vrijdag 12 april 2024

Soevereinen

Je kon er vergif op innemen dat er door de verzamelde wappiekanalen zou worden gereageerd op het nieuws over de toename van het aantal soevereinen in Nederland, inmiddels 'enkele tienduizenden'. Een klein deel van hen is zelfs bereid zich actief tegen de overheid en andere instituties te verzetten, desnoods met geweld.

Dat staat in een analyse van veiligheidsdienst AIVD, de nationale politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Bij verschillende aanhangers van dit gedachtegoed zijn al vuurwapens aangetroffen. Geregeld komen inmiddels kleinere geweldsincidenten voor, bijvoorbeeld in reactie op verkeerscontroles, aanhoudingen of huisuitzettingen.

Soevereinen geloven dat de overheid geen legitieme macht over hen heeft en dat ze zelf mogen bepalen of zij zich aan wetten en regels houden. Compleet met burgerarresten die steevast gelivestreamed worden, niet dat deze copycats daar iets mee bereiken.

Martin Vrijland, zelf soeverein, reageerde als eerste met een voorspelbare psy-op analyse. Vrijland houdt zijn woon- of  verblijfplaats in een ver buitenland angstvallig geheim. kan dus makkelijk oproepen tot deelname aan de Landelijke actie ‘Belastingaangifte Nee, Staatsroof Weg Ermee!’ en instrueert zijn behoorlijk paranoïde volgers tegenwoordig hoe ze zo anoniem mogelijk bitcoins kunnen kopen. Niet dat Martin daarmee bij de supermarkt terechtkan.

Mensen die zich soeverein verklaren, geloven in een ’kwaadaardige elite’. En dus ook Vrijland. 'En als de NCTV zo’n aankondiging doet, dan is het wachten op een in scene gezette situatie in de media, waarbij zo’n ‘complotdenker’ een aanslag pleegt. Dat moeten ze natuurlijk wel geloofwaardig hoaxen en het liefst met een verhaal van een aanslag op een ambtenaar, deurwaarder of welk verhaal de spindoctors deze keer ook zullen spinnen.'

Hele legers judasgeiten worden volgens Vrijland in stelling gebracht voor een schijnverzet, dat bedoeld is als vangnet voor authentieke waarheidszoekers, waartoe Vrijland zich zelf natuurlijk bedoelt. 'We hebben het dan over tienduizenden Inoffizielle Mitarbeiter die oproepbaar zijn voor verzetsbewegingen, demonstraties, publieke bijeenkomsten en die de discussie op straat en social media bewaken (gebruik makend van bots en fake/deepfake profielen).'

Dat Martin zelf net zo'n judasgeit zou kunnen zijn, is nog niet bij zijn volgers opgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten