woensdag 17 februari 2016

Platzak

Wim Dankbaar, de onvermoeibare Vaatstra speurneus, is officieel 60.000 euro armer in de zaak tegen zijn luis in de pels Yehudi Moszkowicz. Yehudi, nog een van de weinig overgebleven praktiserende Moszkowicz advocaten, vertegenwoordigt de familie Vaatstra, die niet wilde dat Dankbaar rijkelijk citeerde uit het dagboek van moeder Maaike. Met als gevolg dat de volledige eerste druk van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra vorig jaar moest worden vernietigd.

Moszkowicz had dwangsommen en zelfs gijzeling gevorderd, omdat een eerder vonnis in kort geding Dankbaar er niet van zou hebben weerhouden door te gaan met openbaarmaking van het dagboek. Dankbaar verweet Moszkowicz dat hij zich expres stil heeft gehouden over de te verbeuren dwangsommen en het bedrag steeds hoger heeft laten oplopen. Tot 200.000 euro, die Wim ook daadwerkelijk heeft moeten overmaken.

De rechter zegt dat de verjaring van dwangsommen voor een bedrag van 66.000 euro tijdig is gestuit. 'Nu moet ik weer hoger beroep aantekenen. Weer een zitting in Leeuwarden. Weer advocaatkosten.'

Hoeveel geld Dankbaar inmiddels al niet kwijt is aan zijn obsessie weet Barracuda niet meer precies, maar het begint aardig aan te tikken. En volgens het vonnis is oud multimiljonair Wim bijna platzak: '[eiser] stelt, verkort weergegeven, dat hij een spoedeisend belang heeft bij terugbetaling van het geïnde bedrag, omdat er nog slechts een bedrag van € 10.000,00 op zijn bankrekening staat, terwijl zijn maandelijkse hypotheeklasten € 1.800,00 bedragen.' Yikes!

Een andere grief, namelijk dat Moszkowicz Maaike helemaal niet zou vertegenwoordigen, maar in feite vader Bauke en zijn kinderen, sneuvelde al tijdens de rechtszitting. De rechter gaf aan dat hoewel Maaike niet in persoon was verschenen, zij toch echt moest aannemen dat er namens haar werd opgetreden. Dankbaar kon immers het tegendeel ook niet aantonen.

De grootste misère voor Dankbaar, eentje die hem vermoedelijk weer heel veel geld gaat kosten, moet echter nog komen. Dat is de civiele zaak die Wolfgang Hebben tegen hem heeft aangespannen. Over wie Wim in zijn tweede boek doodleuk beweerde, zonder al te veel onderbouwing uiteraard, dat die medeplichtig zou zijn geweest aan de moord op Marianne Vaatstra. Hebben heeft het verbod op het boek geëist.

Onlangs meldde Dankbaar tussen neus en lippen dat deze zaak ook nog een strafrechtelijk vervolg krijgt voor de meervoudige kamer. Vaak worden daar zaken behandeld waarbij een gevangenisstraf wordt geëist die langer is dan één jaar. Eerder kreeg Dankbaar al vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor het publiceren van smaad in een andere zaak. Wim ziet blijkbaar de bui al hangen, want die kondigde onlangs de versnelde uitverkoop van zijn boek aan.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar vult dit blog het komende jaar nog aan met actuele ontwikkelingen.    

13 opmerkingen:

 1. Paar mooie details: [eiser] is weliswaar ooit miljonair geweest, maar dat is thans niet meer het geval. In dit verband stelt [eiser] voorts dat zijn woning weliswaar een overwaarde van één miljoen euro heeft, maar dat hij op dit moment niet over dat geld kan beschikken. De woning staat inmiddels twee jaar te koop.

  Het verweer van [gedaagde] dat de woning van [eiser] (die te koop staat) een overwaarde van één miljoen euro heeft en dat [eiser] eventueel een tweede hypotheek op zijn woning kan nemen, kan [gedaagde] niet baten. Voor het aannemen van een voldoende spoedeisend (financieel) belang is niet vereist dat eerst de eigen woning moet worden "opgegeten".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En met de uitverkoop van dat boek zal hij waarschijnlijk ook wel weer last krijgen.

  Misschien kan hij de boeken net als Mauritz beter verbranden. Dat scheelt nog geld aan stookkosten ook. Geld dat hij schijnbaar hard nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geheel voorspelbaar: Hans Mauritz heeft zijn beide boekjes alweer opgeschoven. Een maandje dit keer.

   Verwijderen
 3. Het heeft toch iets treurigs zoals zo´n complotdenker zichzelf de vernieling in helpt. Hij sleept wellicht wel zijn familie er in mee. Maar goed eigen schuld, dikke buld

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankbaar denkt dat hij de reden is dat Barracuda is gestopt. Wim denkt wel vaker wat. Barracuda heeft het einde van dit blog in zijn huidige vorm reeds op 16 augustus 2015, onder het stukje Associaties, aangekondigd. Zie het desbetreffende draadje.

  Dit blog wordt alleen nog 'afgemaakt' met aanvullingen op wat er in het verleden is geschreven. Dat is wat Barracuda betreft inclusief het dubbele slotakkoord uit de Affaire Dankbaar: Hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel een mooie methode van afscheid nemen. Het geeft je de ruimte om minder frequent een echt interessant artikel over plotters te schrijven.

   Verwijderen
  2. @Barra: Opmerkelijk dat hij de enige(?) is die dat denkt.

   Maareh..tja, het ego van sommige mensen is werkelijk ongekend!

   Verwijderen
 5. Het drama met Mauritz Boek 1 heeft Wim een paar ton gekost volgens eigen zeggen. Daar komt boven op de 2 ton die hij nu mogelijk verbeurt aan dwangsommen en de kosten van advocaten en dergelijke, plus de productiekosten voor Boek 2.

  Simpel gezegd stond er dus iets van 500.000 euro op de bankrekening van Wim voor hij besloot het Vaatstra boek te schrijven. Daar is na een jaar nog 10.000 euro van over.

  LoL.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Miljonair met hypotheek, het heeft ook wel weer iets van struikelen over "handig" met details omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En Dankbaar kan zijn faillissement aanvragen tenzij meneer nog kans ziet iets aan te spannen:
  http://www.lc.nl/friesland/Moeder-Marianne-Vaatstra-krijgt-2-ton-21143198.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop zoo dat er nog meer slachtoffers aangifte gaan doen. Nu moet er nog even doorgezet worden. Laat het recht zegevieren. Geef mensen hun vertrouwen in de rechtsstaat terug. Haal die ranzige man WD van de straat en laat hem boeten en zijn zonden kunnen overdenken. Misschien kan er een celletje naast Jasper geregeld worden door Demmink.

  BeantwoordenVerwijderen