zondag 5 mei 2024

Hans Vogel

Historicus doet sensationele onthullingen in interview over Oranjes, kopten Ninefornews en De Andere Krant. Historicus Hans Vogel werpt in een nieuw boek licht op de vele dubieuze connecties van de koninklijke familie én de Nederlandse regering met de Argentijnse dictator Videla en Máxima’s vader Jorge Zorreguieta. 

Ook onthult hij dat Joris Demmink nauwe banden had met Bernard en Juliana. 'Er gaan geruchten dat Demmink een buitenechtelijke zoon van Bernhard is. Dat zou veel verklaren. Ook dat hij zo respectloos sprak over Juliana.'

Nou, nou, poeh poeh, maar wie is Hans Vogel ook maar weer? In het verre verleden schreef Barracuda nogal eens over Vogel, ooit de intellectuele rechterhand van de complotdekner des vaderalnds Micha Kat.

De beste man was inderdaad geruime tijd historicus aan de Universiteit van Leiden en 'profesor titular' aan de ESEADA te Buenos Aires, voordat hij naar Italië verhuisde.

Tien jaar geleden was hij regelmatig te horen bij Frontier Radio onder de noemer Hans & Michaman, een serie video-analyses van de toestand in de wereld, waarbij Barracuda telkens een heel erg Dr Clavan-gevoel van Hans kreeg. Die bevestigde ongeveer alles wat Kat oreerde.

Vogel had als student de merkwaardige gewoonte om zijn joodse medestudenten met de nazi-groet tegemoet te treden. Toen hij ging werken aan de universiteit zette hij die gewoonte voort bij joodse collega’s wiens familie heeft geleden tijdens de oorlog. Decaan Blockmans sprak in het Leidsch Dagblad destijds van 'ongewenst gedrag op de werkvloer'.

Hans hield er verder nogal eigengereide ideeën op na. Hij verdedigde ruim tien jaar terug publiekelijk de Argentijnse militairen en de dictatuur van Videla. Vogel en zijn Leidse collega Luz Rodríguez - twee deuren verderop - kregen daarover dan ook een knallende ruzie. Een lezingencyclus over Argentinië werd door de universiteit afgeblazen. Vogel noemde het een 'ontoelaatbare inperking van de academische vrijheid'.

Vogel kraamde in het verleden zoveel onzin uit, dat er weinig overbleef van zijn geloofwaardigheid als historicus. En dus zal Vogel zich ongetwijfeld hebben opgedrongen aan de Andere Krant, waar geen enkel onderzoek naar zijn verleden werd gedaan.

Aangezien Vogel niet meer bij Klokkenluidonline kan publiceren, zoekt hij andere media op. 

Historicus Han van der Horst nam Vogel in 2022 nog op de korrel, toen Vogel zich profileerde als schrijver van Pravda Report en hij met Russische propaganda het publiek 'vergast op een bedwelmende combinatie van feiten en fictie'.

Niet alleen Thierry Baudet maar ook Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren ('de beste debater van het FvD') krijgen een compliment. Baudet verdiende volgens Hans vooral waardering omdat hij samenwerking met Rusland bepleit, wat volgens Vogel in het belang is van West-Europa.

De onthullingen over Demmink heeft Vogel zo goed als uit zijn dikke duim gezogen, want ten tijde van Frontier Radio heeft Barracuda hem deze verhalen nooit horen vertellen. 

1 opmerking: