donderdag 20 oktober 2016

Celstraf

Micha Kat voelde het al aan zijn water en heeft de vlucht genomen: Het Gerechtshof in Amsterdam legt hem een celstraf van zeven dagen op wegens bedreigingen aan het adres van Telegraaf journalist Bart Mos. Die komen bovenop de tien maanden die Kat in 2015 kreeg voor smaadschrift via zijn website en Twitter aan het adres van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

'De verdachte heeft zich meermalen schuldig gemaakt aan bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht. Met deze bedreigingen heeft hij bij het slachtoffer angst en een sterk gevoel van onbehagen veroorzaakt. Het hof rekent dit de verdachte aan', aldus het vonnis

Het nieuws werd zojuist gebracht door Kats grootste luis in de pels Chris Klomp, die er waarschijnlijk ook voor gezorgd heeft dat Kat voorlopig geen YouTube filmpjes meer mag plaatsen.

Intussen is Kat ook in zijn gastland Ierland in de problemen geraakt. Daar is een boze politieagent naar de High Court gestapt vanwege smaad. De kwestie dateert nog uit de tijd dat Kat een Ierse woning deelde met de Nederlandse Victoria die hem uiteindelijk op straat zette door zijn mobiel in te ruien voor haar huissleutels. Waarna Kat noodgedwongen in hostels verbleef.

Deze Victoria had een kortstondige affaire gehad met twee politie-agenten, van wie ze ook nog zwanger is geraakt. Kat besloot dat een van die agenten een seriële killer moest zijn met 'satanische connecties'.

Kat werd vorig jaar in verband met deze zaak al eens aangehouden wegens 'contempt of court', vrij vertaald: minachting van de rechtbank. Op een Engelstalige website genaamd Killingirishwomen had Kat aandacht voor deze kwestie willen vragen toen de zaak voor de rechter kwam. Maar de site moest op zwart, want in Ierland mogen er geen publicaties verschijnen die de jury kunnen beïnvloeden. Of deze civiele zaak nog consequenties krijgt voor Kat valt moeilijk in te schatten.

Uithuilen bij Kats oude kompaan Steve Brown, die altijd als eerste aan de telefoon hing als Kat weer zogenaamd onrecht was aangedaan, is er dit keer ook niet meer bij. De twee zijn zwaar gebrouilleerd. 'Complot-Held Kat dacht Steve Brown te kunnen afpersen en op te lichten voor 800 euro', meldt Brown op zijn site. 

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen 
 

2 opmerkingen:

  1. Kat is alweer in hoger beroep. Wat een tijd en moeite van goede mensen en wat een geld dat beter besteed had kunnen worden, wordt nu verspild aan dit figuur. Dat is denk ik schadelijker dan de leugens die Kat dagelijks het internet op slingert en nog maar door een handvol mensen serieus worden genomen.

    BeantwoordenVerwijderen