vrijdag 27 mei 2016

Tralies

Micha Kat zag de bui twee weken geleden al hangen, na de 'totale horror' van het hoger beroep in Arnhem. En ja hoor, ook nu weer krijgt Kat voor valse bommeldingen, laster, smaad, belaging, vernieling, belediging en 'opruiing tegen de Gouden Koets' een celstraf van 345 dagen, waarvan een deel voorwaardelijk, overeenkomstig de eis van het OM.

Niet dat Kat hoeft te zitten, want het voorarrest is er al van afgetrokken, hoewel het Hof een bijzondere voorwaarde heeft gesteld: 'Dat verdachte de artikelen die hij op internet heeft geplaatst en die in de bewezenverklaring worden genoemd zal verwijderen.' Binnen een maand zelfs, anders mag Kat alsnog achter de tralies.

In de aanloop van de rechtszitting wist Kat tientallen redenen te verzinnen waarom die telefonische bommeldingen ('Als jullie binnen 1 uur niet Demmink ontslaan en afleveren bij een politiebureau gaat een bom tot ontploffing met honderden doden om precies 1 uur van nu af') niets te betekenen hadden. Zo hadden ze niet even onder het bureau van Demmink gekeken. Maar het Hof is stellig. Kat heeft 'de grenzen van een legitieme openbare meningsuiting overschreden en bijgedragen aan mogelijke gevoelens van onveiligheid en onrust in de samenleving'.

Een lichtpuntje: vrijgesproken van Holocaustontkenning, waarvoor Kat in eerste aanleg ook werd veroordeeld.

In de aanloop van het vonnis was er ook weer een enkeling die zijn licht meende te moeten schijnen over de zaak, onder wie GeenStijl-scribent Feynman, die de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt: 'Kat is van mening dat de NOS veel te terughoudend heeft bericht over pedofielennetwerken. Dat de staatsomroep daarmee haar kritische taak verzaakte, en pedofilie gedoogde.'  Het hof zou 'daarvoor alleen al de zaak moeten aanhouden, tot uit de vervolging van Joris Demmink blijkt wat de NOS wanneer wist. Getuigen moeten horen welke belastende informatie aangeleverd is bij de NOS. Pas dan kan je de beschuldigingen van Micha Kat wegen.'

Het staat er echt. Om aandacht te besteden aan 'pedofielennetwerken' moet er natuurlijk wel even wat meer zijn dan opgeklopte plotterfantasieën, nog geheel los van het feit dat het omroepen onderwerpen om wat voor redenen ook kunnen negeren. Maar is het Feynman nu echt ontgaan dat de immer wraakzuchtige Kat personen aan de lopende band criminelen, pedofielen, dieven en oplichters noemt?

Waaraan binnenkort dan misschien toch een einde lijkt te komen nu het OM in juni gaat beslissen of er genoeg bewijs is voor een strafzaak tegen Joris Demmink. Door de weigering van Turkije om mee te werken aan het onderzoek, weet Barracuda nu al hoe dat gaat aflopen.

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen. 

8 opmerkingen:

 1. Micha gaat in cassatie. Volstrekt zinloos uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt er niet. Cassatieverzoeken worden alleen in behandeling genomen als er in de ogen van rechters een nieuw aspect aan de zaak wordt toegevoegd.

   Verwijderen
 2. Om met Micha Kat te spreken: Breaking! Fred Teeven gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank, die hem dwingt onder ede te getuigen over het Rolodexonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren.

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4309314/2016/05/28/Teeven-wil-niet-onder-ede-getuigen-in-pedozaak.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeten ze hem natuurlijk wel éérst uit dat Motelletje sleuren daar in Ierland. Wat natuurlijk al gillend en tierend zal gebeuren natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De scribenten en reaguurders van GeenStijl gaan in meerderheid klakkeloos uit van de schuld van Demmink, en zijn daarmee weinig beter dan de gekken die het onderwerp zijn van dit blog. Zelfs een begin van factchecking ontbreekt. Wat dat betreft kunnen GeenStijl en Kat elkaar dus de hand geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas is, ondanks wat sommige mensen beweren, het checken van feiten een zeldzaam iets aan het worden op internet zo lijkt het. Men zoekt liever bevestiging dan eventuele ontkrachting.

   Verwijderen
 5. Het Katje is imiddels gevlucht naarrrrrrr........ ITALIË!
  https://www.youtube.com/watch?v=DbWO8xIRs7Y

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En verder schrijft hij natuurlijk over alles waar hij voor is vrijgesproken maar níet dat hij is bestraft. Toch vreemd, aangezien hij daarmee nog meer het slachtoffer zou kunnen uithangen. Of zou 'm dat toch even niet uitkomen?

  BeantwoordenVerwijderen