zondag 9 oktober 2016

Scoop

De berooide uitgever Hans Mauritz wist toen nog multimiljonair Wim Dankbaar een aantal jaren terug over te halen om het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra te publiceren.

De gevolgen zijn lezers van dit blog inmiddels ruimschoots bekend. Dankbaar heeft nooit een cent van de opbrengst gezien, raakte tonnen aan gerechtelijke procedures kwijt, kreeg ruzie met Mauritz over gelogen kluisverklaringen en het oorspronkelijke boek moest uit de roulatie worden gehaald.

Dankbaar publiceerde daarna zijn eigen boek en dat wilde Mauritz ook. Die laatste had echter weer eens geen cent om de drukker te betalen, dus werd het boek alvast aangekondigd bij Bol.com in de hoop dat er voldoende voorbestellingen zouden komen. Die kwamen er niet en dus schoof Mauritz de publicatie ongeveer iedere maand weer voor zich uit. En dat nu al twee jaar lang.

Onlangs besloot Mauritz het maar over een andere boeg te gooien. Als hij nou eens aan tafel kon schuiven bij tv programma Pauw met een geweldige megascoop dan zou het boekje wel verkopen. Maar Pauw hapte niet. Na twee maanden 'onderhandelen' was er blijkbaar nog geen resultaat. Wat Barracuda niet verbaast: wie naar J. Hans Mauritz googelt weet vanzelf wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Afgelopen weekend probeerde deed Mauritz Dankbaar daarom een megavoorstel: Wim mocht de scoop exclusief publiceren, maar dan moesten wel alle beledigingen aan zijn adres van diens site verdwijnen. Ook moest een 'symbolische schadevergoeding van 4K' worden betaald. Barracuda vermoedt dat dit het bedrag is waarmee Hans de eerste druk kan betalen. Dankbaar weigerde.

Sterker nog: die maaide het gras voor zijn voeten weg. Volgens Dankbaar is de scoop het verhaal dat Jasper S. - de inmiddels toch echt bewezen moordenaar van Marianne Vaatstra - tegen een medegevangene heeft gezegd dat hij geen schadevergoeding aan Bauke Vaatstra wilde betalen omdat hij slechts 'medeplichtig' is. Barracuda vermoedt dat als er als iets van klopt het woord 'medeplichtig' weer eens veel te letterlijk is genomen (medeplichtig aan depressies van Bauke?).

Zondagavond bracht Hans dan toch zijn scoop ('Explosief'), met een kop die weer van alles lijkt te suggereren, maar in de tekst op geen enkele manier hard wordt gemaakt. Reactie Dankbaar hier. Ondanks deze onthullingen wordt 'Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra, deel II' slechts uitgegeven 'indien landelijke media-aandacht verzekerd is' en Hans in een landelijk tv-programma zijn zegje mag doen.

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen

4 opmerkingen:

 1. Barra,

  BOL etc betalen de uitgever pas als de boeken zijn geleverd. Je liegt hier dus bewust.
  Alles wat je over Mauritz vindt op Google is er door Dankbaar geplempt. De meest onbetrouwbare bron volgens jouw eerdere stukken. Maar nu dus even niet
  De Uitgeverij is niet berooid. Je grossiert in aannames en verwijt Dankbaar niets anders.
  Die 4 K was geen ruil maar een eis tot schadevergoeding. Staat allemaal zwart op wilt doch Dankbaar manipuleert de hele handel

  Succes verder met je blog maar schrijf de waarheid of niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mauritz, je kan niet lezen: ik zeg hierboven helemaal niets over het betalen van de uitgever. Wel dat je voldoende voorbestellingen nodig hebt om een boekje te kunnen drukken.

   En waar blijft die mooie scoop van je?

   Verwijderen
 2. haha, wat een 'scoop' weer. De gebruikelijke wollige blabla weer met anonieme onderzoekers/getuigen, voorzien van spannende bijnamen - 'de politieman' - en wat geparafraseerde uitspraken, geheel uit de dikke duim van dito Hans.

  En toe maar: 'twee maanden onderhandelen met Pauw'. Tuurlijk joh. Waarover dan? Alsof een redactie er tijd aan gaat besteden als na 1 mailwisseling al weer duidelijk is dat geen van je getuigen/medewerkers hier iets over kan/wil bevestigen. Not.

  Ben wel benieuwd naar de specificatie van die €160.000 schade die je hebt geleden. En dan tóch nog met een luttele €4000 willen settlen. Welk een goedmoedigheid.
  haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans komt met deze flauwekul natuurlijk in geen enkel programma. Zoals hij destijds ook al nergens voet aan de grond kreeg met het eerste boek, en dat was nog voordat hij en Dankbaar vechtend over straat rolden.

  BeantwoordenVerwijderen