vrijdag 6 mei 2016

Beslag

Je weet altijd meteen als publicist en superduperspeurneus Wim Dankbaar, de helderziende die precies schijnt te weten hoe Marianne Vaatstra is omgebracht, slecht nieuws ontvangt over een van zijn vele juridische procedures. Daar hoor je doorgaans maar bitter weinig over.

Zo ook afgelopen dinsdag, toen vonnis werd gewezen in een zaak die zijn luis in de pels Yehudi Moszkowicz had aangespannen om beslag te verwijderen die Dankbaar had gelegd. De uitslag van het kort geding kwamen we aanvankelijk alleen te weten dankzij AD-journalist Chris Klomp, die er een dag later over publiceerde.

Want Dankbaar mag Moszkowicz dan nog zo afbranden op zijn site, tot nu toe staat hij alleen maar op achterstand. Zo sleepte Dankbaar Moszkowicz onlangs nog voor de tuchtrechter, maar die veegde alle klachten van tafel. Het duurde even voordat Dankbaar ook die uitspraak op zijn site zette, vergezeld van een opgepoetst verweer voor het hoger beroep. Waarvan Barracuda nu al feilloos de afloop kan voorspellen.

Terug naar het beslag: dat is door Dankbaar ten onrechte gelegd, oordeelde de rechter. Die het 'aannemelijk' acht dat Dankbaar en Hans Mauritz - auteurs van een boek dat moest worden vernietigd, omdat beiden zonder toestemming hadden geciteerd uit een dagboek van moeder Terpstra - inmiddels voor 200.000 euro aan dwangsommen hebben laten verbeuren. Waarmee alle voorgaande procedures waaruit Dankbaar het tegendeel meende af te kunnen leiden, weer overruled lijken.

Het beslag van Dankbaar op de rekening van Moszkowicz was een reactie op het beslag van Moszkowicz op zijn rekening en woning. Maar wat deed Dankbaar? Hij legde in eerste instantie beslag op de AOW uitkering van moeder Maaike. Om het na drie weken weer op te heffen. Zogenaamd omdat Dankbaar niet wist waar zijn geld naar toe was gegaan. Daar gelooft Barracuda niks van. Het is immers gebruikelijk dat geld uit een juridische procedure op een derdenrekening wordt geplaatst. Het heeft alle schijn van een intimidatiepoging.

Want nog altijd weet Dankbaar absoluut zeker dat Maaike volkomen achter zijn boek staat. Dat zijn kinderen haar de mond snoeren en ex-man Bauke de procedures aanhangig heeft gemaakt. Handgeschreven briefjes waarin Maaike verklaart dat 'het een leugen is dat ik het eens zou zijn met zijn boek. Ik heb het niet gelezen en ga dat ook niet doen' worden door Dankbaar met het grootste gemak weggehoond. Maar niet even bellen naar of aanbellen bij Maaike ter verificatie natuurlijk.

Trouwens, dat (persoonlijke) dagboek van Maaike heeft ze geschreven in een periode, niet eens zo ver na de dood van haar dochter, toen er nog volop twijfels waren over de mogelijke daders, ver voordat Jasper S. kon worden geïdentificeerd aan zijn DNA. De flauwekul die Dankbaar er later omheen heeft verzonnen - dat Demmink c.s. twee asielzoekers zou hebben weggesluisd - wordt in het dagboek niet bevestigd.

Zich niets aantrekkend van de wensen van de familie Vaatstra hebben nu ook de UFO lijpjes van Niburu zich bij het kamp Dankbaar gevoegd en een linkje naar het Verboden Dagboek geplaatst. Met als geweldige logica: 'Wij (...) krijgen sterk de indruk dat de waarheid die in zijn boek beschreven staat het gene is wat men uit het publieke domein wil weghouden en niet zozeer de pennevruchten van Maaike. Maar omdat het moeilijk is een boek te censureren, is dit dan maar bedacht.'  

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen.

4 opmerkingen:

 1. Ik mag hopen en aannemen dat Dankbaar nu de publiciteit krijgt die hij verdient: dikke stapels 'vriendelijke' mail in zijn email, op zijn adres en op zijn site. Met zoveel aandacht gaat hij - verwacht ik - de hakken dan wel nog dieper in het zand zetten, dus Maaike is nog lang niet van hem af, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, Maaike zal de dag vervloeken dat ze met Dankbaar en zijn kompanen in zee is gegaan. Een stelletje psychoten bij elkaar die een spoor van rampspoed achter zich laten.

  Het enige voordeel is dat Dankbaar -als die zo doorgaat- over een tijdje ook in een 1 kamer appartamentje zit. Ik denk ook dat er een mogelijkheid is dat het huis van hem niet verkocht kan worden omdat een toekomstige koper na kennismaking met de verkoper zich heel gauw naar de voordeur begeeft en nooit meer terugkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De twee grootste jokkebrokken - Mauritz en Van Woudenberg - reageren onder een stuk over de kwestie:

  http://www.lc.nl/friesland/Publicist-legde-beslag-op-AOW-moeder-Vaatstra-21329509.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En Wim gaat onverdroten voort met procedures (hoger beroepen, klachten bij de Ombudsman enz.) in een steeds hogere versnelling (paniek?). En blijft maar doorgaan met 'aan te tonen' dat Maaike hem mandaat heeft gegeven... maar dat is door de feiten allang achterhaald. En Bauke en de kinderen weer als 'slechterikken' wegzetten. We zien dat langzamerhand de wal inderdaad vanzelf het schip gaat keren, ik verwacht dat in alle procedures Wim de komende maanden steeds meer stof gaat happen.

  BeantwoordenVerwijderen