woensdag 22 maart 2017

Achtervolgingswanen

Het gaat alweer (of nog steeds niet) goed met Maud, de voormalige zakenvrouw die ons al geruime tijd op internet laat 'meegenieten' met haar achtervolgingswanen. Dat duurt wellicht niet lang meer, want vandaag moet ze op een zitting verschijnen. Het openbaar ministerie wil Maud een verplichte psychische behandeling laten ondergaan naar aanleiding van jarenlange meldingen van agressie en geweld.

Zo is er een aangifte van een oud-collega ('aangevallen met letselgevolgen') die ertoe leidde dat ze in 2015 met geweld uit haar woning werd gehaald en een nacht cel kreeg. Bij het verdachtenverhoor weigerde ze een glas water omdat zij meende daarmee vergiftigd te worden.

Haar eigen broer heeft een verklaring afgelegd waaruit blijkt dat Maud twintig jaar terug het contact met de familie heeft verbroken en men haar wankele gemoedstoestand sindsdien via internet volgt. Er is een 'positieve anamnese voor psychotische stoornissen in de familie'. Een psychiater wilde haar onderzoeken, maar Maud verschanst zich in haar kelder. Een 'verrassingsoverval' van de rechter bij haar thuis kon Maud nog net verijdelen.

'Kennelijk worden ze heel zenuwachtig bij het OM, vanwege de publicaties op deze website. Hun vermoeden is mogelijk, dat ze de onderzoeken naar cold cases door burgers kunnen stoppen, als zij mij opsluiten en platspuiten. Nee toch? Ik sta toch niet alleen?' (Maud lost dus in haar eentje cold cases op, vanachter de laptop).

De belemmering van haar verdediging gaat volgens Maud zelfs zo ver, dat op 27 december 2016 'er een helikopter van de politie een half uur lang rondom over de woning cirkelt.'

Het Team Dreigingsmanagement zit ook nog eens achter haar aan omdat Maud nogal geobsedeerd is door het Koninklijk Huis. Tenminste, dat denkt Maud zelf. De eenheid weet van niks.

En dan nog schrijven: 'Ook heeft zij geen psychische of psychiatrische klachten'. Diagnose hier.

3 opmerkingen:

 1. Achja Maudje... Bea en George Clooney willen haar nog steeds pakken...

  Gans koekoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via via hier terecht gekomen.
  Aangenaam verrast door dit blogje.

  De manier van linken hier is echter nogal discutabel.. Een "verklaring" van een broer die leidt naar justitiële documenten waarin van deze "verklaring" van de feiten niet eens sprake is. Onder ad4 wordt hij alleen genoemd.
  Kunt u dat nader toelichten?

  Overigens valt me op dat de links aan de rechterkant naar joop.nl verwijzen.
  Dat maakt een hoop duidelijk, dat zit onderhand zo'n beetje aan het andere uiterste van degenen die hier regelmatig langskomen (of moet ik zeggen: het "bestaansrecht" van dit blogje uitmaken).
  Net zo ongezond, net zo'n bubbel.
  In ieder geval goed om in de gaten te houden, de waarheid ligt in het midden zegt men toch?

  BeantwoordenVerwijderen