zondag 14 januari 2018

Sommaties

Het nieuwe jaar is nog maar enkele weken oud of er ploften alweer sommaties op de virtuele deurmat van Micha Kat. De gemeente Den Helder vindt zijn stukken over het conflict met kunstenaar Rob Scholte smakeloos en onnodig grievend en een 'aanranding' van de eer en goede naam van de gemeente. Kat is vooralsnog niet van plan om de artikelen te verwijderen, want 'gebaseerd op voldoende feiten en omstandigheden'.

Het conflict dat Scholte met de gemeente heeft is op zich niet heel erg boeiend. Scholte woont alweer enkele jaren anti-kraak in het oude postkantoor van Den Helder, waar hij een museum heeft ingericht. Daar mag hij van de rechter voorlopig ook nog wel even blijven wonen, zoals hij ook leveringsbeslag mag leggen op het pand, dat binnenkort naar bouwbedrijf A. Tuin gaat. De gemeente heeft Scholte zelf ook de gelegenheid gegeven een bod uit te brengen, maar die heeft te weinig geld voor om het op te knappen. 

Scholte heeft zijn website tot nu toe gebruikt om het conflict met de gemeente op de spits te drijven, maar bleef daarbij in elk geval netjes. Totdat Micha Kat zich er tegenaan begon te bemoeien, volgens kwade tongen omdat hij een paar centen van Scholte kreeg toegeschoven om nog een paar vuige roddels via zijn eigen kanalen te verspreiden. Als onderdeel van die afspraak verschenen er ook enkele verdwaalde columns van de 'vluchteling' Kat op de museumsite die daar helemaal niet thuishoorden.

Buiten de museumsite om trok Kat op zijn eigen site en Niburu gelijk weer een hoop registers open. Want binnen de de kortste keren gaat het dan weer over pedofielen. Kinderen worden volgens Kat op het stadhuis besteld als 'pizza's via de pizzalijn', met als enige 'aanwijzing' een anonieme brief waarvan het bestaan niet eens kan worden aangetoond. Een foto waarop de Helderse burgemeester Schuiling twee asielzoekers uit Syrië op het speelveld van asielzoekerscentrum De Doggershoek omarmt wordt uiteraard meteen weer uit zijn context gelicht.

Kortom, voldoende 'feiten en omstandigheden' voor een vette rectificatie waar Kat en zijn vroegere afnemer Niburu nauwelijks aan lijken te ontsnappen. De advocaten van NautaDutilh hebben ook gelijk aangekondigd dat 'bij gebreke hiervan' de gemeente aangifte zal doen.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam  

12 opmerkingen:

 1. Feitelijk is Micha Kat in deze een katvanger. Er is wat mij betreft dan ook sprake van misbruik van de instabiele persoonlijkheid van Kat. Mensen die nog een appeltje te schillen hebben met een overheid of een persoon, laten het vuile werk over aan Kat, die door zijn onvermogen om met valide argumenten te komen (gekoppeld aan zijn fascinatie voor pedofilie) al vanaf de eerste woorden in zijn teksten uit de bocht vliegt en daarmee in de problemen komt. Het is Kat die steeds tegen veroordelingen aanloopt en zijn eigen (al beperkte wereld) steeds verder beperkt ziet. De mensen die Kat misbruiken om hun eigen onvrede en frustratie te uiten, zouden daar eens over na moeten denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet wel knap wanhopig zijn wil je met iemand als Kat een verbond sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kat mag wel uitkijken, opsporingsbevel INCOMING!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Men begint steeds meer Micha en soortgelijke figuren lik op stuk te geven zodra ze over de schreef gaan. Een prima ontwikkeling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lik op stuk heeft geen zin. Kat is van het pad en niet bij machte om op een rationele manier in het leven te staan. Hij ziet niet in dat hij zijn leven vergooit, terwijl anderen hem misbruiken en buiten schot blijven. Hij is op de vlucht, loopt celstraffen op en kan een eerbiedwaardig en volwaardig bestaan met eerzaam werk en een sociaal netwerk inmiddels wel vergeten door zijn niet aflatende stroom aan bizarre en lasterlijke teksten. Feitelijk past hier medelijden en de wens voor hem om schoon schip te maken, zichzelf onder behandeling te stellen, zijn schulden in te lossen en zijn straffen uit te zitten. Zolang Kat zelf niet inziet dat hij het enige echte slachtoffer is van zijn waandenkbeelden,zal er niets veranderen. Zijn leven zal nog beperkter worden en zijn dossiers bij het OM nog dikker. Kijk ook naar Wim Dankbaar, die door zijn obsessie met verzonnen verhalen inmiddels 7 ton kwijt is, overal bekend staat als comolotdenker en voor maanden de cel in moet.

   Uiteindelijk leven deze fantasten voor hun bescheiden websites, maar zien ze niet in dat ze slechts een handjevol medestanders hebben.

   Ik heb serieus te doen met mensen als Kat en Dankbaar en bv Nico van den Ham. Ze vergooien hun leven en doen dat ook nog eens met een strijd die ze nooit kunnen winnen. Omdat het geen strijd is, maar een zelfverzonnen tirade tegen een bedachte vijand.

   Verwijderen
  2. Wat je schrijft is niet onwaar, maar de slagkracht van de samenleving om dit soort gedrag tijdig te smoren en om te buigen is er ook niet. Dus wat moet je dan anders? Het OM gaat geen tijd en moeite doen om b.v. uitlokking door Poot c.s. te proberen te bewijzen, schat ik zo in.

   Verwijderen
  3. OOPS Had de verkeerde link: http://nicovandenham2.blogspot.nl/2018/01/met-nico-van-den-ham-valt-bijna-niet.html

   Verwijderen
  4. Ik weet niet of je het in de gaten hebt Chris ...

   Kat is een verwarde man / verslaafde / zorgmijder / veroordeelde draaideurcrimineel die wel degelijk hulp nodig heeft. Ik werk met dat soort mensen, MK is gewoon een accident going to happen. Dat is kut, maar zijn keus.

   Triest dat ie anderen meeneemt in zn zelfdestructie.

   Als je veel meemaakt mag je diep gaan, maar op een gegeven moment word je wakker. Geloof me, ben ervaringsdeskundig.

   Verwijderen
  5. Vandaar dat ik ook schreef dat hij zichzelf onder behandeling moet laten stellen. Wel ff opletten, graag

   Verwijderen
 5. Nicootje denkt zeker dat dit zomaar mag, een virtuele schandpaal opzetten?
  https://plus.google.com/105352202161169512212

  Die gast is nog zieker dan we dachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yups, Nicootje flikt het weer... Komt ervan als je bemoeit met andermans zaken: https://drive.google.com/file/d/15fO5g5EPdr1lThfzz9isj4IEqoLcW12_/view

  BeantwoordenVerwijderen