en een vraag die je als 'techneut' zou moeten prikkelen.

  Als ik zeg dat we aan het begin staan van een nieuwe industriële revolutie. Eén die ons brengt van mass-production naar customized production. Eén die vele malen efficiënter met resources omgaat, en outsourcing naar lage lonenlanden minimaliseert. En één die op vele niveau's tot een paradigm shift in ons denken en handelen zal veroorzaken.

  Welke (technologische) ontwikkeling ligt dan ditmaal aan de basis van deze revolutie?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Het kan echter ook voorkomen dat iemand zijn onjuiste weergave van de waarheid niet als leugen ziet, maar er werkelijk in gelooft, of nieuwe feiten nodig heeft om gaten in het geheugen te 'dichten'. Dit verschijnsel heet confabulatie.

  *,-Categorie: Psychopathologisch symptoom.
  *,-BRON

  PS: Hoeveel schuift vandaag de dag nog een AOW uitkering?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. O jee. Staat er toch wat te gebeuren?
  <:-D

  BeantwoordenVerwijderen
 58. de allesweter;

  Hij/zij weet van alles iets
  en van het meeste niets
  zij/hij roert zich in ieder gesprek
  onzinnigheid uitkramend
  ook wel het "lullen uit zijn/haar nek"
  geen onderbouwing in zijn/haar stellingname.
  maar wanneer je haar/hem hierop aanspreekt
  blijkt hij/zij te beschikken over een
  grote eigenkennis
  en roept ....

  "jazeker ik ben de allesweter!!!"

  Hahaha subliem verwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @papi Tanja

  Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten,
  En zit in 't binnenst van mijn ziel ten troon
  Over mij zelf en 't al, naar rijksgeboôn
  Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.

  En als een heir van donkerwilde machten
  Joelt aan mij op en valt terug, gevloôn
  Voor 't heffen van mijn hand en heldere kroon:
  Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten.

  (Willem Kloos)

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Metafysica? Welke metafysica hebben die bomen?
  Die van groen zijn en gekruind en takken hebben
  En van vruchten geven op hun tijd,
  hetgeen ons niet doet denken
  Ons, die niet bij machte zijn ze echt te zien.
  Maar welke metafysica is beter dan de hunne,
  Die is: niet weten waartoe ze leven
  Noch weten dat ze het niet weten?


  (Alberto Ceairo)
  - Uit: De hoeder van kudden

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Als ge iemand bejegent zoals hij is wordt hij erger, maar als ge hem bejegent alsof hij was wat hij zou moeten zijn wordt hij wat hij zou moeten zijn.
  Johann Wolfgang von Goethe

  BeantwoordenVerwijderen
 62. "Hmm, volgens mij komt de Zon dan nog steeds in het oosten op."

  Ja, inderdaad, vanuit de aarde gezien wel. Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Mind Fever zei...
  > (Alberto Ceairo)
  > - Uit: De hoeder van kudden

  Dat kan alleen maar een tikfout zijn. Caeiro, heet-ie. Iets zegt me dat het een heteroniem van Fernando Pessoa was. Die overigens vooral mooi schreef (in de oorspronkelijk taal uiteraard, vertalingen tellen niet) als hij een slok op had. En dat was zo ongeveer altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Om het af (zekers te weten!) te leren:

  *,-Ben je al je geld kwijt, dan mis je iets dat ongedekt en dus waardeloos is...
  *,-Heb je geen tijd meer, dan is dat met een beetje geduld altijd nog in te halen...
  *,-Moet je echter je authenticiteit missen, dan zal een ieder die dat wil vrijelijk en zonder gêne met je kunnen dissen...

  Iemand die mij ooit an-publiek terecht op mijn plek zette wegens een té geprepareerde attitude.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. http://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Pessoa#Alberto_Caeiro

  ===
  Alberto Caeiro was Pessoa's first great heteronym; summarized by Pessoa, writing: He sees things with the eyes only, not with the mind. He does not let any thoughts arise when he looks at a flower... the only thing a stone tells him is that it has nothing at all to tell him... this way of looking at a stone may be described as the totally unpoetic way of looking at it. The stupendous fact about Caeiro is that out of this sentiment, or rather, absence of sentiment, he makes poetry.[citation needed]
  ===

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Dat kan alleen maar een tikfout zijn. Caeiro, heet-ie. Iets zegt me dat het een heteroniem van Fernando Pessoa was. Die overigens vooral mooi schreef (in de oorspronkelijk taal uiteraard, vertalingen tellen niet) als hij een slok op had. En dat was zo ongeveer altijd.

  Klopt allemaal. Vertalingen kunnen ook mooi zijn, maar Caeiro schreef gewoon lelijk. Het was een simpel plattelands mens vandaar.  BeantwoordenVerwijderen
 67. @Ruud

  Ja Pessoa..... wist je dat die dik bevriend was met Aleister Crowley? Er gaan zelfs geruchten dat de twee een relatie hadden. Hij hielp in ieder geval mee aan het faken van de zelfmoord van Crowley.

  in 1930, the Portuguese poet in the pince-nez whose only sexual experiences appear to have been lived out through his literary alter egos met his priapic English friend when Crowley turned up in Portugal with one of his multitude of lovers.

  The result was an international mystery and scandal. After the woman quarrelled with Crowley and left Portugal, the magus enlisted Pessoa' s help in faking his suicide. He left an apparent suicide note - appropriately enough at a rock formation called the Boco do Inferno, or Mouth of Hell - but then slipped into Spain to savour the accounts of his death in the papers. Pessoa played his part to the full. He even earnestly explained how he had seen Crowley's ghost the next day.

  BeantwoordenVerwijderen

 68. "... als hij een slok op had. En dat was zo ongeveer altijd."

  Dá-me mais vinho, porque a vida é nada. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 69. @ziva
  Werp je eens op de communicatie kwalijke trucjes zoals die van de Oldekamp kwebbel en dansmariekes van de huidige webwereld, zonder de inhoudelijke crap. Daar zijn weer anderen voor om dat lek te schieten. Daar ben jij volgens mij subliem in. Goed voor jouw lange termijn succes .Het is maar een tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Off-topic min of meer;

  Dat Anton brutaal/gestoord (0:33) via een 'pittig' gesprek met onwetende 'donateurs' zijn flessentrekkerij wenst te bespreken dan wel af te wenden is vanuit humoristisch oogpunt nog wel te verklaren, maar wat er hier met Arend Zeevat wordt geflikt wijst toch echt wel duidelijk naar maffiose criminelen die via machtsmisbruik hun letterlijke straf/strop proberen te ontlopen! Ik heb een geslaagde fiscalist naar de ingescande paginas laten kijken en die kan absoluut bevestigen dat Arend met dit dossier een gewonnen claim van tonnen per direct naar justitie kan doen uitgaan! Gegarandeerd tot aan de balie van de bank waarop dat bedrag aan Arend/Argusoog gestort zal MOETEN worden! Die Arend kan dus zometeen doodleuk zijn hypotheek met rente aflossen plus dat hij meneer Teuben naar een positie als bewaker van zijn eigen ingestraalde resort daar in Soest kan laten soliciteren!? What a funny/crazy world...

  BeantwoordenVerwijderen
 71. @geen

  Ik sta altijd open voor goedbedoelde tips, maar ik snap niet wat je hier bedoelt.

  @Tanja

  Waarom stel je zo zeker dat Arend tonnen aan een claim kan indienen op basis van die deurwaarder brieven? Ik lees niet anders dan dat zowel Zeevat als van den Brink kennelijk zich niet gehouden hebben aan het vonnis en een dwangsom van resp. 11 en 17 dagen verbeurd verklaard wordt, en dus opgeëist. Bij Zeevat leggen ze nu loonbeslag, en bij van den Brink zullen ze zijn auto wel proberen te verkopen of zoiets.

  Dus ik snap niet waarom je denkt samen met die geslaagde fiscalist waarom Zeevat hier een ijzersterke zaak heeft. Volgens mij heeft Zeevat zich hier heel erg diep in de vingers gesneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. @papi tanja

  Aleereerst zijn die veroordelingen van Arend en Ben gewoon terecht.

  Het enige wat Arend in dat stukje aantoont, is dat hij een gewetenloze oplichter is die de bezoekers van zijn site getild heeft. daarvoor zou hij ook vervolgd moeten worden. Bizar dat zo iemand nog vrij rondloopt. Hij schreef:

  Daar Argusoog niet het risico wilde lopen om op zwart gezet te worden, startte het team van Argusoog een donatie-actie. Daar werd heel genereus door de bezoekers van Argusoog op gereageerd. Daarmee was het voortbestaan van de site gewaarborgd. Ben van den Brink en ondergetekende kozen er echter voor, er van overtuigd zijnd dat het weer zo’n inmiddels zeer dubieuze en in de officiële rechtbankbestanden niet voorkomende zitting betrof, om niet voor deze financiële intimidatiepoging te zwichten en betaalden het opgelegde bedrag dus niet.

  Dus eerst toucheerden Arend en de beroepscrimineel Ben tienduizenden euries van de bezoekers van argusoog, maar nu wordt dat bedrag niet betaald? Makes me go hmmm

  Ook schreef Arend:

  Tja mensen, die criminele kinderrovers gaan werkelijk heel ver. Maar ook van deze kale kip valt niets te plukken.

  Dus het is ook niet zo dat hij de tienduizenden euro's die hij van zijn bezoekers ontving reserveerde zodat hij het kon overmaken als er tot incasso werd overgegaan, het geld is gewoon weg?

  Als het geld dat Arend van zijn bezoekers aftroggelde al opgesoupeerd is, hield Arend dus op valse gronden een collecte. Dat heet ook wel oplichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Tja mensen, die criminele kinderrovers gaan werkelijk heel ver. Maar ook van deze kale kip valt niets te plukken.

  Dus wel nl via een loonbeslag. Zeevat zou er goed aan doen om even dat gejengel over wel niet dezelfde logo's in kleur en wel of niet nepzittingen in de schuur te parkeren, en onmiddellijk een 'grote-mensen-wereld' jurist in te schakelen, want dat loonbeslag gaat anders onherroepelijk zijn nieuwe werkelijkheid worden IMO.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Ben van den Brink en ondergetekende kozen er echter voor, er van overtuigd zijnd dat het weer zo’n inmiddels zeer dubieuze en in de officiële rechtbankbestanden niet voorkomende zitting betrof, om niet voor deze financiële intimidatiepoging te zwichten en betaalden het opgelegde bedrag dus niet.

  Man, man hoe kan je zo naïef zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Hahaha, even off topic hoor, maar ik werd er net op gewezen dat die Breedveld helemaal los op me gaat. blijkbaar denkt hij dat ik reaguurder "Sherlock" ben en ziet daar een aanleiding in om out of the blue een scheldpartij tegen me te beginnen. Het zit 'm blijkbaar nogal dwars. Maar ik ben die Sherlock helemaal niet! Ik weet van de prins geen kwaad.

  Heel complimenteus schrijft hij:

  Voor de duidelijkheid: Jeroen Hoogeweij heeft Brussen noch Engels iets te verwijten. Toen Hassnae kritiek had op een vriendje van hem, ging hij totaal over de rooie, bestookte ons met scheldmails en dreigreacties en schreef een vunzig scheldstukje op zijn blog met een bewerkte foto van Hassnae als Hitler erboven.

  Hoogeweij is een fusie van Engel en Brussen en dan extra geconcentreerd met sambal brandal en een Madame Jeanette als toetje.

  Toen Hoogeweij hier verhalen publiceerde over zijn samenwerking met Brussen in het kader van De Jaap en daar ook een derde bij betrok, die door Brussen belazerd en geschoffeerd zou zijn, kwam die persoon hier zelf melden dat er helemaal niks van waar was. Op een bepaalde vergadering, waar alles uit de klauw zou zijn gelopen, was die persoon zelfs helemaal niet geweest.

  Uiterst onbetrouwbaar en giftig sujet dus, niet minder hypocriet dan Brussen, deze Hoogeweij. Daarom exit Sherlock.


  Leuk dat hij de episode oprakelt, maar niet helemaal juist. Zeg maar gerust helemaal niet. Zo beeldde ik zijn geliefde helemaal niet af met een hitlersnorretje, maar met de snor van Atatürk, die veel robuuster is. Daarnaast hadden Hassnae en Peter helemaal geen normale kritiek op een studievriend van me, maar waren hem echt op een smerige manier aan het belasteren en intimideren. Het was vooral Peter die hier over de schreef ging. Ik was niet degene die dreigde, maar Peter, zoals je gewoon op zijn eigen site terug kan lezen.

  Dan probeert hij ook nog iets te vinden over dejaap en verwijst naar een vergadering die verder nooit "uit de klauwen" liep. Hierkan je een vrij accuraat verslag vinden van wat er wel plaatsvond en waarom ik de samenwerking met Brussen beëindigde.

  Maar goed, wel lief dat hij schrijft: "Hoogeweij is een fusie van Engel en Brussen en dan extra geconcentreerd met sambal brandal en een Madame Jeanette als toetje."

  Want zo is het natuurlijk ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. "Ja Pessoa..... wist je dat die dik bevriend was met Aleister Crowley? Er gaan zelfs geruchten dat de twee een relatie hadden. Hij hielp in ieder geval mee aan het faken van de zelfmoord van Crowley."

  Wist ik vaag, ja. Ik heb in elk geval de plek gezien waar die zogenaamde zelfmoord plaatsvond, net buiten Cascais rechtsaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. http://www.argusoog.org/nieuwe-zware-intimidatiepogingen/
  "Het had allemaal betrekking op het plegen van smaad en laster ten aanzien van de eisende partijen.
  [...]
  De ene eisende partij eiste één vergoeding van de proceskosten voor alle gedaagden gezamenlijk. De andere partij legde die proceskosten aan iedere gedaagde afzonderlijk op."

  Arend Zeevat lijkt niet het verschil te kennen tussen strafrecht en civiel recht, en tussen smaad en laster (strafbare feiten) en onrechtmatige daad (civiel).

  Toch wel handig om dat wel te weten en niet zo moeilijk. Een van de eerste dingen die ik rond 2006 over recht leerde bij het volgen van de Deventer moordzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Ziva de naamtag waarmee ik hier momenteel post drukt slechts mijn bewondering voor de oprechte toewijding waarmee deze vrouw al jaren voor haar principes strijdt en blijft staan. Viva la Tanja benadrukt dus zoiets als leve de koningin Tanja. Daarmee is dus absoluut niets gezegd over mijn stellingname betreft deze bloedorgiënde volksmennerij. Laat dat hierbij even duidelijk gezegd zijn. Arend is trouwens al ergens in een dure gelegenheid samen met zijn nieuw aangestelde specialist gespot. Alwaar ze met sigaren en ontkurkte flessen druk in bespreking waren over hoe dit vette varkentje zo voordelig en rendabel als mogelijk te slachten. Incognito vanwege de persmuskieten wel te verstaan. Je mag zelf bepalen wie in dit geval wie voorstelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 80. N.a.v. http://www.argusoog.org/nieuwe-zware-intimidatiepogingen/#comment-80557

  Maar wat stond er nou in dat vonnis van 23 december 2011? Ik kan het op rechtspraak.nl niet vinden (privacyredenen waarschijnlijk, vanwege de link met kinderen).

  Als daarin staat dat er dingen van een website gehaald moesten worden van de rechter, en die zijn er niet afgehaald, dan zijn die dwangsommen gewoon terecht. Eigen schuld, dikke bult. Dan had je die dingen er maar af moeten halen.

  Jezelf nodeloos opzettelijk dwangsommen aanhalen, en dan gaan lopen klagen als ze opgelegd worden, dat is gewoon zielig doen, slachtoffergedrag. Een integer persoon gedraagt zich zo niet.

  En als er wel aan het vonnis voldaan was, en zij zeggen ten onrechte van niet, dan zijn er juridische wegen om de dwangsommen aan te vechten. Maar ja, als je alles negeert en verder alleen klaagt, scheldt en lastert, dan kom je dus nergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. "Einde verhaal beslaglegging. Opnieuw een duidelijk teken van de verrotte methodes van de door de Nederlandse Staat georganiseerde kinderroofmaffia."

  Nee, een duidelijk teken dat Ben van den Brink en Arend Zeevat de zaken onverstandig aanpakken, en dan anderen de schuld geven van de gevolgen, die ze zichzelf nodeloos hebben aangehaald.

  Hou eens op met die kinderachtige spelletjes en gedraag je als een volwassen vent!

  BeantwoordenVerwijderen
 82. "Ik heb een geslaagde fiscalist naar de ingescande paginas laten kijken en die kan absoluut bevestigen dat Arend met dit dossier een gewonnen claim van tonnen per direct naar justitie kan doen uitgaan!"

  Niet zo'n snuggere fiscalist dan. En met fiscaal recht heeft deze kwestie ook nog eens nauwelijks iets te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Dus Barracuda...jouw waarheid is de enige waarheid? Jouw mening de enige mening die er toe doet? Beetje kortzichtig, vindt je zelf ook niet? Je komt een beetje over als die mensen een paar honderd jaar geleden, je weet wel, die beweerden en bleven volhouden dat de aarde plat was, en de zon om de aarde draaide...en owee toch dat er iemand zou beweren dat dit niet het geval was, dat was een ketter, en die was niet goed bij z'n hoofd, hup de brandstapel dr mee op! Gelukkig weten veel mensen vandaag de dag dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar wel leuk gebracht in je artikeltje. Ik ben dol op humor. Goed van je.
  @ Jeroen. Thank you..(-:

  Marieke Pril

  BeantwoordenVerwijderen
 84. http://www.frontaalnaakt.nl/archives/rifapen-mogen-niet-retweeten.html#comments
  ===
  op 13 10 2012 at 17:00 schreef Peter:

  Zo is het wel weer mooi geweest, Robert. Je intellectuele slagkracht is te intimiderend voor mij. Ik heb gewoon geen antwoord op je geweldige inhoudelijke argumenten. Ik denk dat ik maar stop met Frontaal Naakt. In jou heb ik duidelijk mijn meerdere gevonden.
  ===

  Ha, ha, grappig, Peter Breedveld gebruikt hier (onopzettelijk natuurlijk, ik vermoed geen plagiaat) bijna letterlijk een tekst van mij: http://rudhar.com/recensie/pbreedv/2120102a.htm .

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Hòlá Ruud ben jij van het zwakzinnige niveau dat een automonteur geen mening kan hebben over de prijs of vormgeving van een nieuw aan te schaffen auto? Sorry maar ook jij begint mij vanwege je simplisme steeds meer te overtuigen dat het debunkersgilde met jou tussen hun gelederen absoluut in de aap gelogeerd is hahaha... Houd dus aub je mond bij tollende oogjes, of doe iig zoals Ziva alsof je waar dan ook over debateert dat weldegelijk met verstand van zaken doet 'kerel'. Want dit lijkt werkelijk nergens meer op he!? Wat een clown zeg! Ben je nog ergens an-profile te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 86. @Ruud,

  Wat ik fascinerend vind aan dit soort stukjes is de wijze waarop de 'aanval van de grote boze wolf' wordt gepareerd; een pion recht voor de koningin plaatsen en dan 'lekker puh, je komt er niet langs' roepen.

  Not a damn smart strategy.. voor zover daarvan al überhaupt sprake is.

  Nu weer met juichende letters roepen dat het loonbeslag van de baan is, omdat het BSN foutief is vermeld. Tja, domme fout van de deurwaarder, maar dat wordt heus wel en snel hersteld, en nog dommer van hemzelf dat hij na het uitpluizen van het document dit zelf niet constateerde. First, check the facts, zou je denken.

  Het geluk beperkt zich hoogstens tot het mogen behouden van zijn salaris voor deze maand, maar november gaat naar de derdenrekening vrees ik.

  Voor de rest begrijp ik niet waarom hij ervoor kiest in zijn verdediging/aanval op de stukken om een heel riedel aan irrelevante zaken op te hoesten.

  Slachtofferschap van het Satanische netwerk kweken bij zijn goedgelovige onoplettende achterban, misschien?

  Het boeit namelijk helemaal niemand dat de brieven en bedragen verschillen tonen tussen Zeevat en van den Brink. En het trots gaan zwaaien met een gekopieerd logo is zelfs oliedom.

  Maar wat wel interessant is, is waarom bij Zeevat (resp. van den Brink 17 dagen) 11 dagen dwangsom van 2500 euro verbeurd verklaard zijn.

  Kennelijk heeft hij zich in een periode van 11 dagen (bij van den Brink wordt die periode zelfs gespecificeerd) niet aan het eerdere vonnis van de Rechtbank gehouden, én dat op de 12e dag (resp. 18e) gecorrigeerd.

  Zeevat weet dan dus dondersgoed waar dit factuurtje over gaat, en speelt valselijk de vermoorde onschuld. Wat het meteen minder opmerkelijk maakt dat hij in zijn hele betoog niet één keer de dwangsommen benoemt.

  Immers, wanneer het verbeurd verklaren van de dwangsom over 11 dagen onterecht zou zijn, dan is dat niet alleen heel makkelijk te bewijzen, maar levert bovenal een veel grotere stok op om in te slaan op de corruptie van zijn 'Satanische tegenstanders'.

  Het lijkt er dus op dat Zeevat bewust kiest om van zijn kritiekloze achterban gebruik te maken door met veel mist en getoeter om de kern heen te draaien, en zo protest, verontwaardiging en onrust te kweken. Dat riekt bijna naar doelgericht opruien.

  Kwaadaardig of oliedom, maar iig niet strokend met het gedrag wat je mag verwachten van iemand die pretendeert zo behept te zijn met het 'goede in de mens'. Sterker, het zou redenen moeten zijn om de intentie's en het functioneren van Zeevat eens wat serieuzer onder de loep te leggen. Dit soort listige manipulatie beperkt zich namelijk veelal niet tot een incident.

  Ergo het dubieuze in dit verhaal moet niet zozeer gezocht worden bij de deurwaarder, maar bij Zeevat zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Het geruzie van Peter Breedveld, Jeroen Hoogeweij, Robert Engels (wiestà? kenniknie) en ook een beetje mezelf (gezien dit en dit) is weer een fraaie illustratie van het biologisch gegeven dat discussies niet dienen om tot een beter inzicht of tot oplossingen te komen, maar alleen om te bepalen wie het oppermannetjesreuzenhert is. (Treffende naam in dat verband: Hoog Geweij, ha ha ha!)

  Hier de uitleg met wetenschappelijke verwijzingen, en hier een ander geval (over oppervrouwtjeshertinnetjes, opperhindes dus).

  Ik moet nu opeens weer denken aan de hilarische sketches in dat programma na het jeugdjournaal (toen de kinderen nog klein genoeg waren om te kijken), gespeeld door wijlen Sylvia Millecam, versus een wat bangig personage met ringbaardje, genaamd "meneer 't Hertje".

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Geen dank hoor mevrouw Pril. Ik zal mij nog eens ergens over je opvallende uiterlijk uitlaten. *proest* Het is dat ik Ziva nog niet op de gevoelige plaat tussen mijn dossiers heb, maar de steken van haar in mijn rug zijn tenminste nog ergens mee te vergoeilijken en vandaar alleen al beter te incasseren. Ik kan gelukkig zeer veel pijn verdragen... ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Jeroen H. schreef:
  "Zo beeldde ik zijn geliefde helemaal niet af met een hitlersnorretje, maar met de snor van Atatürk, die veel robuuster is."

  Later aangepast toch, als ik me goed herinner?

  Mijn mening daarover: uiterst laffe, verwerpelijke methoden, Jeroen. Op dat punt kies ik 200% de kant van Hassae Bouazza en Peter Breedveld, ondanks al mijn kritiek op hun.

  Zo objectief ben ik dan weer wel.

  Ik ben tegen laagbijdegronds gescheld, of het nou verbaal is of visueel. Zie de commentaren van Krek alias Gregor Hakkenberg onder http://www.frontaalnaakt.nl/archives/rifapen-mogen-niet-retweeten.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 90. 'Op hen', officieel, maar dat vind ik kunstmatig gedoe, zie Over hen en hun.

  Being a taalnazi to myself.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Jeroen:
  "zoals je gewoon op zijn eigen site terug kan lezen."

  O ja, die episode. Herinner ik me nog wel. Was aanleiding voor mijn stukje Erkennen is sterker.

  Zeer mild, maar aanleiding voor de eeuwigdurende haat van het Frontaalnaakt-team en de meelopers aldaar. Want tja, kritiek op de leiding, en nog wel op Peters vriendin, dat kan natuurlijk echt niet. Ook geen milde kritiek. Zij zijn immers God en Maken Nooit Fouten, ook geen kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 92. "Staat dat op alle drie de personen [...]"

  Altijd weer die fouten! 'sLaat', dat had er moeten sTaan, Harmsen! Lees die stukjes dan eens een keer beter over!

  BeantwoordenVerwijderen
 93. @Ruud

  Dan moet je je toch wat beter in de materie verdiepen. Lees het draadje goed. In dit artikel beschuldigt Hassnae een hele groep Marokkaanse Nederlanders zonder enig bewijs of aanleiding valselijk van o.m. corruptie en seksuele intimidatie. Dat zijn zware beschuldigingen.

  Als je de reacties daaronder leest zie je dat ik daar alleen maar inhoudelijk commentaar op geef en dat Breedveld en Haßnae daarop met verbale agressie en intimidatie reageren. Niet andersom.

  Voordat ik daar op de mij zo eigen wijze vanaf mijn blog op reageerde, had Breedveld al de volgende dingen over me geschreven:

  O ja, en ‘Adje’ (mijn vriend, de PvdA politicus Fouad el Haji -ed) is natuurlijk zwaar de lul op Frontaal Naakt. Dat begrijp je. Fuck ‘Adje’ en zijn bombastische zelfverheerlijking. Ik ga me de komende tijd eens goed verdiepen in deze louche figuur.

  ook schreef hij:

  Jeroen Hoogeweij is totaal gestoord. Leeft helemaal in zijn eigen waanvoorstellingen. Dat werd me al duidelijk toen hij een keer een bijeenkomst van De Jaap beschreef en iets beweerde over een type dat vervolgens zelf kwam verklaren dat-ie helemaal niet bij die bijeenkomst was geweest, maar dat was voor Hoogeweij een onbelangrijk detail. Als Hoogeweij iets zegt, dan ís het zo. En als je dan blijft tegenspreken, gaat-ie helemaal apestront. Zoals nu ook weer.

  So yeah.. the gloves were off

  Dan heb ik er niet echt moreel last van om Haßnae eens met een snorretje af te beelden. Iets met kaatsen en bal verwachten. Het is altijd weer even grappig om te zien hoe apeshit Peter gaat als je zijn vriendin trollt. Dat dit snorretje vervolgens een meme werd kan ik natuurlijk ook niet helpen. dit plaatje zag ik ook ineens op allerlei blogs terug, maar wat kan ik daar aan doen? Een mens mag toch zeker wel een beetje photoshoppen om z'n negatieve emoties te kanaliseren?

  Overigens wil ik wel gezegd hebben dat ik Robert Engel verder een prima gast vind, met wie ik geen enkele beef heb. Want ik ben die "Sherlock" helegaar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Shit; ik kom er net achter dat die Pril eveneens zo joods als een Ziva tijdens haar debriefings onderhoud met haar ashkeNAZI is! Zal me toch ook eens even gaan onderhouden hoe het met de voorvaderen van Tanja gesteld is, want als dit verder zo doorgaat leven wij inderdaad in een gekosjerde hel van rondkruipende gekloonde psycho's... yahverdommenogaantoe zeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 95. @Ruud

  Ik had je latere reactie nog niet gezien, goed dat je er ook aandacht aan besteedde. Maar ik vond je analyse van Peter's gedrag inderdaad veel te mild en miste ook redelijk essentiële onderdelen in je weergave van de daarop volgende discussie.

  Toen Peter schreef dat Fouad "zwaar de lul op frontaal naakt" zou zijn, had "Adje" nog geen enkele persoonlijke reactie achtergelaten. Jij begint pas bij de -overigens uiterst correcte- reactie van Fouad. Pure intimidatie was dat, alleen maar omdat ik het opnam voor een vriend van me die ik goed genoeg ken om te weten dat die aantijgingen niet kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Geef het toe mijn vorige is minder fraai, maar is dan tegelijkertijd wel een goede afronder. Heb het hier al wel vaker beloofd, maar dit was dan echt mijn laatste komment. Geloof het of niet maar alleen de toekomst gaat verder uitwijzen wat deze woorden nog waard zullen blijken te zijn. Dit hele continent met zijn geregel-nichtelarij is me dusdanig tegen gaan staan, dat al de verschijningsvormen die zich er verslaafd onderdanig aan overgeven zelfs virtueel hun maskerades niet eens meer kunnen ophouden. Moderator bedankt voor het geduld dat je ondanks het vele misbruik dat ik van je gastvrijheid heb gemaakt toch weldegelijk hebt getoond. Een ieder zal trouwens exact weten wanneer mijn groep zich in het openbaar waar dan ook zal uiten dmv doelgericht en efficient verzet. En nee niet als synthetisch afgerichte valsevlag 'terroristen', maar als mensen die het beest bij de naam kennen en daarom een resoluut einde gaan maken aan alle gekkigheid die er op deze kloot veel te lang heerst. AMEN...

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Ziva, 19 oktober 2012 11:44
  "opmerkelijk maakt dat hij [Arend Zeevat] in zijn hele betoog niet één keer de dwangsommen benoemt."

  Noemt hij wel. Maar hij zegt er niet bij waarom ze opgelegd zijn.

  "Dat riekt bijna naar doelgericht opruien."

  Vind ik ook. Een echt domme indruk maakt Arend Zeevat namelijk niet. Hij kan in elk geval zowel mondeling als schriftelijk coherente volzinnen te berde brengen. Hoe kan hij dan wel zo dom zijn om zogenaamd de juridische situatie van dit geval totaal verkeerd te begrijpen? Moet haast wel onwil zijn.

  Maar zie, ik mocht daar reageren en de reactie van Arend Zeevat daarop is:

  "Beste Ruud, je schrijft naar dat je wijs bent. In deze zaak ontbreekt dus iedere wijsheid bij jou, daar jij je niet hebt verdiept in hetgeen er zich eind vorig jaar en begin dit jaar op Argusoog heeft afgespeeld. We hebben op alle manieren aan het vonnis inzake te verwijderen namen, artikelen en zelfs radiouitzendingen voldaan."

  Nou, eitje, denk ik dan, als wel aan de vonnissen voldaan is (en dat dacht ik ook ergens gelezen te hebben; hier bij Barracuda misschien?), gewoon juridisch aanvechten en makkelijk winnen. Heeft Maurice de Hond indertijd ook met succes gedaan, d.w.z. de vonnissen bleven, maar de executie (incasseren dwangsommen, beslagleggingen) was met succes aan te vechten (geheel of gedeeltelijk, dat heb ik even niet paraat).

  Met satanische kinderroof of een corrupt justitieapparaat heeft dat allemaal niets niemendal te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Jeroen:
  "Als je de reacties daaronder leest zie je dat ik daar alleen maar inhoudelijk commentaar op geef en dat Breedveld en Haßnae daarop met verbale agressie en intimidatie reageren. Niet andersom."

  Zal allemaal best, Jeroen, maar alleen al weer die schrijfwijze van Hassnaes naam hierboven (en ga me niet wijsmaken dat je daar niks mee bedoelt) vind ik buitengewoon abject. Zo ga je niet met mensen om. Ik niet in elk geval.

  Ik distantieer me hiervan en kies op dit punt weer 200% partij voor Hassnae en Peter. Ondanks al mijn andere kritiek.

  Vergelijk dit stuk van mij. Dat gaat gedeeltelijk over jou, begrijp ik nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Jeroen:
  "Dan heb ik er niet echt moreel last van om Haßnae eens met een snorretje af te beelden."

  Nogmaals: zoiets doe je niet. Nooit. Wat voor meningsverschillen er ook zijn en hoe hufterig de andere kant zich ook gedraagt. Dan diskwalificeer je jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Jeroen:
  "Maar ik vond je analyse van Peter's gedrag inderdaad veel te mild [...]"

  So be it. Zo ben ik. Ik ga mezelf niet veranderen for the sake of it. Peter zelf daagde me al eens uit hem kapot te bloggen, maar dat verdom ik. Al is het vast ook niet direct reclame voor Peter en Hassnae wat men al googelend zoal over ze op mijn site aantreft.

  Ik probeer hoe dan ook objectief te blijven. Niet altijd makkelijk maar ik blijf het principieel proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Zal allemaal best, Jeroen, maar alleen al weer die schrijfwijze van Hassnaes naam hierboven (en ga me niet wijsmaken dat je daar niks mee bedoelt) vind ik buitengewoon abject. Zo ga je niet met mensen om. Ik niet in elk geval.

  Nouja zeg, je zal zelf de eerste zijn om gewoon een klein vraagtekentje te zetten bij de annotatie van haar naam. Hele blogs wijdde je aan de vraag of het met een of twee s'en moest. Zelf vind ik "SS" minder complimenteus dan "ß". Er zit in ieder geval meer polysemie in zo'n ringel s dan het vaker gebruikte "Haatsnee", wat mij dan weer te ver gaat.

  Maar goed, jij staat daar moreel anders in. Dat kan. Ik vind het op enig moment gewoon fair game.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. @Ruud Harmsen 19 oktober 2012 15:31

  In het commentaar van gekke arie stelt hij overigens ook dat ze bij argusoog creatief zijn omgegaan met de uitvoering van het vonnis.
  Bovendien voeren ze wel een vonnis uit -van een in hun ogen criminele organisatie- terwijl ze vanuit datzelfde standpunt juist weer de proceskosten weigeren te voldoen. Hoezo, meten met 2 maten!?
  Nee, gekke arie loopt hier weer zwaar overspannen te stampvoeten en huilebalken omdat hij in al zijn 'briljante creativiteit' domweg de plank verschrikkelijk heeft misgeslagen en vanwege wanbetaling terecht een loonbeslag op zijn bordje krijgt gepresenteerd.

  En net zoals Jeroen al stelde, interessant is waar de voor een bepaald doel opgehaalde donatiegelden zijn gebleven, nu gekke arie stelt dat er helemaal niets hoefde te worden cq is betaald inzake deze kwestie.
  Die geesteszieke mafketels belazeren gewoon de kluit en kunnen wat mij betreft niet hard genoeg worden aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Overigens zijn de commentaren op argusoog van ene René een feest om te lezen.
  Die gozert is echt krankzinnig. Geen twijfel over mogelijk. Doch dit terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Note to self: Het is niet "annotatie", maar transcriptie. Wel heeft Ruud problemen met de connotatie van variante spellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 106. "Hele blogs wijdde je aan de vraag of het met een of twee s'en moest."

  Dat is niet waar, dat ging over de zz in Bouazza. Is iets wezenlijk anders.

  In elk geval heb ik nooit verbanden zitten suggereren met de SS van voor en uit de oorlog of met het Duitse woord Hass (dat je tegenwoordig overigens niet meer als Haß schrijft; vroeger wel).

  Of zijn die suggesties er nooit geweest, en verzin ik dat alleen met mijn zieke geest? Het zou kunnen, maar erg plausibel vind je dat vast ook niet.

  (Die ß is overigens inderdaad niet exclusief Duits geweest vroeger, maar dat weet toch niemand.)

  BeantwoordenVerwijderen
 107. "Nouja zeg, je zal zelf de eerste zijn om gewoon een klein vraagtekentje te zetten bij de annotatie van haar naam."

  Maar daar zat nooit iets negatiefs of spottends of suggerends bij. Puur fascinatie met de Arabische taal. Maar misschien is dat niet overgekomen, dat zou kunnen. Dat kan ook de reden zijn geweest voor de idiote, voor mij als kwetsend ervaren reacties erop van Peter Breedveld. Maar dat rechtvaardigt ze niet. Had hij maar beter moeten lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Jeroen:
  "Ik vind het op enig moment gewoon fair game."

  Kende ik niet, niet als term en niet als concept bij Scientology. Maar dat vind ik inderdaad ook verwerpelijk, zoals ik de hele Scientology-beweging verwerpelijk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Ach kom op Ruud, dat woordspelletje van Jeroen mbt Hassnae's naam is misschien wat flauw, maar wel erg grappig en onschuldig.

  Bovendien typeert het haar best wel scherp. Hassnae is een bitch, haatdragend ook, kan slecht tegen haar verlies, en schroomt niet om gillend iemand in zijn hemd te kijven, maar kan prima haar 'mannetje' staan.

  De typering zou daarom bijna een geuzennaam kunnen zijn. Grote Pier, maar dan op zijn Hass-Nae.

  Daarnaast, waar ben je met je morele bezwaren wanneer mensen zoals Jeroen, of ikzelf, weer eens voor Joodse misbaksels worden uitgemaakt, of voor Mossad agenten? Onze grote vriend met de vele namen flipte laatst nog en betitelde ons als Teringjood en Jodenstront. Waar was jij met je morele bezwaar? Of zag je er geen grammaticale uitdaging in? Geen spellingsfoutje? Niet iets dat je interesse voor de huppeldepup triggerde? Niet iets dat JOU kon schelen?

  Oh wacht, die 'grap' zijn we wel gewend natuurlijk, daar kunnen we zelf wel adequaat genoeg op reageren.

  Well, Ruud, ik denk dat Hassnae dat eveneens ook heel goed kan.

  Dus laat dat lekkere 'haat-reflectie-momentje' mooi en terecht (want het is een bitch die slecht tegen kritiek kan) nou maar lekker zijn ronde doen over die paar blogs, dan kunnen Jeroen en ik weer gewoon doorgaan met het updaten van onze Hasbara-manuals.

  En jij met het inrichten van je site voor de artikelen die je volgend jaar gaat schrijven.

  Doen we het zo, dan hoef je ook niet meer die term 'verwerpelijk' te gebruiken, want dat maakt het namelijk pas echt über kinderachtig narcistisch.

  Als je dit al 'verwerpelijk' vindt, dan heb ik nog wel wat schokkende verhaaltjes voor je die je linea recta op slot zetten in één of andere Slavische taal.

  "Verwerpelijk"? Grow the fuck up man!

  BeantwoordenVerwijderen
 110. @Ruud

  Je schreef in je eigen artikeltje waarnaar ik linkte:

  >‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’

  Duidelijk toch? Dus je moet je eigen artikeltje maar even teruglezen, want je had het wel degelijk ook over SS. Daar werd van alles ingelezen door Hassnae en Peter, zoals jij nu ook weer van alles in die ringel-s van mij leest.

  Het verschijnsel heet overigens paronomasia. Moet je altijd mee uitkijken, qua interpretatie.

  Je hebt inderdaad gelijk dat "Haß" helemaal geen "Haat" betekent (omdat je dat tegenwoordig met "SS" schrijft), maar waarom denk je dan wel dat ik dat bedoelde? Lijkt mij dat ik dat juist niet bedoelde, als ik die spelling vermeed.

  Je veroordeling van mijn letterkeuze sloeg dan ook helemaal nergens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. @Ruud

  Vanzelfsprekend vind ik de "fair game policy" van Scientology verwerpelijk en hielp al eind negentiger jaren mee met het online gooien van al hun geheime teksten (de zg OT levels). Wat droeg jij bij aan de ontmanteling van die club?

  Argh. Het was een grapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Ruud is het type dat je je TOS laat vertalen, maar ver weg moet blijven van een user manual, en nog verder van een marketing tekst.

  Communicatie, of het 'verplaatsen in' is niet zijn sterkste kant,; zwak uitgedrukt that is.

  Doet dat ter zake? Ja, wel degelijk, want het gezeur over een letterkeuze wordt pas echt irritant wanneer je met hem 'getrouwd' bent.

  Extrapoleren dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Hehe @ziva je begint te ontdooien, volgens mij heb je een taalpurist heel goed omschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 116. k why not..

  @geen

  Gam ani ohevet otach! (;-

  (Ik hou ook van jou @geen)

  Shabbat shalom

  xZ

  BeantwoordenVerwijderen
 117. @ziva
  Papi figuren , laat me niet lachen! Dat deze tekstuele niet als robot bewezen aangetoonde dreigementen ouderwets via de printer frontaal de grote laffe eigen snuit zullen bereiken, ontgaat deze stommelingen totaal. Komt allemaal netjes in hetzelfde centrale bakkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 118. "Daarnaast, waar ben je met je morele bezwaren wanneer mensen zoals Jeroen, of ikzelf, weer eens voor Joodse misbaksels worden uitgemaakt, of voor Mossad agenten? Onze grote vriend met de vele namen flipte laatst nog en betitelde ons als Teringjood en Jodenstront. Waar was jij met je morele bezwaar? Of zag je er geen grammaticale uitdaging in? Geen spellingsfoutje? Niet iets dat je interesse voor de huppeldepup triggerde? Niet iets dat JOU kon schelen?"

  Ik kan niet overal op reageren (heb nu al zowat een hele dag verbracht met her en der reageren en niks productiefs doen) en heb me diverse keren zeer fel gekeerd tegen de (naar mijn mening ten ontrechte door Barracuda vaak getolereerde) antisemitische oprispingen en baggerstromen hier. Als het mijn blog was, was het nooit doorgelaten, maar het is niet mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Zowel Ziva als Jeroen hebben trouwens mijn steun niet nodig en zelf kunnen uitstekend hun mannetje (v/m) staan.

  Hassnae ook, mede daarom zijn die ongeziene kritiekloze verdedigingen van Peter ook een beetje pathetisch, hoewel emotioneel begrijpelijk. (Ik zou zelf precies hetzelfde doen en heb in dat in besloten kring ook wel eens gedaan.)

  Maar het blijft allemaal aapjesgedrag, http://www.cracked.com/article_19468_5-logical-fallacies-that-make-you-wrong-more-than-you-think.html

  BeantwoordenVerwijderen
 120. > met het updaten van onze Hasbara-manuals.

  Wat is dat nou weer? Moet ik ook al weer opzoeken. Ik blijf bezig. Staat niet in de Wikipedia, dus dan blijft het onduidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 121. "En jij met het inrichten van je site voor de artikelen die je volgend jaar gaat schrijven."

  Volgende week! O nee, volgende maand, want eerst de btw (en niet de BTW, zoals veel mensen denken).

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Ziva schreef:
  "Doen we het zo, dan hoef je ook niet meer die term 'verwerpelijk' te gebruiken, want dat maakt het namelijk pas echt über kinderachtig narcistisch."

  Ik vind 'über' een beetje een Stacey Rookhuizen-woordje en tamelijk kinderachtig. Mag dat, Über-Ziva?

  "Als je dit al 'verwerpelijk' vindt, dan heb ik nog wel wat schokkende verhaaltjes voor je die je linea recta op slot zetten in één of andere Slavische taal."

  Snap ik niet en ik kan Slavische talen alleen via Google Translate lezen dus de facto niet. Spassiba, veel verder kom ik niet, shukran.

  > "Verwerpelijk"? Grow the fuck up man!

  Je doet maar, maar ik blijf lekker gewoon verwerpen wat ik verwerpelijk vind (en abject en infaam ook, als me dat zo uitkomt) en ik ben al 57 en opgroeien doe ik echt niet meer aan.

  Met uw welnemen en ook daarzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Jeroen schreef:
  ===
  Je schreef in je eigen artikeltje waarnaar ik linkte:

  >‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’
  ===

  Dat schreef ik niet, dat citeerde ik van Peter Breedveld. (Citaten zijn met kleurtjes gekenmerkt, voor wie de spuuglelijke artistieke opmaak inschakelt. Voor normale mensen alleen met lettertypen en dubbele aanhalingstekens, Renkema indachtig.)

  (Nu even checken of het echt zo is, want ik beweer dit uit mijn geheugen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Het is zo, sterker nog, het is een citaat door Peter Breedveld van "briesende prostaatpatiënten met het analytische vermogen én het historische besef van een cholerabacterie", en zijn uitspraak met die citaten erin citeerde ik dan weer. Hij haalt aan het enkele aanhalingstekens (zoals ook veel kranten doen), ik met dubbele, omdat Jan Renkema dat aanraadt in zijn schrijfwijzer.

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Ik wist meteen dat ik dat niet geschreven kon hebben, want een woord als 'liefje' zal ik nooit in het openbaar gebruiken. Veel te gevoelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Ziva oordeelde:

  "Ruud is het type dat je je TOS laat vertalen, maar ver weg moet blijven van een user manual, en nog verder van een marketing tekst."

  Wat een TOS nou weer is ga ik even niet opzoeken. IHUA! Nou goed, toch maar wel dan. http://en.wikipedia.org/wiki/TOS, Tape Operating System? Yeah, I love 'm, HP3000 anyone? Terms of Service haat ik.

  Met die andere twee heb ik zo'n 15 jaar een goede boterham verdiend, en nu ik er al een tijd geen zin meer in heb, moet ik nog regelmatig klanten bijna slaan om me eindelijk eens met rust te laten. Gek hè?

  Ziva:
  "Communicatie, of het 'verplaatsen in' is niet zijn sterkste kant,; zwak uitgedrukt that is."

  Verkeerde inschatting, in meerdere opzichten zelfs. Je kent me niet.

  "Doet dat ter zake? Ja, wel degelijk, want het gezeur over een letterkeuze wordt pas echt irritant wanneer je met hem 'getrouwd' bent."

  Hahaha, je bent echt grappig. Je moest eens weten. Maar het gaat je niks aan.

  Wat doe jij eigenlijk voor de kost, Ziva? Heb je een website? (:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 127. http://en.wikipedia.org/wiki/Public_diplomacy_(Israel)

  Wat is de wortel? s-b-r? Of is-tie viervoudig? Any cognates in Arabic? (Want daar heb ik wel een wortelboek van.)

  BeantwoordenVerwijderen
 128. @Ruud

  Het is natuurlijk wel een beetje waar dat je zeer geregeld de smerigste opmerkingen tegen Ziva en mij laat gaan en mij nu af zit te rekenen op betrekkelijk onschuldige woordspelletjes. Terwijl "kankerjood" gewoon strafbaar is en "Haßnae" niet. Bovendien inspireerde jij me tot dit briljante woordgrapje, met al je geneuzel over haar naam.

  Dat schreef ik niet, dat citeerde ik van Peter Breedveld.

  Ook citaatjes maken deel uit van jouw artikel, vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Toe-eigening heet dat. Zo citeerde ik eergisteren uit een gedicht van Willem Kloos en liet de laatste twee strofes achterwege, omdat de zelfrelativering die daaruit spreekt me even niet uitkwam. Wie was verantwoordelijk voor die weergave? Juist. Ik. Dus of je het nu citeerde of niet maakt niets uit.

  Overigens staan citaten helemaal niet in een andere kleur op die pagina weergegeven, het is een chaotische janboel. Misschien handig om eerst even je eigen pagina te bekijken voor je er dingen over beweert.

  Ik merk vaak dat je toch een beetje een probleem hebt met zaken als subtext, connotatie en betrekkingsniveau. Interactie beperkt zich niet tot jouw strikte formeel logische regels.

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Jeroen, 20 oktober 2012 07:42:
  "Bovendien inspireerde jij me tot dit briljante woordgrapje, met al je geneuzel over haar naam."

  In mijn beleving of herinnering lag het anders in de tijd gesitueerd, maar je zal best gelijk hebben. Ik heb het niet precies gereconstrueerd en dat ga ik ook niet doen. Het "briljante woordgrapje" blijft voor jouw rekening en ik distantieer me ervan.

  "Ook citaatjes maken deel uit van jouw artikel, vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Toe-eigening heet dat."

  Lijkt me allebei een andere situatie. Wat de verantwoordelijkheid betreft: ook forumbeheer (zie ook dit) is iets anders dan recenserend citeren.

  Dit is m.i. wel van toepassing.

  "Overigens staan citaten helemaal niet in een andere kleur op die pagina weergegeven, /"

  Lees mijn reactie '20 oktober 2012 00:52' nog eens goed, en zie hier.

  "/ het is een chaotische janboel. Misschien handig om eerst even je eigen pagina te bekijken voor je er dingen over beweert."

  Trust me, I did.

  "Ik merk vaak dat je toch een beetje een probleem hebt met zaken als subtext>, connotatie en betrekkingsniveau."

  Wat een hoop moeilijke woorden ken jij! Ik minder.

  Alle drie nagelezen, en ik ken die begrippen en denk ook dat ik ze goed weet te hanteren. Moet ook wel, want zeker connotatie is zeer belangrijk bij het vertalen van marketingteksten. Iets wat Ziva denkt dat ik niet goed kan, terwijl ik in werkelijkheid daarbij beter geslaagd werk afleverde dan bij de gortdroge technische handleidingen die ik ook veel gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 130. @Ruud

  Lijkt me allebei een andere situatie. Wat de verantwoordelijkheid betreft: ook forumbeheer (zie ook dit) is iets anders dan recenserend citeren.

  Afgezet tegen juridische werkelijkheden.. ook die zijn nauwelijks maatgevend te noemen in het alledaagse verkeer. Blijkbaar stelt het je gerust om elke uitspraak af te meten aan de formele logica en juridische aspecten, maar daarbuiten is nog zoveel meer te vinden; het arsenaal aan retorische instrumenten dat zich niet in die kaders laat vangen is zoveel groter.

  Ik schreef: "Overigens staan citaten helemaal niet in een andere kleur op die pagina weergegeven, " en dan kom je met een vage link naar een pagina met toelichting over kleurgebruik aanzetten. Feit blijft dat als ik de pagina die we bespraken open (Firefox 16.0.1), er geen kleur op te bekennen is.

  Wel zie ik dat je op een werkelijk afgrijselijke manier gebruik maakt van frames op je indexpagina en ik neem aan dat als ik wel kleuren op je site had gezien, dit in een oogkanker alert had geresulteerd.

  "Alle drie nagelezen, en ik ken die begrippen en denk ook dat ik ze goed weet te hanteren. Moet ook wel, want zeker connotatie is zeer belangrijk bij het vertalen van marketingteksten."

  Nou, Ziva heeft blijkbaar de indruk van niet. Ik ook niet eigenlijk. Ik moest dan ook een beetje aan jou denken toen ik onder de lemma subtext las:

  In Autism and Asperger Syndrome there is an impairment or absence in understanding subtext. For example, if a person says, "This bag is really heavy," the Autist will not understand that the person is subtly asking for assistance. In many cases of retardation, there is impairment or absence of understanding subtext. Sarcasm is a type of subtext, some of the ill stated above cannot fully understand it, An example is, "It's hard to decide what I love more about this restaurant, the bad service, the disgusting food or the nails on chalkboard music! " Yet sarcasm can in some cases be only identified by the tone of the voice. There are some Aspergers that can identify sarcasm almost like a regular person, but other kinds of subtext are invisible to them, such as understanding the motives of a person while he did a specific act, which is an impairment in the Theory of Mind.

  Dat dus.

  Als je goed zoekt kan je hierboven zeker een voorbeeldje of drie vinden waarin de subtext je volledig ontging. Zo bedoelde ik natuurlijk helemaal niet letterlijk dat ik de Fair game policy van $cientology (Jeroen ♥ Karin Spaink) ondersteun, integendeel. Het sarcasme van zo'n begrip lijkt je te ontgaan.

  Tant pis.

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Jeroen meldde:
  "Feit blijft dat als ik de pagina die we bespraken open (Firefox 16.0.1), er geen kleur op te bekennen is."

  Je hebt mijn uitleg kennelijk wel gelezen, maar niet begrepen. Misschien valt het kwartje bij het vervolg.

  "Wel zie ik dat je op een werkelijk afgrijselijke manier gebruik maakt van frames op je indexpagina [...]"

  En vrijwel alleen nog daar. Elders niet meer, hoewel recent wel weer van iframes, o.a. om de advertenties te positioneren. Iframes gebruikt bijna iedereen, en ze zijn technisch anders van frames, maar naar de gebruiker toe nauwelijks.

  "Wel zie ik dat je op een werkelijk afgrijselijke manier gebruik maakt van frames op je indexpagina en ik neem aan dat als ik wel kleuren op je site had gezien, dit in een oogkanker alert had geresulteerd."

  Na drie woorden moet je je ogen uitsteken. Zie eerder genoende vervolguitleg. Overigens werd Van Gogh in zijn eigen tijd ook niet gewaardeerd. Niet dat me met hem wil vergelijken, want in de beeldende kunst heb ik talent noch ambities. Maar ik leer er wel van: "wees jezelf broeder, ben en blijf alleen jezelf", en 'niet meegaan met de waan van de dag'.

  Of zou het verstandiger zijn voor mijn verdere ontwikkeling, zelfrealisering en -promotie, om met name Retecool als norm aan te nemen? Wat denk jij?

  >>ik [...] denk ook dat ik ze goed weet te hanteren

  "Nou, Ziva heeft blijkbaar de indruk van niet. Ik ook niet eigenlijk."

  Dus dan moet het wel waar zijn? Ziva kan hier wel aardig schrijven, maar verder is onduidelijk wie ze is of wat ze doet. Maar jou heb ik wel eens wat gelezen, maar niet veel.

  Jullie allebei vinden een vrouw afbeelden met een Hitler- op Atatürk-snoer en opzettelijke verschrijvingen als Haßnae wel grappig, dingen die moeten kunnen.

  Moet ik me dan daaraan afmeten? Nee dank u, ik blijf liever mezelf.

  "Ik moest dan ook een beetje aan jou denken toen ik onder de lemma subtext las:"

  Je bent echt een beetje dom bezig nu. Neem eens wat info tot je, bekijk eens wat beelden (pas nog twee dingen op tv geweest), over _echte_ autisten.

  O wacht, het was ironie en die herkende ik niet meteen! Nu wel! Ja grappig, IVVMSVHL! Echt geweldig, rete cool zelfs!

  "Zo bedoelde ik natuurlijk helemaal niet letterlijk dat ik de Fair game policy van $cientology (Jeroen ? Karin Spaink) ondersteun, integendeel. Het sarcasme van zo'n begrip lijkt je te ontgaan."

  Het ontging jou dat mij dat niet ontging. Een van mijn standaardgrappen is om met een stalen gezicht te DOEN alsof ik iets niet door heb, en er letterlijk op in de gaan, terwijl ik het natuurlijk meteen dondersgoed begrepen had.

  Je opmerking over "fair game" vatte ik op als: 'soms hebben mensen het bij mij zo verbruid, dat ik ze als vijanden beschouw en dan zijn alle middelen geoorloofd'. (Waarbij jij hopelijk weer voldoende subtext-gevoel hebt om te snappen dat dat ik onder "alle middelen" niet geweld of andere strafbare methoden versta).

  Heeft dus niets in directe zin met Scientology te maken.

  "Tant pis."

  Gelukkig, die hoef ik niet op zoeken. Een beetje Frans ken ik nog wel. Was zelfs de eerste vreemde taal ik een beetje leerde, maar nu de zwakste.

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Het ontging jou dat mij dat niet ontging. Een van mijn standaardgrappen is om met een stalen gezicht te DOEN alsof ik iets niet door heb

  Hilarisch. Net zo briljant als verwijzen naar een argumentatie die je nog moet schrijven. En zo geloofwaardig ook.

  Jullie allebei vinden een vrouw afbeelden met een Hitler- op Atatürk-snoer

  Hahaha, gefopt. Wel een instinkertje, maar het betrof hier de snor van Josef stalin. Jij hebt je dictatorsnorren ook niet paraat zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Je hebt mijn uitleg kennelijk wel gelezen, maar niet begrepen. Misschien valt het kwartje bij het vervolg.

  Je denkt toch niet dat ik een gebruiksaanwijzing voor je site ga lezen? Get a life. Als hij niet automatisch doet wat hij hoort te doen heb ik absoluut geen zin om daar extra stappen voor te zetten. Het feit dat je denkt dat er gebruikers zijn die zich zulke moeite getroosten in in zichzelf al een indicatie van autisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 134. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Voor hetzelfde geld zou je die snor kunnen lezen als een verwijzing naar de shavani:

  1)Female mustache; visible hair on a ladies upper lip;

  Maar ook:

  2) Lesbian that likes alot of women to mate with.

  3) 1991 corner prostitute that does everything for a piece of cheese and kiwi

  Tegelijk zie je dat de snor zelf al dan niet naar een dictator zou kunnen verwijzen (hoewel niet met zekerheid te zeggen is welke), dus al met al is niet vast te stellen waarom de snor die ik op Haßnae plakte nou "kwetsend" zou zijn.

  De vraag is een beetje wat de relatie tussen Haßnae en die snor is. Een zoektocht die geen eenduidig antwoord oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 136. "Je denkt toch niet dat ik een gebruiksaanwijzing voor je site ga lezen?"

  Ik heb de zaken zo geregeld dat dat niet hoeft. Maar je vroeg hoe het zat, hoe je die kleuren kon krijgen. Als je dat niet wil weten, dan moet je het niet vragen.

  "Get a life. Als hij niet automatisch doet wat hij hoort te doen heb ik absoluut geen zin om daar extra stappen voor te zetten. Het feit dat je denkt dat er gebruikers zijn die zich zulke moeite getroosten in in zichzelf al een indicatie van autisme."

  Je snapt er niks van. Dat komt doordat je zelf niet goed kijkt en denkt. Niet mijn probleem.

  (Is een klik op één hyperlink trouwens 'moeite'? Het WWW niet begrepen, kennelijk.)

  (Ondertussen ben ik met veel belangrijker zaken bezig.)

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Jeroen debiteerde de nogal verbijsterende tekst:
  "[...] dus al met al is niet vast te stellen waarom de snor die ik op Haßnae plakte nou "kwetsend" zou zijn. "

  Tja, dat komt dus door de dingen die je ten onrechte bij mij meent waar te nemen: licht autistische neigingen en een gebrek aan invoelingsvermogen. Ik ga het verder niet uitleggen, aangezien je het al die tijd niet hebt aangevoeld, is dat bij voorbaat zinloos.

  O wacht, dit is ook weer ironisch! Je zit gewoon een beetje te trollen! Zeg dat dan meteen. Nee, ja, dan is het grappig natuurlijk! (;-) (not!)

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Ik heb de zaken zo geregeld dat dat niet hoeft. Maar je vroeg hoe het zat, hoe je die kleuren kon krijgen. Als je dat niet wil weten, dan moet je het niet vragen.

  Nee, jij stelde dat er allemaal kleuren op die pagina te zien waren. Dat bleek niet het geval te zijn toen ik erheen klikte. Blijkbaar moet ik eerst iets doen voor ik die kleuren wel kan zien en dat is me teveel moeite.

  Je snapt er niks van. Dat komt doordat je zelf niet goed kijkt en denkt. Niet mijn probleem.

  Nee, ik heb geen zin om allemaal dingen te gaan doen om kleuren te gaan zien op die overigens spuuglelijke site van je.

  Is een klik op één hyperlink trouwens 'moeite'? Het WWW niet begrepen

  Nee, jij hebt geen flauw benul van usability. Ik wel.

  En maar volhouden dat je geen asperger hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Jeroen:
  "Nee, jij stelde dat er allemaal kleuren op die pagina te zien waren."

  Best lastig, niet kunnen lezen. Ik citeer mezelf van 20 oktober 2012 00:52:
  ===
  Dat schreef ik niet, dat citeerde ik van Peter Breedveld. (Citaten zijn met kleurtjes gekenmerkt, voor wie de spuuglelijke artistieke opmaak inschakelt. Voor normale mensen alleen met lettertypen en dubbele aanhalingstekens, Renkema indachtig.)
  ===

  "Nee, jij hebt geen flauw benul van usability. Ik wel."

  Fijn voor je, succes ermee.

  "En maar volhouden dat je geen asperger hebt."

  Ach, het is toch ongeneselijk, dus waarom zou ik moeite doen om mezelf te veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Trouwens, Jeroen, mag ik vanuit jouw kennelijke webbouwexpertise en usabilityinzicht dan smeken om één gratis tip?

  Hoe zou jij een citaat visueel kenmerken? Dus niet op de verkeerde manier, zoals ik het doe, dus niet met kleuren, lettertypen, cursief zetten of aanhalingstekens?

  O wacht, ik zie het al, op
  http://www.troebelwater.nl/3/3/2009/grand-prix-webcommunicatie-nominee-2
  staat ook een citaat. Gekenmerkt met ... aanhalingstekens en cursieve letters!

  O ja, en met inspringen! Dat is een goed idee, dat ga ik ook doen. Kan ook makkelijk, want ik gebruik CSS.

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Ach, het is toch ongeneselijk, dus waarom zou ik moeite doen om mezelf te veranderen?

  Vanwege je medemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 142. O ja, en met inspringen! Dat is een goed idee, dat ga ik ook doen. Kan ook makkelijk, want ik gebruik CSS.

  Heel goed. Dan ga je vanaf nu de blockquote tag gebruiken en geef je die een CSS mee als:

  blockquote {font-style: italic; margin: 10px 30px 0;} oid.

  Wel de CSS wegschrijven naar een extern bestand hoor!

  en als je dan toch bezig bent ga je even netjes kolommen maken voor de CSS van je indexpagina met alleen maar divjes in plaats van die gestoorde frames.

  Gaan we het de volgende keer over kleurgebruik in je saait hebben.

  Heh... ik ben ook nog stagebegeleider op het grafisch lyceum in Rotterdam. Normaal gesproken leg ik deze sjit alleen aan onopvoedbare scooterjongetjes uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 143. @Ruud

  Eerlijk gezegd ben ik de keren dat ik je site bezocht ook verdwaald. Het is volgens mij best een 'dikke site' maar er valt niet door heen te klikken. Waarom heb je daar voor gekozen, of het gewoon 'zo gekomen door de jaren heen', en waarom stap je niet over op een WP-omgeving? Meer dan voldoende flexibiliteit voor een site zoals die van jou.

  En die kleurtjes heb ik idd ook nooit gesnapt. Het is niet alleen spuuglelijk, maar het werkt ook niet. Ik ga ook niet allerlei kleurvariatie's uitproberen, en meestal klik ik snel door als ik zo'n kermis tegenkom, vooral als het ook nog stikt van de frames. Doet ook een beetje af aan de autoriteit van je site denk ik. Zonde dus.


  BTW

  de root van hasbara (letterlijk: uitleggen) is idd s.b.r., net als een voor masbirim (letterlijk: wij leggen uit). Maar als je de etymologie van het woord wilt volgen zou je de route hasbara - sebara - ijtihad (arabisch) eens moeten volgen. VInd je wel interessant denk ik.

  nope, ik heb geen persoonlijke website, en, als professie, 'hack' ik letterlijk en figuurlijk - voor commerciële doelen - het menselijke brein.  BeantwoordenVerwijderen
 144. ===
  Heel goed. Dan ga je vanaf nu de blockquote tag gebruiken en geef je die een CSS mee als:

  blockquote {font-style: italic; margin: 10px 30px 0;} oid.
  ===

  Leuk. Die blockquote kende ik alleen van blogcommentaren (maar hier werkt het niet). Zelf gebruik ik classes .citaat1, .citaat2 enz., omdat ik citaten uit meer bronnen wil kunnen onderscheiden. Moet ook kunnen.

  Die margin (en border en padding) had ik al geprobeerd, maar dat doet hij (Opera en Chrome) alleen op de eerste regel van de alinea, niet voor de hele alinea. CSS (vooral dat boxmodel) is vaak niet intuïtief.

  Misschien dat een tag blockquote met als class extra eigenschappen het wel doet. Ga ik nog wel eens uitproberen.

  "Wel de CSS wegschrijven naar een extern bestand hoor!"

  Uiteraard, ik ben niet dom! Dat doe ik al ruim 10 jaar, want dit is van 2002: http://rudhar.com/sfreview/html_en/css.htm .

  "en als je dan toch bezig bent ga je even netjes kolommen maken voor de CSS van je indexpagina met alleen maar divjes in plaats van die gestoorde frames. "

  Dan ga ik er net zo uitzien als 5 miljoen andere sites en ik wil mezelf blijven. Verder gebruik ik die divjes vrijwel overal elders wel degelijk, al een jaar of 5 of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Leuk. Die blockquote kende ik alleen van blogcommentaren (maar hier werkt het niet). Zelf gebruik ik classes .citaat1, .citaat2 enz., omdat ik citaten uit meer bronnen wil kunnen onderscheiden. Moet ook kunnen.

  Nee, dat moet niet kunnen. Het is een lompe manier om overal maar random stukjes styling in te cowboycoden. Mijn stagiaires komen daar in ieder geval niet mee weg.

  Als je op een nette manier werkt maak je eerst Div id's aan en zorg je ervoor dat de classes hiërarchisch onder die id's vallen.

  Hier een voorbeeldje uit een site die ik afgelopen week opleverde, zo werk je dus wel met id's en classes:

  #socialcontainer {
  width:140px;
  height:40px;
  margin-top:35px;
  margin-left:600px;
  overflow: auto;
  position: relative;
  top: 20px;

  .facebook, .reddit, .twitter {
  float: left;
  margin-right: 4px;
  }
  img {
  border: 0px;
  }
  }


  Je schreef:

  Dan ga ik er net zo uitzien als 5 miljoen andere sites en ik wil mezelf blijven. Verder gebruik ik die divjes vrijwel overal elders wel degelijk, al een jaar of 5 of zo.

  "it may be that yonder beggar is a King. A King may choose his garment as he will : there is no certain test : but a beggar cannot hide his poverty".

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Exact Ruud, wat Jeroen zegt, en van mij voor jou deze aanvulling, want je kan ook prima jezelf zijn tussen 5 miljoen mensen zonder dat je vasthoudt aan wat rare gedachten over webdesign; Lost by David Wagoner

  Lost

  Stand still. The trees ahead and bushes beside you
  Are not lost. Wherever you are is called Here,
  And you must treat it as a powerful stranger,
  Must ask permission to know it and be known.
  The forest breathes. Listen. It answers,
  I have made this place around you.
  If you leave it, you may come back again, saying Here.
  No two trees are the same to Raven.
  No two branches are the same to Wren.
  If what a tree or a bush does is lost on you,
  You are surely lost. Stand still. The forest knows
  Where you are. You must let it find you.


  -- David Wagoner
  (1999)

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Jeroen, 20 oktober 2012 19:28

  "Het is een lompe manier om overal maar random stukjes styling in te cowboycoden."

  Random? Overal? Cowboycoden? Doe ik dat?

  Re: Ziva, 20 oktober 2012 19:42

  Ik snap daar niets van, niet van je reactie en niet van het gedicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 148. @Ruud

  ik snap er niets van

  Je moet de wereld bewust instappen om een individu te zijn Ruud. Doe je dat niet dan ben je binnen no-time 'lost'. Dus je kan tussen die 5 miljoen sites best je eigen identiteit behouden, zolang je maar beseft dat je in een eigen entiteit (het bos) rondwandelt.

  Wat jij doet, is precies waar dit gedicht voor waarschuwt. Je eigen eilandje creëren, maar daarmee wel de connectie met je omgeving verliezen. Lost dus.

  Een hopeloos verouderd format voor je site gebruiken, en dat ook nog eens aanvullen met zo'n beetje iedere design-NO-NO, is jezelf verdwalen in een verkeerde perceptie van de werkelijkheid.

  Intelligence is the ability to understand your situation at any time, whether it is at a busstop, the toilet or else. Intellect is the ability to turn that situation into an advantage.

  Dat is in essentie waar dat gedicht overgaat. En wat je in de positionering van je site ook eens zou moten overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Random? Overal? Cowboycoden? Doe ik dat?

  Ik bekeek je site nog niet in de firebugs, voor dergelijke evaluaties heb ik een uurtarief.

  Maar in z'n algemeenheid: als je div classes buiten id's aan gaat maken om op die manier een standaard element als een blockquote overal op je site random in je html te haken, dan heet dat cowboycode ja. Je class werd een soort "wildcard" en per saldo verziek je de DOM structuur van je pagina.

  Het kan ook gaan conflicteren met afzonderlijke id's die je aanmaakte en waar je die "wildcard" classes dan weer binnen plaatst, omdat padding en margin bijvoorbeeld verschillen per id. Dan gaat de gedefinieerde class daarbinnen zich onvoorspelbaar gedragen.

  Allemaal onnodige ellende, zeker als je het cross browser geschikt probeert te krijgen. Voor mij gaat dat over geld, want inefficiënt werken kost vooral veel tijd.

  Je moet ook semantisch juist werken, dat betekent dat je eerst een div id definieert, binnen die div id kan je het element "blockquote" plaatsen zonder dat als een class te benoemen.

  Je moet als laatste een element op de pagina dat een eigen html tag heeft niet via een class benoemen, want dat maakt je site ontoegankelijk voor de cloud. Begrijpen de google robotjes en xml vermalers niet meer hoe het nou allemaal in elkaar zit bij jou.

  Als je in hetzelfde id zou willen variëren in de weergave van je blockquote, kan je binnen de accolades van het id waar je blockquote ook staat een aantal classes aanmaken. Dan kan je daar bijvoorbeeld variëren in tekstkleur of achtergrondplaatjes.

  Hierboven liet ik je al een stukje CSS zien waar classes binnen id's vallen.

  Morgen gaan we het hebben over de samenstelling van je kleurpalet.

  BeantwoordenVerwijderen
 150. "daarmee wel de connectie met je omgeving verliezen."

  Onzin. Dat is helemaal niet het geval. Je praat over dingen waar je niks van weet en waar je je niet in verdiept hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 151. @jeroen
  "Morgen gaan we het hebben over de samenstelling van je kleurpalet".

  Een lichte achtergrond adviseerde ik Ruud een paar maanden geleden al, hij heeft waarschijnlijk zo zijn reden om het zo te laten. So be it.

  BeantwoordenVerwijderen
 152. "Intelligence is the ability to understand your situation at any time, whether it is at a busstop, the toilet or else. Intellect is the ability to turn that situation into an advantage."

  Past het stellen van prioriteiten ook ergens in dit plaatje? Moet ik gaan zitten neuzelen over uiterlijkheden terwijl ik nog 5000 ideeën over CONTENT heb liggen, genoeg om tot m'n 93ste (se Deus quiser) door te blijven schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 153. "Een lichte achtergrond adviseerde ik Ruud een paar maanden geleden al, [...]"

  Ik HEB een lichte achtergrond! Wel in de saaikleurenstand, die default is. Ik vind dat lelijk, oersaai en 13 in een dozijn, maar men vraagt - wij draaien.

  In de niet-saaikleurenstand bij technische onderwerp ook. Zwarte letters op een hoofdpijnverwekkende helder witte achtergrond. Want ja, het MOET op papier lijken en absoluut niet zelf iets zijn. Net zoals de eerste auto's er per se als paard-en-wagens zonder paard MOESTEN uitzien.

  Vreemd is dat toch ook eigenlijk, al die stropoppen die me elke dag om de oren vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 154. "Morgen gaan we het hebben over de samenstelling van je kleurpalet".

  Vijftien verschillende, in de niet-saaikleurenstand. Verschillende sferen voor verschillende onderwerpen.

  Of is een artikel over technische gelddefinities precies hetzelfde als iets over de subjectieve ervaring bij Braziliaanse muziek, of over half-traumatische jeugdherinneringen?

  Verstand en emotie, alles over één kam?

  Op contentarme 'de waan van de dag - snel, snel, snel!!!'-saaisites wel. Iedereen verplicht hetzelfde Maopak aan. Je MOET de mode volgen, anders lig je eruit.

  "Dat is zoooo 2010, dat kan èèèècht niet meer!". De Modepolitie.

  Ik heb er schijt aan, ik volg mij eigen gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 155. "Maar in z'n algemeenheid: als je div classes buiten id's aan gaat maken om op die manier een standaard element als een blockquote overal op je site random in je html te haken, dan heet dat cowboycode ja. Je class werd een soort "wildcard" en per saldo verziek je de DOM structuur van je pagina."

  Sorry, ik weet zelf wel hoe mijn site in elkaar zit, en het bovenstaande klopt echt niet. Ik wil best geloven dat het op andere manieren ook kan, maar zoals ik het doe, kan het ook en het is geen cowboycoden.

  Maar goed, je tips zijn wel nuttig voor hoe het anders kan, en ik zal ze wel noteren, om het bij gelegenheid (in 2015 ongeveer?) eens nader uit te zoeken. Mijn dank daarvoor (niet sarcastisch, meen ik echt.)

  BeantwoordenVerwijderen

 156. @ruud
  Laat je niet gek maken, effe knuffelen. Was het toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 157. Jeroen:
  "Je moet ook semantisch juist werken, dat betekent dat je eerst een div id definieert, binnen die div id kan je het element "blockquote" plaatsen zonder dat als een class te benoemen."

  Oké! Klinkt zinnig. Ik heb inderdaad nooit begrepen waarom er zowel id's als classes zijn, voor mij één pot nat. Tijd voor een nieuwe zelfstudiecursus inderdaad.

  Wat vind je trouwens van die Microsoft-e-mails met iedere regel in een aparte div en dan ELKE keer erbij vermeld dat het lettertype heel verrassend ALWEER Arial is! Daar wordt ik nou helemaal waas-voor-mijn-ogen beroerd van.

  In de achterliggende code van sommige sites zie je dat ook gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Hm.. @Ziva ik kan niet zeggen dat ik jouw interpretatie van dat gedicht (erg mooi gedicht trouwens) nu echt deel.

  Denk je niet dat dit gedicht eerder gaat over onze innerlijke natuur, onze onvoorwaardelijke verbintenis aan het hogere. Hoe verloren je je ook voelt in de (mensen) wereld, de connectie tussen jou en "God" is er altijd. Je hoeft er niets voor te doen. Sta stil en het komt naar jou toe. Je bent niet verloren, je was het nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Voor letterzetters lag vroeger loodvergiftiging op de loer. Ik zie een zekere synergie op blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Zoals Quasimodo doof als een kwartel en als een bezetene de klokken liet luiden,blijft de markt aka Micha Kat tegenwoordig ongeloofwaardig horende doof en ziende blind. @mindfever snapt niet dat interpretatie van het gedicht iets exclusiefs is , tussen de zoekende lezer en de dichter zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 161. Sorry, ik weet zelf wel hoe mijn site in elkaar zit, en het bovenstaande klopt echt niet. Ik wil best geloven dat het op andere manieren ook kan, maar zoals ik het doe, kan het ook en het is geen cowboycoden.

  Ik reageerde in z'n algemeenheid op je oplossing voor de weergave van blockquotes. Je site evalueerde ik nog niet echt, los van die opmerking over frames (wat overigens ook geen kwestie van smaak is).

  Overigens bekritiseer ik je ontwerp helemaal niet als ik aangeef hoe je volgens standaarden moet werken en geef ook geen "andere manier van werken" aan. Je kan het verder vormgeven zoals je wilt, maar een blockquote is nou eenmaal geen class.

  Omdat ik veel overheidsklussen deed, leerde ik volgens vrij strenge standaarden werken. Ik structureer mijn code dan ook conform de webrichtlijnen en W3C.

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Wat vind je trouwens van die Microsoft-e-mails met iedere regel in een aparte div en dan ELKE keer erbij vermeld dat het lettertype heel verrassend ALWEER Arial is! Daar wordt ik nou helemaal waas-voor-mijn-ogen beroerd van.

  Breek me de bek niet open over microsoft troep die ik geautomatiseerd eruit moet filteren voor ik content (via bijvoorbeeld sharepoint) in mijn CMS kan plaatsen. Zelf gebruik ik natuurlijk de Actionmailer in Ruby on Rails als ik in een keer 100.000 mailtjes eruit wil blaffen en lokaal vooral Thunderbird.

  BeantwoordenVerwijderen
 163. @jeroen
  Maar beheer jij zelf ook niet een gortdroge onbezochte website met gekunstelde teksten? Is Troebelwater niet ook volkomen "de plank mis" waar het gaat om het effect van de inspanning? Ik zie geen verschil voorlopig.

  BeantwoordenVerwijderen
 164. "maar een blockquote is nou eenmaal geen class."

  Dat heb ik bij mijn weten ook nooit beweerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 166. "Ik structureer mijn code dan ook conform de webrichtlijnen en W3C."

  Staan allemaal goeie dingen in waar ik me ook al vanaf het begin (in 1994 of zo) aan probeer te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 167. @jeroen
  Goed kerel, als het waar is.Maar links en rechts ben je oerstom bezig, je kan de nodige bijsturing gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Steek die dino , de vork in zijn eigen reet, al snap ik heel goed hoe de schoorsteen moet roken.

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Staan allemaal goeie dingen in waar ik me ook al vanaf het begin (in 1994 of zo) aan probeer te houden.

  In '94 bestonden die Nederlandse richtlijnen nog niet. Maar je zult wel w3c bedoelen. Goede zaak dat je die blockquotes gaat onderscheiden op basis van typografie en positionering in plaats van kleurgebruik. Richtlijn R-pd.10.1 schrijft daarover:

  Kleur wordt vaak gebruikt als zowel decoratief als communicatief vormgevingselement op een webpagina. Het is belangrijk dat communicatieve elementen hun betekenis niet uitsluitend door kleur overbrengen.

  Decoratieve vormgevingselementen fungeren letterlijk alleen als decor. Het ontbreken van dergelijke elementen heeft geen enkele consequentie voor het begrip van de bezoeker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan achtergrondillustraties.

  Met communicatieve elementen worden elementen bedoeld, die betekenis kunnen hebben voor de bezoeker. Via deze elementen wordt informatie overgedragen aan de bezoeker. Tekst (in HTML of afbeeldingen), links, navigatie, symbolen/iconen en (formulier)knoppen zijn hier voorbeelden van" (en blockquotes -ed).

  BeantwoordenVerwijderen
 171. @Mind Fever

  Well, beauty is in the eye of the beholder, natuurlijk, maar het gedicht van Wagoner is van origine een 'Native American elder story'. Het was een les bedoeld voor kinderen om ze te leren hoe niet te verdwalen in het woud. Vrij praktisch dus.

  Wellicht dat er ook nog een metafysische laag in verscholen zit, zoals jij die interpreteert, maar dat weet ik niet. En het is natuurlijk wat @geen zegt; het is tussen de lezer en het gedicht waar de betekenis ligt.

  Ik plaatste het in de context van de discussie. Toegegeven nogal kort door de bocht, waardoor het dus ook niet doordrong bij @Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen
 172. @Ziva

  Overigens nog dank voor je uitleg van 18-10. en het gedicht vond ik mooi. De wren is dus het winterkoninkje. ik zocht het op, omdat het klonk als een Keltische Godin die ik niet kende. Maar het was dus een vogeltje. Het had na "raven" natuurlijk ook weinig anders dan een vogel kunnen zijn.

  Mooi verhaal wel:

  The wren is also known as kuningilin "kinglet" in Old High German, a name associated with the fable of the election of the "king of birds". The bird who could fly to the highest altitude would be made king. The eagle outflew all other birds, but he was beaten by a small bird who had hidden in his plumage. This fable is already known to Aristotle (Hist. animalium 9.11) and Plinius (Naturalis hist. 10.74 ), and was taken up by medieval authors such as Johann Geiler von Kaisersberg, but it concerns Regulus, and is apparently motivated by the yellow "crown" sported by these birds (a point noted already by Ludwig Uhland).

  In modern German the name is "Zaunkönig", king of the fence (or hedge). In Dutch the name is "winterkoninkje" (little winter king).

  BeantwoordenVerwijderen
 173. "Kleur wordt vaak gebruikt als zowel decoratief als communicatief vormgevingselement op een webpagina. Het is belangrijk dat communicatieve elementen hun betekenis niet uitsluitend door kleur overbrengen."

  Dat doe ik ook niet. Daarom gebruik ik ook altijd dubbele aanhalingstekens (en die alleen daarvoor) en lettertype en soms cursief. Ik heb mijn site getest voor kleurenblindheid. Staat in een van die stukjes waar ik naar verwees maar die je niet wilde lezen.

  Overigens kunnen blinden inspringen waarschijnlijk niet waarnemen, maar aanhalingstekens wel. Mogelijk ook italics, dat weeet ik niet precies.

  Verder geef ik citaten ook altijd in de tekst aan met voor de hand liggende dingen als "ik citeer uit =link=":; op blz n van xx zegt abc: "...", enz.

  Dus het hangt nooit alleen op het visuele anderszijn. Ronde dubbelkwoot sluiten is einde citaat. Altijd en consequent. Al zeker 6 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 174. "In '94 bestonden die Nederlandse richtlijnen nog niet."

  Zie je wel, ik deed het avant la lettre!

  "Maar je zult wel w3c bedoelen."

  Ook, later, de validators. Maar aan die andere principes probeerde ik me ook te houden. Inderdaad al voordat ik zo beschreven zag. Omdat ik nadacht over usability (nog voordat het zo heette) en omdat ik al in 1986 zag hoe een blinde collega (waarvan ik veel geleerd heb, over Unix) op een computer werkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 175. "waardoor het dus ook niet doordrong bij @Ruud."

  Ik zocht naar die metafysische of fenomenologische laag, vond die niet, en kwam niet op het idee om het als een praktische les op te vatten!

  Zo zie je maar weer wat vooroordelen met een mens kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Jeroen schreef:
  ===
  Overigens nog dank voor je uitleg van 18-10. en het gedicht vond ik mooi. De wren is dus het winterkoninkje. ik zocht het op, omdat het klonk als een Keltische Godin die ik niet kende. Maar het was dus een vogeltje.
  ===

  Ik realiseer me nu dat ik dat Engelse woord eigenlijk ook niet eens kende (en dat noemt zich vertaler, pffh!), maar dat dit naar mijn mening uitzonderlijk mooie liedje van Paul McCartney daar waarschijnlijk ook over gaat!

  http://www.youtube.com/watch?v=36dtjxUMWdM

  Ik dacht dat "Wren" een achternaam was en Jenny een meisje/mevrouw! Schande! Ook niet goed naar de tekst geluisterd, nu nog niet.

  (Ook geen tijd voor, moet verder met vertalen. Eigen werk dan. Maar ik hoor nu "took wing". Tja, dan is het toch duidelijk?)

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Ruud, de usability van je site is gewoon niet goed en je hebt zo ongeveer elke denkbare ontwerpfout gemaakt. Doe je voordeel met mijn tips, maar laat de verdediging maar achterwege. Het is je vak verder niet en dat is goed te zien.

  Bovenstaande adviezen bedoelde ik eigenlijk niet om er een open discussie over te gaan voeren, of nou eens kennis te nemen van jouw "perspectief" of rechtvaardiging.

  Dit is het oordeel over je site en daar kan je het mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 178. http://www.youtube.com/watch?v=jsmC1zrpwfQ

  Ook zo'n liedje over een dier/persoon. Guinnevere - Crosby & Nash.

  BeantwoordenVerwijderen
 179. @ruud
  Jessy van Janis Ian , ook de maal de J.

  http://m.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&client=mv-google&v=22KVpt6IuAs

  BeantwoordenVerwijderen
 180. Re: Ziva, 20 oktober 2012 18:59
  "Eerlijk gezegd ben ik de keren dat ik je site bezocht ook verdwaald. Het is volgens mij best een 'dikke site' maar er valt niet door heen te klikken. Waarom heb je daar voor gekozen, of het gewoon 'zo gekomen door de jaren heen', "

  Historisch gegroeid inderdaad, eerste opzet website in 1994 of 1996 of zo. Staat ergens beschreven, Knoware-nostalgie, Wayback machine.

  "en waarom stap je niet over op een WP-omgeving?"

  Ca. 1000 artikelen converteren erg veel werk, weet niet of ik de directorystructuur (http://rudhar.com/index/sitemap.htm) kan handhaven, moet wrsch. om naar tags en categories, gigantisch veel werk zelfs indien geautomatiseerd; kan ik ook relatieve (niet absolute) paden voor interne verwijzingen in Wordpress? Kan nu daardoor de hele site onder een ander domain hangen en dan werkt alles nog. Kan ik er ook Adsense op doen, waarschijnlijk wel als ik zelf host, maar moet ik dat eerst weer gaan zitten uitzoeken/ software installeren, kan maar kost tijd. Kan ik citaten uit verschillende bron visueel verschillend kenmerken (blockquote, maar daarbinnen verschil nodig). Kan ik visueel verschil maken tussen begrippen, zoals de twee geldbegrippen in http://rudhar.com/economi/monydebt/en/016money.htm (waarvan al wel gebleken is dat lezers het toch niet begrijpen, wat ik ook doe om het nader uit te leggen).

  Ik heb overigens al een rudhar.wordpress.com maar staan alleen samenvattingen en verwijzingen op.

  "Meer dan voldoende flexibiliteit voor een site zoals die van jou."

  Misschien, maar moet ik er wel meer over leren en veel converteren, kan die tijd nuttiger gebruiken.

  "En die kleurtjes heb ik idd ook nooit gesnapt. Het is niet alleen spuuglelijk, maar het werkt ook niet. Ik ga ook niet allerlei kleurvariatie's uitproberen, / "

  Er zijn niet allerlei kleurvariaties, er is alleen saaikleuren (default) en rare sfeerkleuren (alleen op verzoek, dan op de hele site, d.m.v. cookie).

  "en meestal klik ik snel door als ik zo'n kermis tegenkom, vooral als het ook nog stikt van de frames."

  Het stikt niet van de frames, buiten de voorpagina vrijwel overal afgeschaft. Even nageteld, op 6 plekken nog maar, in tamelijk obscure hoeken, die niet per se gebruikt hoeven te worden omdat alles ook wel anders toegankelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 181. Op Wordpress kan ik waarschijnlijk niet ook rekenfuncties implementeren, zoals die voor controlecijfers en zenderbereik (met frames, yuck, sorry). Vooral die eerste is zeer populair, die staat regelmatig bovenaan in de topzoveel.

  Ik snap niet waarom, je zou toch denken dat mensen dat wel in hun boekhoudsoftware ingebouwd hebben zitten. Maar kennelijk zitten er soms boekhouders de hele dag op mijn site bankrekeningnummers of betaalkenmerken na te rekenen. Het zij zo, graag gedaan, dankuwelalstublieft.

  BeantwoordenVerwijderen
 182. @ruud
  Gefeliciteerd, volgens Wayback bestaat jouw site meer dan 10 jaar. Jubileum dus, reden om jouw stoel te versieren. Maar stap eens over op Wordpress, kunnen de laatste World Online aftersales fte's ook eindelijk eens met pensioen.

  BeantwoordenVerwijderen
 183. @Ruud

  Ok, het converteren van je site naar een wordpress omgeving is misschien idd wel een hoop werk.

  De functionaliteit waarvan je je vervolgens afvraagt of dat ook in Wordpress kan is geen enkel probleem. Wat je daar laat zien is nou niet echt complexe code.

  Je ding met die blockquote is gewoon een CSS regeltje of twee extra, en/of wat short codes definiëren.

  blockquote_corp{margin:0 0 18px 20px;padding:1px 12px;border-left:3px solid #DE8D8D;background:#F2F2F2;height:1%}

  blockquote_blog{margin:0 0 18px 20px;padding:1px 12px;border-left:3px solid #FGFGFG;background:#F5F5F5F5;height:1%}

  En hup twee gelijkende edoch verschillende blockquote opmaak. Zelfs ik kan dat ;-)

  En voor het gebruik van de shortcode API in wordpress zie de codex

  En die twee verschillen op je 'money' pagina is ook gewoon CSS.

  BeantwoordenVerwijderen
 184. Re: geen, 22 oktober 2012 15:22

  Met World Online heb ik nooit iets van doen gehad. En het is zeker meer dan 10 jaar, want dat gedoetje over Portugese uitspraak is begonnen na een reisje naar Parijs in augustus (geloof ik) 2000 (weet ik zeker).

  http://web.archive.org/web/19970220235103/utopia.knoware.nl/indexpt.html

  BeantwoordenVerwijderen
 185. En op usenet ben ik al sinds 1989 aanwezig, met een korte onderbreking. En echte dinosaurus dus, met een versteende site, zo hoort dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 186. @ruud
  Laat je niet gek maken man, je bent hoe dan ook een gepassioneerde vakman. Het toeval wil kennelijk dat mijn oudste dochter ook Lotte heet. Gewoon je ding blijven doen,1960 is een mooi geboortejaar, al zeg ik het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 187. Ziva 22 oktober 2012 15:44

  OK, thanks, duly noted, misschien kom ik er ooit aan toe om erin te duiken of iemand in te huren (Jeroen?). Maar voorlopig niet. Ik werd net wakker met een 'Lampje'-gevoel (over iets heel anders). Meteen maar uitgewerkt. Dat gaat voor.

  So much to do, so little time. Note to self: don't waste it.

  Geen: OK! Ik ben van 1955, overigens. Ook wel een aardig jaar, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 188. Jeroen's acquisitie: de ergste kudtsites op de interwebs nabellen om te vertellen hoe verschrikkelijk het wel niet is. Een op de vijf wil dan een nieuwe, de rest gooit de hoorn op de haak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 189. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 190. Mijn site is dan weer wel extreem veel sneller dan bijvoorbeeld die van Yaron producties. Is ook wat waard. Komt door de kale html, ongetwijfeld.

  En dat op een virtueel servertje met maar één 32-bits processorkern en slechts 256 megabyte RAM.

  BeantwoordenVerwijderen
 191. @Ruud

  LoL, je bent en blijft een ouwe nerd. Typisch, grappig, vervelend, eigenzinnig, complex, eigengereid, active passive, introvert, conservatief, en onhandelbaar.

  Maar echt, geen haar op mijn hoofd die ooit zou kiezen voor jouw site tov die van Yaron Producties.

  Zou je zelf ook niet moeten willen Ruud, met jouw business.

  BeantwoordenVerwijderen
 192. Re: Ziva: 24 oktober 2012 20:40

  Vind ik wel een fraaie karakterisering van mezelf! Mag ik hem gebruiken als Twitter-motto?

  BeantwoordenVerwijderen
 193. @Ruud

  LoL. Uiteraard, it's all you(rs).

  BeantwoordenVerwijderen
 194. Om Jeroen en Ziva te pesten heb ik mijn voorpagina lekker NOG frameriger en schuifbalkiger gemaakt!

  Lekker puh! (;-)

  (En hoppa, de 200ste reactie in deze draad.)

  BeantwoordenVerwijderen