dinsdag 23 februari 2016

Van de drup in de regen

Aan de soap die Dankbaar heet lijkt maar geen einde te komen. Vorige week lazen we nog over de Pyrrusoverwinning die Dankbaar had behaald op advocaat Yehudi Moszkowicz. Die moest weliswaar de gevorderde 200.000 euro aan Dankbaar terugbetalen, maar wel met aftrek van 66.000 euro, want die waren volgens de rechtbank wel tijdig gestuit. Wat erg pijnlijk is voor een oud-miljonair die zijn bankrekening van amper 10.000 euro snel ziet slinken vanwege hypotheeklasten.

De bankrekening leek in elk geval weer met een ruim een ton te kunnen aangevuld, maar daar heeft het Gerechtshof in Amsterdam op 16 februari blijkbaar een streep door gehaald.

In hoger beroep is nu opnieuw - volgens Chris Klomp, die het vonnis kennelijk kreeg toegespeeld - 200.000 euro toegewezen aan moeder Vaatstra en wel omdat Wim verzuimd heeft alle reeds gedrukte exemplaren van het Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra te vernietigen, zoals hem was opgedragen.

Volgens het Hof had Dankbaar (en mede-auteur Mauritz) beter hun best moeten doen om de oplage te vernietigen. Zo gaf Dankbaar 1100 exemplaren gratis weg en deed hij geen moeite om deze boeken terug te halen.

Wim tekent naar eigen zeggen hoger beroep aan tegen beide uitspraken. Maar hoger beroep tegen hoger beroep gaat helaas niet. Dat wordt dus cassatie. En zo’n cassatieberoep wordt alleen maar toegewezen als er daadwerkelijk een ander licht op de zaak kan worden geworpen.

Barracuda vreest wat dat betreft het ergste. In zijn verweer geeft Wim met zoveel woorden dat hij de boeken niet kon vernietigen omdat mede-auteur Hans Mauritz de voorraad in beheer heeft. Die overigens ook moet meebetalen aan het de 2 ton, maar volgens Wim geen geld heeft.

Van belang is niet hoe de beide auteurs het boek zouden vernietigen, maar het feit dat dit simpelweg niet is gebeurd.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar vult dit blog het komende jaar nog aan met actuele ontwikkelingen.    

6 opmerkingen:

 1. Goed gedaan WimP !

  Als google over een jaar het resultaat levert "Zoek in plaats daarvan naar Wimp Dankbaar" dan is ons resultaat behaald <3

  En dat, WimP, is gewoon liefdeswerk .... niks niet betaalde trollen.
  Als je dat al gaat denken dan is er iets boven kapot lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "En zo’n cassatieberoep wordt alleen maar toegewezen als er daadwerkelijk een ander licht op de zaak kan worden geworpen."
  De heer Dankbaar kennende zal hij dat licht al gevonden hebben aangezien hij nog geen gelijk heeft gekregen in iets wat ab-so-luut waar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Zou er nog iets gebeurd zijn in complotland?', dacht ik na een weekje afwezigheid. Ja dus.

  WimP: de miljonair die nooit meer hoeft te werken en uit pure hobby de speurder uit gaat hangen. Er is dus niets meer over van dat beeld.
  Het was toch iets waarin Wimp zich onderscheidde van nagenoeg alle andere spelertjes in Nederland Complotland: hij was een zakelijk succes geweest. Of het nu zakelijk talent of puur geluk was maakt weinig uit, hij had 't mooi voor elkaar. Nooit meer hoeven werken! En dus maakte het ook weinig uit of ie met z'n dagelijkse bezigheden geld verdiende of niet. Het was niet echt nodig. Het ging niet om het geld, maar vooral om een beetje bezig te zijn, en o ja: om de erkenning van Wim's genialiteit.
  Al die jaren gaf ik Wimp - ondanks alles - toch dat beetje krediet; dat de calvinistische boekhouder in 'm er wel voor zou zorgen dat z'n luxe leventje nooit echt in het geding zou komen.

  Inderdaad, z'n villa stond al een paar jaar te koop. Maar ja, mevr. Dankbaar was bij hem weg, en ik zocht er eigenlijk niet te veel achter. Wat moet je in je eentje in zo'n villa als je best een maatje kleiner kan wonen?

  Maar het zit dus anders. Niet alleen blijkt WimP's bankrekening nagenoeg leeg; er zit gewoon een maandelijkse hypotheeklast van €1800 pm op die villa. Tel daar stookkosten, elektra bij op, de kosten van zijn auto, belastingen en zijn bijdrage aan de levenskosten van zijn kinderen (en wie weet zijn ex-vrouw), en dan vliegt er dus makkelijk per maand €3000- €4000 van zijn rekening, nog voordat ie iets leuks gedaan heeft, of iets geks. Per jaar €35000- €50000 aan basiskosten voor zijn luxury life.

  En dat betekent dus dat ook met enkele tonnen meer op zijn bankrekening het financiele einde aan het naderen was. Terwijl iedereen WimP schertsend kwalificeerde als 'hobbyspeurder' was het voor hemzelf dodelijke ernst: zijn jarenlange full-time bezigheid met de Vaatstrazaak was zijn 'geniale' plan om zijn eigen toekomst zeker te stellen. Er was weinig vrijblijvends aan. En dat stelt het ultimatum dat zijn vrouw aan hem stelde ('drop de Vaatstrazaak of ik ben weg') in een heel ander daglicht. Het was dus niet (uitsluitend) omdat ze genoeg had van Wim's kansloze obsessies met moordzaken, maar omdat ze wist dat Wim geen enkele intentie had om op een enigzins realistische manier het naderende finaninciele onheil te keren.

  En de werkelijkheid werd erger dan mevr. Dankbaar vermoedde. Niet alleen leverde WimP's briljante plan niks op, maar het bracht die toch al onvermijdelijke afgrond met rasse schreden dichterbij. Alles wat WimP kwijt is aan Mauritz komt nooit een cent van terug, en de kans dat een gedeelte van die 2 ton aan dwangsommen nog eens terugkomt lijkt definitief verkeken. En dit was nog maar de eerste keutel van de shitstorm die nog moet komen dit jaar.

  Ik twijfel er niet aan dat de familie Vaatstra graag getekend zou hebben om geen cent van Dankbaar te ontvangen als daarmee gegarandeerd zou zijn dat ie ze met rust zou laten, maar wat maakt het me blij fdat ze toch in ieder geval een stukje financieel gecompenseerd worden voor alle ellende die WimP aanricht.
  Het beste van alles is dat niet alleen het vonnis nu redelijk definitief lijkt, maar dat het bedrag van 2 ton ook daadwerkelijk al geïnd is van Wim, en dat dat (minus het deel dat aan Yehudi's strijkstokje blijft plakken) bedrag niet alleen "theoretisch" is. Bovendien: het doet Wim ook echt financieel pijn.

  Weliswaar is er voor Wim nog een lange weg tussen luxe villaleven en de goot. Die miljoen overwaarde op zijn huis vormt nog steeds een buffer, maar nog voordat een evt. hoger beroep of cassatie dient is Wimp's rekening leeg, en zal er - als zijn huis nog steeds is verkocht - weer een nieuwe hypotheek genomen moeten worden. Dus iedere klap in Wimp's gezicht komt dit jaar extra hard aan. En dat is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen verliezers in de zaak Vaatstra.
   Ook al is die nu opgelost.
   Ook zou Jasper persoonlijk Wim vertellen wat er gebeurd is.
   Wim kan niet uit uit zijn 'kokervisiemodus'komen, hij zit erin vastgeroest en vastgegroeid.
   Letterlijk, koste wat kost, blijft hij geloven in zijn eigen overtuiging.
   Tot de laatste snik ook nog.   Verwijderen
 4. Waarom doe jij alles anoniem? Als je toch het grootste gelijk van de wereld hebt?
  leg het uit hier op jouw blog, als je durft, ik daag je uit, maar wed dat jij jezelf niet durft bekendmaken!
  het heeft geen zin deze vraag te stellen waarschijnlijk, want je gaat deze vraag toch niet op jouw blog zetten.
  Toch wil ik t gevraagd hebben, want het anoniiem beschimpen van goedbedoelende mensen is smerig, laf en afijn vul maar in.
  Kom op dan als je durft, lafbek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De grootste lafbekjes zijn toch wel figuren die anderen voor lafbek uitmaken, anoniem natuurlijk.

   Verwijderen