vrijdag 18 augustus 2017

Speculaties en veronderstellingen

In dit opvallend drukke plotterweekje kon de 'apotheose' niet uitblijven: Het gerechtshof in Arnhem heeft vrijdag zoals al werd verwacht bepaald dat het Openbaar Ministerie mag stoppen met de vervolging van oud-topambtenaar Joris Demmink.

Het hof concludeert dat er een 'zeer uitgebreid en gedegen' onderzoek heeft plaatsgevonden 'waarbij geen steen op de andere is gelaten'. En dat er 'slechts sprake is van speculaties en veronderstellingen'.

Er is onderzoek gedaan in Turkije, maar daar kwam niets uit, ook al omdat dat land niet wilde meewerken omdat de verdenkingen verjaard waren. Daarnaast is ook in Nederland een feitenonderzoek uitgevoerd, waarbij de Rijksrecherche 'alle signalen van seksueel misbruik' door Demmink heeft onderzocht.

Nu zullen vanmiddag de complotbloggen wel ontploffen, maar die moeten het vonnis nog maar eens zorgvuldig nalezen. Een paar citaten:

(Over Demminks vermeende reizen naar Turkije):

Uit alle verkregen inlichtingen en stukken is vervolgens een tijdlijn samengesteld. Op basis van al die informatie moet worden geconcludeerd dat het niet mogelijk is dat verdachte in 1995, 1996 en 1997 tenminste vier bezoeken aan Turkije heeft gebracht, waarvan één bezoek, rekening houdend met de aangifte, minimaal vijf dagen zou moeten hebben geduurd. Daarbij moet in aanmerking worden genomen dat een vliegreis naar Turkije in de jaren '90 een grotere onderneming was dan vandaag de dag. Het aantal vluchten per dag lag toentertijd ook duidelijk lager dan in de huidige tijd. Er is helemaal niets teruggevonden over reizen van verdachte naar Turkije, terwijl er toch zo ongelooflijk veel gegevens over het leven van verdachte zijn teruggevonden. 

Het document van 25 december 2002 vermeldt inreisdata die aan de hand van de verkregen informatie uit het onderzoek Tamarix alle weerlegd kunnen worden. Uit de verklaring van getuige [getuige 3] komt naar voren dat verdachte op 21 juni 1997 in Turkije zou zijn geweest. Verdachte was toen echter aantoonbaar niet in Turkije. Ook het onderzoek naar de bijeenkomsten van het K4-comité heeft geen enkele aanwijzing opgeleverd dat verdachte in die periode in Turkije is geweest.  

(Advocaat Demmink over deze reizen)

De door de gemachtigde van klager aangegeven data waarop [verdachte] in Turkije geweest zou kunnen zijn, zijn verifieerbaar onjuist. Zo staat in het document van december 2002 dat [verdachte] op 17 februari 1996 Turkije zou zijn ingereisd. In zijn agenda staan op 16 en 17 februari 1996 privé-afspraken vermeld. Deze zouden volgens de gemachtigde van klager gemakkelijk kunnen zijn afgezegd. Een getuige heeft echter verklaard dat [verdachte] op 17 februari 1996 in een groter gezelschap bij haar heeft gegeten en dat zij de avond daarvoor bovendien met hem naar een concert is geweest.  

(Over het onderzoek van Klaas Langendoen in opdracht van Van der Plas)

[getuige 1] heeft tijdens zijn verhoor bij de rechter-commissaris verklaard dat hij in 1974 in dienst van de politie was getreden en betrokken was geweest bij de opsporing van zware criminaliteit. Hij verklaarde geen ervaring te hebben met fotoconfrontaties (foslo's), omdat die destijds door de technische recherche werden uitgevoerd. Ook had hij geen specifieke kennis om aangevers in zedenzaken te (kunnen) horen. 

[getuige 1] verklaarde dat hij de reeks foto's voor de fotoconfrontatieset zelf had samengesteld, maar niet meer wist hoe hij die foto's had geselecteerd. Hij had het “niet volgens de regels der kunst gedaan, anders had hij het anders gedaan”, aldus [getuige 1] . De foto's had hij van internet gehaald, maar niet aan de hand van een door klager gegeven signalement. 

(Over geldopname door Demmink)

Het hof stelt over dit eerste puntvast dat het proces-verbaal van de Rijksrecherche in het onderzoek Tamarix op bladzijde 590 vermeldt dat “op valutadatum 11 oktober 1996 een tweetal kasstortingen op de rekening van [verdachte] heeft plaatsgevonden inzake verkoop TR CH USD 550,- F 300,- contant en diverse vreemde valuta”.

[verdachte] heeft in raadkamer toegelicht dat TR CH een afkorting betreft van Travelers Cheques en dat dit bankafschrift dus weergeeft dat hij travelers cheques ter waarde van 500 US dollars heeft ingeleverd/gestort. Nader onderzoek dienaangaande acht het hof niet noodzakelijk.

18 opmerkingen:

 1. Las vanochtend dat vanmiddag de uitspraak was, stond daar van te kijken want dacht dat de uitspraak allang geweest was. Weet niet waarom ik dat dacht, zal wel te maken hebben met dat ik me nooit echt heb beziggehouden met dit onderwerp. Behalve op dit blog heb ik me er even mee beziggehouden, voornamelijk omdat degenen die demmink schuldig achten voor complotters worden uitgemaakt door personen die verkondigen dat demmink het slachtoffer is van een complot.

  Hoe het ook zij, toen ik het vanochtend las was ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar de uitspraak die zojuist gedaan is en aan de hand van de uitspraak moest ik aan dit blog denken, hier zal men wel tevreden zijn. Het enige wat ik over de uitspraak te zeggen heb is dat ik echt hoop dat de beschuldigingen daadwerkelijk vals waren, zo niet dan is dit een hele treurige zaak. Kan me herinneren dat demmink zelf ooit gezegd heeft nooit, of niet altijd, naar leeftijden gevraagd te hebben, tsja..

  Btw, de broer van een van aanslagplegers in barcelona, schijnt een rapper te zijn, gelooft in een wereldwijd joods complot zoals veel moslims geloven, wordt dat het volgende artikel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Barracuda laat T-shirts drukken voor de Demmink plotters met als opschrift: And All I Got Was This Lousy T-Shirt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral die leugensite NOTfornews.nl zal ervan smullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het probleem van de lichtgelovige complotters is echter dat ze justitie wantrouwen (tenzij het in hun kraam te pas komt) en Demmink dus tot zijn dood verdacht zal blijven van allerlei onzin.

  Voor mannetjes als Kat en Dankbaar is Demmink het vleesgeworden kwaad, terwijl ze niet inzien dat zijzelf het 'kwaad' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Akky van der Veer heeft de oplossing voor de crisis waarin Wimp is beland:

  Lieve mensen, doe op maandag 21 augustus om 20.10 uur a.u.b. mee aan de wereldwijde ‘meditatie’ om de waarheid aan het licht te brengen, ook in deze zaak. Het is niet zweverig of zo, het helpt echt om veranderingen tot stand te brengen. Gedachtekracht is zo sterk!

  Anders gezegd: als je maar hard genoeg denkt dat Jasper S. niet de dader is, dan is dat ook zo. In je hoofd enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Geadchtekracht is zo sterk"

   Blijkbaar. Ik dacht gelijk al dat Wim een gestoorde bluffer was en zie, wat daarvan is gekomen...

   Verwijderen
 6. Micha vindt weer eens dat Demmink zijn onschuld in de rechtszaak had moeten bewijzen. Dat zie je wel meer bij achterlijke plottertjes. Onschuld moeten bewijzen. Zo werkt een rechtstaat niet.

  En Faek doet pas 18 jaar na de moord op Marianne aangifte tegen Wim! Dat had hij natuurlijk meteen al moeten doen, toen hij nog nooit van Wim had gehoord en zich nog helemaal niet bemoeide met de zaak.

  Daarna ben ik maar opgehouden met kijken. Die braakbal is zo van het padje,dat het niet leuk meer is.

  Sex met kinderen en dan met name verkrachtingsfantasieën, waarbij het liefst heel jonge slachtoffers aan stukken worden gesneden en geheel of deels worden opgegeten, is blijbaar een heel ongezonde fetish van Kat, waar ik persoonlijk een beetje misselijk van wordt. Wie kijkt er nog naar die bagger? En van degene, die kijken, hoe veel zouden die ongein nog maar een beetje serieus nemen?

  Maar vooral blijven storten, mensen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De filmpjes van Micha kijk ik niet meer, hoogstens een fragmentje hier of daar.

   En het is al lang duidelijk dat er iets niet spoort met die man, met zijn verkrachtings- en kannibalisme-fantasieën

   Verwijderen
 7. "Het is niet zweverig of zo, het helpt echt om veranderingen tot stand te brengen."

  Natuurlijk is dat niet zweverig Akky, de zuster komt zo, dan krijg je een prikje en ga je lekker slapen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op twitter is er een vage foto van een congres in Antalya, met veel mannen in pak en van middelbare leeftijd. Volgens Myrlala en haar volgers is Demmink daar op de foto. Dat daar de gemiddelde man op die foto kaal is en een bril draagt doet niet terzake. Het is keihard bewijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die arme Jasper Steringa.
  Loop je je halve leven gebukt onder wroeging en schuldgevoelens je koeien te melken.
  Word je na jaren gepakt en valt er een loodzware last van je af als je eindelijk tegen iemand onder vier ogen gewoon kan zeggen: "Ik heb het gedaan".
  Accepteer je volledig, dat je daarvoor gestraft wordt en onderga je als goed christen de jaren van loutering en boetedoening, die je volkomen terecht over jezelf hebt afgeroepen, in de hoop dat je God je nog een beetje vergiffenis wil schenken.

  En dan gaan Akky, Drentse Fryske, Yvonne en nog wat zweefmutsen jou dagelijks brieven schrijven, waarin ze je gaan vertellen, dat je onschuldig bent, want lekke fietsbanden en bankpasje, hebben ze bij Wimp gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De eerste beslagleggingen beginnen nu werkelijkheid te worden voor Dankbaar, en NOG snapt hij niet dat hij een hoop van zijn website moet deleten!!! Nee, hij geeft Yehudi de schuld van alles. Tuurlijk Wim, alles is de schuld van anderen, maar jij als heilige treft geen blaam. Je hebt echt een betonnen, granieten, titanium en weet ik wat voor platen voor je kop zitten!!! Dit gaat je zwaar geld kosten als je niet doet wat de rechter zegt. Maar je blijft maar onzin verkopen en net doen alsof Mevr. Terpstra je nog moet!!ZIJ MOET JE NIET MEER!!! Ze heeft niet voor niks een rechtszaak tegen je aangespannen en daarom moet jij nu geld lenen voor je boodschappen Wimpie, en ga jij nog vele rechtszaken tegemoet die je NOG meer geld gaan kosten omdat jij met je stomme harses niet doet wat de rechter van je vraagt. Als je geen gezag erkent en straffen wilt voorkomen dan eindig je zometeen OF in een TBS kliniek OF bij het lokale leger des heils omdat je geen huis of wat dan ook meer kan betalen en er geen vrienden of familie meer is die je wil steunen omdat die je ook keer op keer hebben gezegd er eens mee op te houden. Zal ik nog een schop voor je kopen zodat het graven van je eigen graf nog sneller gaat Wim of je ga toch eens luisteren naar de rechtbank en je vonnissen opvolgen???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Paarlen voor de zwijnen! Wim is net die Belgische chauffeur die zojuist een bericht op zijn autoradio hoorde dat er een spookrijder is gesignaleerd..
  Hij denkt bij zichzelf: "eentje maar? Ik zie er honderden"!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij overdrijft Wim een beetje. Nu is het plaatsen van een vonnis, waarin staat dat je een rectificatie moet plaatsen, natuurlijk niet hetzelfde als een rectificatie plaatsen. Dus dat zou een reden kunnen zijn om 20.000 euro per dag te vorderen. Maar dat vonnis is nog niet zo oud, dat je al aan 500.000 euro komt. Hopelijk komt er snel een kort geding, dan weten we tenminste wat er speelt. Want Wim deelt in de regel alleen informatie, waarvan hij denkt, dat het hem goed uitkomt. De rechter zal wel gehakt maken van zijn bespottelijke eis, dat hij wil dat de moeder van Marianne daarbij zou moeten getuigen of ze daartoe opdracht heeft gegeven., Dat is een gepasseerd station Wimmeke. Je hebt net een contactverbod aan je broek gekregen, oelewapper. Inmiddel is door meerdere rechters meermaals vastgesteld, dat haar advocaat namens haar spreekt en handelt. En dan kom jij zeker weer met steeds dezelfde kul argumenten. Wat denk je dan? Als ik het maar vaak genoeg herhaal, wordt mijn onzin vanzelf een keer waar?

  Dat jij niet begrijpt, wat de moeder van Marianne met rust bedoeld, is natuurlijk een kenmerk van jouw stoornis. Dat iemand je niet meer ziet zitten, moet voor jou toch best te begrijpen zijn? Jouw eigen (ex) vrouw moet al tijden niets meer van je hebben en huize Dankbaar stond vol met zakken ongebruikte consooms, zo las ik uit je eigen mails. Val je die vrouw ook nog steeds lastig met haar huwelijkse belofte als bewijs, dat ze nu nog steeds stapel gek op je is? Terwijl ze van je walgde en zich lekker uitleefde met een oude jeugdvriend? Samenwonen doe je ook niet meer met haar, wel?

  Voel je je nog steeds zo geweldig, als je je met de zaak Vaatsra bezig houdt, zoals je toen schreef, of gaat de lol er zo langzamerhand toch een beetje af nu je elke rechtszaak verliest, je helemaal niet de steun blijkt te hebben van de moeder van Marianne en je belangrijkste getuige zich tegen je keert? Goedkoop is die hobby van je in elk geval niet, wel?

  Gelukkig krijg je zelf binnenkort wél een paar maanden rust in een ranzig celletje. Misschien dat dat te minste een beetje helpt om het allemaal wat beter te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De authenticiteit van de handtekening boeit niks (wimp die toegeeft dat ie nep is?), want hij heeft het toch verklaart..(plotterlogica)

  Mag die man een sociale media ban please edelachtbare?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van der Plas boos over een artikel in de Volkskrant. Gaat over een document van een gouverneur uit Instanboel dat zou aantonen dat Demmink in Turkije is geweest. Onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen dat die gouverneur echt bestaat.

  Van der Plas legt het dan weer in haar voordeel uit: 'Geen van de Turkse gesprekspartners van de rechter-commissaris heeft de authenticiteit van het document tegenover haar in twijfel getrokken'

  (Daarmee hoeft het nog niet authentiek te zijn)

  Van der Plas: De heer F. Karak, hoofd van de Turkse Directoraat Internationale rechtshulp, laat weten dat dit 'van de politie lijkt te zijn'

  (Deze man weet het dus ook niet zeker)

  Over de gouverneur hoor je haar niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mw. Van der Plas doet een 'Dankbaartje': doorzemelen over documenten waarvan niet vaststaat dat ze authentiek zijn die ook nog eens iets weergeven waarvan vaststaat dat het niet is gebeurd. Verder weet ze prima dat als het OM de bewijsvoering zo knullig had gedaan als zij het via dhr. Langendoen heeft aangepakt het OM een kansloze missie had gehad. Eens temeer bewijs dat het zaakje stinkt; alleen niet bij Demmink en de overheid.

  BeantwoordenVerwijderen