maandag 5 december 2016

Pizza

Zondag werd een gewapende man in Washington D.C. gearresteerd, die met een aanvalsgeweer een pizzazaak binnenstapte. En niet zomaar een pizzazaak, maar eentje waar een pedofielennetwerk kinderen misbruikt. Tenminste, dat had de 28-jarige Edgar Maddison Welch (foto) op internet gelezen en dan moet het wel kloppen. Hij wilde even verhaal komen halen.

Pizzarestaurant Comet Ping Pong is het mikpunt van een van de domste complottheorieën ooit, beter bekend als Pizzagate. Ook in Nederland namen de usual suspects Micha Kat, Boublog en de mafklappers van Niburu.co dit 'nieuws' weer klakkeloos over.

Het begon met bizarre interpretaties van gelekte emails van John Podesta, de campagneleider van de Clintons, bij Wikileaks. Zo kwamen hoogbegaafde internetspeurdertjes terecht bij de eigenaar van Comet Ping Pong, James Alefantis. Die organiseerde een geldinzameling voor de campagne van Hillary Clinton en mailde daarover met Podesta. Alefantis betekent in het Frans iets van 'Ik houd van kinderen' en het menu van Comet Pizza zou een symbool voor pedofilie bevatten. En zo werd een heel verhaal bij elkaar verzonnen dat zich razendsnel verspreidde.

Alefantis stond aardig wat van deze deze gestoorde fantasten te woord, en liet ze zelfs binnen kijken, maar dat heeft blijkbaar weinig geholpen. Tegenover de Washington Post reageerde hij: 'Wat vandaag is gebeurd, laat zien dat het verspreiden van roekeloze complottheorieën consequenties kan hebben.'

Laatste nieuws: Welch blijkt ooit zijn brood te hebben verdiend als acteur. Plotters: hoax!

Barracuda vult dit blog alleen nog aan met enkele actuele ontwikkelingen 

3 opmerkingen:

  1. Net als dit domme braakselstukje van Niboeboeh: http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11359:pizzagate-is-veel-meer-dan-alleen-maar-comet-ping-pong&catid=69:occult&Itemid=81

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik las dat die dag ook 'heel toevallig' een bekende persoonlijkheid was opgenomen in een of andere kliniek. Tja, dat kan ook geen toeval zijn natuurlijk... .

    BeantwoordenVerwijderen