donderdag 20 oktober 2022

Reptielen

De gemeente Amsterdam heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gevraagd te onderzoeken of complotdenker David Icke toegang geweigerd kan worden tot Nederland. Icke wordt op 6 november verwacht op een bijeenkomst op de Dam.

Icke? De belangrijkste inspiratiebron van zelfverklaard complotgelover en FvD-voorman Thierry Baudet, die ineens zeker weet  dat reptielen (reptilians, reptielachtige wezens) regeren over de wereld.

De Brit verkondigt al jaren dat er elites zijn op aarde die gedeeltelijk bestaan uit een netwerk van buitenaardse reptielen en regelmatig shapeshiften. Er zijn legers wappies die dat prachtig vinden. Of erger: dat ook echt geloven.

Dat Icke zich de zoon van God begon te noemen en voorspelde dat de wereld in 1997 zou eindigen, daarover hebben we het dan maar even niet. Icke gelooft (uiteraard) ook dat de Amerikaanse regering achter de aanslagen van 11 september 2001 zit en een Joodse groepering achter de coronapandemie.

Burgemeester Halsema, het hoofd van de politie en de hoofdofficier van justitie willen Icke niet in hun stad wegens 'antisemitische uitspraken gedaan die onacceptabel en diep kwetsend zijn'.

Maar om welke demo gaat het eigenlijk? Onder de noemer No War Just Peace organiseert Samen voor Nederland op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen de oorlog. De grootse mars voor de menselijke verbinding, zo heet de vage boodschap. De organisatie weet amper focus te houden.

Tussen de aangesloten organisaties bevindt zich uiteraard weer een aantal usual suspects zoals Café Weltschmerz, Artsen voor Waarheid, Gezond Verstand, Facebook voor Ongevaccineerden en Meldpunt Mondkapjes, en uit die hoek heeft waarschijnlijk iemand een mailtje gestuurd naar Icke. Door zo'n malloot uit te nodigen zet je je zelf weg als een groepje zonderlingen en komt de boodschap weer niet over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten