dinsdag 28 maart 2017

Ongekroonde koning

Je kon het alweer kilometers ver zien aankomen. Micha Kat heeft het kort geding tegen de Volkskrant, waarin hij zijdelings werd geschoren als kletskous en 'ongekroonde koning van dit gekkenhuis', weer eens glansrijk verloren. 'Voor zover eiser als journalist niet serieus zou worden genomen, is niet aannemelijk dat dit een gevolg is van de recensie'.

Zelf deelt Kat dagelijks rake klappen uit, maar incasseren kan hij niet echt. Zelfs niet als hij maar eventjes wordt genoemd in een recensie over een Complotdenkersboek.

Volgens de vaste rechtspraak zijn waardeoordelen in beginsel vrij. Alleen als een waardeoordeel geen enkele basis heeft, kan het excessief en daarom onrechtmatig zijn, oordeelt de rechtbank.

Kat acht het buitengewoon schadelijk dat hij als 'gek' wordt weggezet omdat daarmee afbreuk wordt gedaan aan zijn geloofwaardigheid als journalist. Maar die geloofwaardigheid is allang verdwenen, zeker als Kat dag en dag uit ongeveer iedereen op zijn site een 'pedo' noemt.

Kat mag het salaris van de tegenpartij ook betalen. Plus griffierechten wordt dat 2740 euri. Wedden dat Kat in hoger beroep gaat tegen de pedorechter?

2 opmerkingen:

  1. Behalve dat er een stel getrouwen kwamen is het erg rustig gebleven.

    Maar ja het is natuurlijk de schuld van Joris D. Ook de aanslagen zijn in het teken om Joris in het zadel te houden. Wat raar dat je dan niet serieus meer genomen wordt. Overigens is het ook stil rond Nico die nog een brief in de brievenbus deed bij Aard van der Steur zijn kasteeltje. Die Aad woont niet verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meneer Stapel ziet mogelijkheden. Tja, wat moet 'ie anders? Zodra hij één vinger verkeerd beweegt (volgens MK) gaat hij ook een virtueel modderbad nemen.

    BeantwoordenVerwijderen