vrijdag 2 juni 2017

Sietze

Over de doden natuurlijk niets dan goeds, maar je kunt ook overdrijven. Sietze Planting (49), een dezer dagen tijdens het zwemmen in de Dreiländersee bij Gronau plotsklaps overleden, wordt door het plottervolk opgehemeld als een held annex klokkenluider. En om het nog erger te maken: eentje die ongetwijfeld moet zijn vermoord (Mafkat) omdat hij te veel wist. Dat een vriendin zijn dood gewoon heeft gadeslagen doet er dan allemaal niet toe.

En terwijl plotters ruzie maken over de vraag wie nu precies Sietze's beste vriend was, zal Barracuda zoals gebruikelijk maar weer wat nuchter tegengas geven, rijkelijk citerend uit eigen werk.

De volumineuze Bornenaar studeerde ooit aan de universiteit muziekwetenschappen. Van 1995 tot 2003 zat hij bij de Luchtmobiele Brigade. Eind 1999 werd hij uitgezonden naar Bosnië en twee jaar later moest hij naar Afghanistan. In 2003 zwaaide hij af.

De oud-veteraan dreef vervolgens in Arnhem een tabakszaak. Planting kwam er op een gegeven moment achter dat zijn compagnon zich jaren had beziggehouden met het dealen van drugs en heling binnen de maatschappelijke opvang te Arnhem, maar ook vanuit de tabakszaak die ooit van de 'Turkse maffia' zou zijn geweest. Dat van die drugs is nooit aangetoond.

Dus kreeg Planting niks gedaan. Volgens de veteraan omdat de compagnon weer een vriendje was van de echtgenoot van burgemeester Krikke van Arnhem. Vervolgens begon Planting een heel complot te vermoeden van het toedekken van een professioneel drugsnetwerk door burgemeester Krikke. Was geboren: Krikkegate.

Planting begon er gaandeweg steeds meer bij te slepen: mensenhandel, Turkse maffia, heroïne, jongensbordelen. You name it. Bij al die verhalen kreeg je de steeds vaker de indruk dat Sietze meer dwarsverbanden vermoedde dan hij kon waarmaken.

Uiteindelijk werd hij opgepakt voor bedreiging van premier Rutte en de Almelose rechter Van Eerden. Het leverde hem zelfs een gevangenisstraf op. Eenmaal vrij liet Planting nauwelijks nog van zich horen.

Planting week uit naar Duitsland. Wat hij daar deed, weet opmerkelijk genoeg geen van de zogenaamd bevriende plotters, maar uit een mailtje aan zijn kersverse biograaf Ton Hofstede blijkt in elk geval dat Planting niets meer met de 'fascistische pedobende' in Nederland te maken wilde hebben en 'er ook niets zinnigs aan weet toe te voegen'. Logisch weer dat zo'n man vermoord moest worden.

Barracuda blijft ook het komende jaar op de waakvlam  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten