zondag 13 februari 2022

Plottersprookje


Barracuda kijkt tegenwoordig eigenlijk nauwelijks meer op de webstek van Martin Vrijland. Hij kent geen plotter die zich zo vaak tot vervelends toe herhaalt.

Sinds Martin iedere plottercollega van controlled opposition beschuldigt, wat ongeveer het hoofdthema van zijn blog is geworden, heeft het merendeel van het alternatieve internet zich van hem afgewend. Martin blogt nog altijd in een ver land op kosten van een handjevol volgers.

Het verhaal dat Barracuda vorig jaar nog wel met enige belangstelling volgde was Martin's ontmoeting met de 'liefde van zijn leven'. Het was een sprookje dat Vrijland zelf ook amper kon geloven. Op een goede dag kreeg hij ineens een mail van een vrouwelijke bewonderaar die aandrong op een videogesprek. Vrijland stemde aarzelend toe, maar raakte onmiddellijk in de ban van haar schoonheid en intelligentie. 

Hoewel hij eerst nog vreesde dat de AIVD een beeldschone agente op hem had afgestuurd, verdween de twijfel al snel: dit was een zielsverwant uit duizenden. Die vervolgens vastbesloten was om Martin met een enkele vliegreis (auto in Nederland achtergelaten) in de armen te sluiten. 'Ik ga nooit meer weg,' zou ze op het vliegveld hebben geroepen. Zeg nou zelf: wie droomt daar niet van?

Martin hield de identiteit van de gelukkige goed verborgen, maar afbeeldingen van een paar schilderijen en een voornaam leidden Barracuda destijds naar een Nederlandse kunstenares annex YouTube influencer: een porseleinen typetje van amper twintig, dat hem veel te jong leek voor de vijftiger Vrijland. Die blijkbaar ook niet Martin's ontboezemingen over zijn grotendeels mislukte liefdesleven had gelezen. De wittebroodsweken passeerden zonder nadere mededelingen.

Nu bijna een jaar later blijken de jubelverhalen over zijn ultieme liefde zonder nadere toelichting van zijn site te zijn verdwenen. Een enkele verwijzing die nog op het interwebs is te vinden loopt dood. Het is duidelijk dat Martin niet meer herinnerd wenst te worden aan deze episode uit zijn leven. De grote liefde viel blijkbaar, al dan niet wederzijds, in het eggie toch wat tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten