maandag 6 maart 2017

Broddelwerk

Het is de laatste tijd erg stil bij Wim Dankbaar en zijn blog Rechtiskrom. Terwijl er toch echt breaking nieuws is. Afgelopen zomer werden Dankbaar en zijn voormalige partner Hans Mauritz al eens veroordeeld voor smaad aan het adres van Wolfgang Hebben, die volgens beide speurders zogenaamd medeplichtig was aan de moord van Marianne Vaatstra (backgrounds).

Omdat het een strafzaak betrof, kregen beiden een gevangenisstraf opgelegd, Dankbaar zelfs twee maanden onvoorwaardelijk plus nog een extra maand uit een proefperiode.

Het laatste nieuws, met dank aan de tipgever, is dat Dankbaar en Mauritz eind februari ook de civiele procedure die Hebben had aangespannen hebben verloren. De rechtbank vindt de beschuldigingen aan het adres van Hebben, op basis van 'onzorgvuldig onderzoek' (lees: broddelwerk), als 'zeer ernstig' aan te merken.

Ergo: Beide auteurs moeten nu een rectificatie op de website van Dankbaar plaatsen, en die minimaal drie maanden geplaatst houden. Er moeten verder rectificaties komen in de Leeuwarder Courant en de Nieuwe Dockumer Courant, steeds op pagina 1 van 'een sectie naar keuze, in een zwart kader met de afmetingen minimaal 104 mm breed en 75 mm hoog'. Dankbaar en Mauritz moeten elk 7.500 immateriële schadevergoeding betalen, en Dankbaar nog eens 2.500 euro extra.

Dat is wel iets lager dan geëist, maar Hebben heeft de buit binnen: twee veroordelingen op een rij die menigeen allang zag aankomen.

Barracuda blijft ook het komende jaar op de waakvlam

14 opmerkingen:

 1. Lager dan geeist, maar gezien hun financiële situatie (die als ik de verhalen op dit blog nogal matig zijn), nog altijd teveel zijn. Of gaat het inmiddels iets beter met de heren? Misschien kan Mauritz dan eindelijk ook zijn geruchtmakende (kuch) boeken uitbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tekst aangepast, bij herlezing blijken Mauritz en Dankbaar elk veroordeeld tot de betaling van 7500 euro schadevergoeding. Ze mogen wel opschieten met de rectificatie, anders komt er elke dag 1000 euro bij,

   Verwijderen
  2. Geld dat als ze het hadden toch niet zouden betalen vermoed ik.

   Verwijderen
 2. Het zal niet de eerste keer zijn dat Wimp een dwangsom aan z'n laars lapt. Eerder ging hij ook al voor een high score. Ik voorzie binnenkort een heleboel nieuws op rechtiskrom waarom de uitspraak van de rechter onmogelijk zou zijn en er geen enkele juridische noodzaak is voor een rectificatie. En de teller ondertussen maar lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb even bij Chris Klomp geïnformeerd. De dwangsommen voor het niet-rectificeren gaan eerst drie weken na betekening van het vonnis in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat Stapel allang bezoek van de deurwaarder heeft gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het eigenlijk bekend of die stapel ook wel klanten heeft buiten dat cirquit van die rare plottertjes om? Als advocaat moet je toch weten, of langzamerhand gaan begrijpen, dat het allemaal lulkoek is en dat je dus niet met een serieuze cliëntèle te maken hebt. In tegendeel; dat die om deze reden juist weg blijft.

  Dat je als wereldverbeteraar enkel pro-deo en toevoegingszaken doet, daar kan ik nog wel inkomen. Maar dat je jezelf alleen maar met bij voorbaat verloren onzinzaken bezig houdt, daar is toch geen mens een rechtenstudie en advocatenspecialisatie voor doorgeworsteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelet op zijn jongste reacties richting Peter RdV lijkt het er op, dat onze Wimp definitief onomkeerbaar in de laatste fase van zijn leven is terecht gekomen; te weten het stadium van de "Verwarde man"
   Triest.

   Het beste voor hem en de rest van de wereld zou zijn een opname op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting, waar hij met medicatie en liefdevolle verpleging nog een enigszins menswaardige oude dag kan genieten.
   Helaas zie je tegenwoordig steeds vaker, dat dit soort lieden in de goot belanden met alle gevolgen van dien en dan heeft Wimp nog het geluk, dat de politie tegenwoordig uitgerust is of gaat worden met Tasers.

   Verwijderen
 6. Daar gaat die domme Dankbaar weer: 'De moord is in de caravan van Wolfgang gepleegd, klaar af! Dit zuig ik niet uit mijn duim, maar heb ik van Faek. Een kroongtuige die maar AL TE BEKEND is bij Justitie, en hen het hele verhaal op dag 1 heeft verteld!'

  De kroongetuige die een door Mauritz verzonnen verklaring afgaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dan hebben jullie de reacties bij misdaadjournalist.nl vorige week niet gezien, mauritz en dankbaar weer de dikste vriendjes lijkt het....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.ad.nl/nieuws/publicist-kort-uitkering-moeder-vermoorde-marianne-vaatstra~a5285248/

  Helaas gaat onze mafketel gewoon door met de familie Vaatstra/Terpstra kapot maken tot en met. Je bent je dochter al kwijt wat al een onvoorstelbaar leed is en dan moet je de rest van je leven je wapenen en rechtszaken voeren tegen mafketels als Wim Dankbaar en Hans Mauritz die gewoon doorgaan met hun fantasieën. Waarom kan de Nederlandse rechtspraak niet eens hard doorpakken en Dankbaar en co eens hard aanpakken???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wimp laat zich weer lekker kennen nav Klomp's artikel in het AD.
  Tis ook gewoon een grote droeftoeter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie huilen met de wolven mee. Dankbaar heeft gewoon burgerrechten en Hebben liegt aantoonbaar. Of Wim nu gelijk heeft of niet.
  Zwakke persoonlijkheden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen