vrijdag 30 juni 2017

Doek

Aan alles komt een einde en dus ook - velen willen het maar niet geloven, laat staan accepteren - de Zaak Demmink. Vrijdag zal het Openbaar Ministerie achter gesloten deuren toelichten waarom het eerder door het Hof afgedwongen onderzoek naar vermeend jongensmisbruik (in Turkije) moet worden geseponeerd.

Na een strafrechtelijk onderzoek van 2,5 jaar is het OM tot de conclusie gekomen dat er geen enkel belastend materiaal is om een strafzaak tegen Demmink te beginnen. Vooral omdat Turkije niet bereid was toestemming te geven tot verder onderzoek in het land. De zaak, al je het al zo mag noemen, was daar verjaard.

Links en rechts werd er bij de alternatieve media deze week nog wat voorgesputterd, maar dat mocht allemaal geen naam hebben, en ook de mentale inzinking van Bart van Well (zogenaamd slachtoffer) duurde hooguit een dag

Ook mocht advocate Adèle van der Plas een dezer dagen weer uithuilen bij We Are Change Rotterdam, die daarbij een gezicht trokken alsof ze de oud-ambtenaar gisteren nog achter het behang hadden willen plakken.

Van der Plas is al jaren vergeefs met Demmink bezig in opdracht van de tot levenslang veroordeelde drugscrimineel Baybasin. Die trouwens zelf met belastende informatie over Demmink kwam aanzetten na zijn definitieve veroordeling in 2002. Het lijkt er sterk op dat die tactiek niet erg verstandig is geweest. Of in elk geval vruchteloos, want voor Van der Plas no cure, no pay ook nog.

Van der Plas vindt uiteraard nog steeds dat onvoldoende is gezocht naar inreisdata, maar het OM zegt te hebben aangetoond (aan de hand van notities uit Demminks oude privé-agenda en creditkaart-afrekeningen) dat Demmink nooit lang genoeg in Turkije kan zijn verbleven - waar trouwens ook geen bewijs van is, de onderliggende stukken zijn nooit boven water gekomen - voor een omstreden sleep-over.

Vele jaren hebben Demmink-jagers de tijd gehad om voldoende bewijs tegen hun Capo di tutti capi te vergaren. Dat leverde een enkele gelogen getuigenis en een paar dubieuze aangiftes op van behoorlijk labiele figuren, om maar te zwijgen van een handvol lachwekkende complotten verzonnen door internetgekkies als Wim Dankbaar en Micha Kat. Een groot verschil met de pakweg tweehonderd deels geverifieerde serieuze meldingen over misbruik door wijlen BBC-deejay Jimmy Saville.

Nu verwacht Barracuda niet dat het straks stil zal worden rond Demmink, anders hebben de plotterblogjes helemaal niks meer te schrijven. Het besluit van het Hof wordt overigens openbaar gemaakt.

PS. Advocaat-generaal bij de Hoge Raad Diederik Aben zal aanstaande dinsdag bekendmaken of hij vindt dat er een nieuw strafproces moet komen tegen Baybasin. 

Barracuda blijft ook het komende jaar op de waakvlam  

6 opmerkingen:

 1. Het hof is één ding, maar de mensen is ding twee. En die zijn allerminst overtuigd. Niet alleen de 'gekkies' en de wraakzuchtigen, maar ook op twitter van mensen die refereren aan de VVD.

  Tja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hof Den Bosch neemt voorschot op herzieningsverzoek Baybasin: De Turkse Koerd Hüseyin Baybasin, die in 2002 tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld, moet de Staat ruim 1,5 miljoen euro betalen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald. Volgens het hof heeft Baybasin het bedrag overgehouden aan afpersing.

  Baybasin leidde volgens het hof niet alleen een criminele organisatie die in heroïne handelde, maar beschikte ook over een afdeling die soms met geweld schulden inde.

  http://nos.nl/artikel/2180770-baybasin-moet-staat-ruim-1-5-miljoen-euro-terugbetalen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt weer een Kat-tranendal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En op twitter is er al eentje die vind dat burgers het recht in eigen hand moeten nemen. Niet te filmen die lui.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is vrij rustig op Twitter, valt mij mee. Uiteraard de usual suspects, waaronder Nico van den Ham en het Rotterdamse aluhoedjescollectief We Are Change, maar voor de rest weinig opwinding.

  Opvallend trouwens dat Van den Ham plotseling 19.000 volgers heeft. Ik dacht dat Nico failliet was. Blijkbaar voldoende geld om duizenden volgers te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kat heeft een "winning-team" om zich heen verzameld.

  Een schuimbekkende en wartaal uitstotende Idioot, een helemaal niets te melden hebbende Mopper Opa, een stel UFO en Chemtrail gekkies, 2 wandelende sufgeblowde Wietplantjes en een zwakbegaafde Sneuneus met een ijzerhandel in zijn snavel. Voorwaar, een illuster gezelschap.

  Maar ik mis er nog één. De Dorpsgek uit Overveen. Dan is het stelletje malloten compleet.

  BeantwoordenVerwijderen