woensdag 14 maart 2018

Lightwarrior

Het plotterverhaal van 2017 was natuurlijk de 'openbaring' van 'Kinderoffer bankier' Ronald Bernard van de fairtrade pro-life bank De Blije B.. Die werd ineens wereldberoemd in plotterland dankzij een YouTube-gesprek met Irma Schiffers. Daarin beweerde hij dat hij als bankier had moeten deelnemen aan een of ander satanisch kinderritueel. Dat bizarre interview vonden zelfs plotters ongeloofwaardig en de beste man werd overal uitgespuugd.

Een dezer dagen kreeg Bernard weer een podium, maar dit keer in een AVRO-podcast van Radio 5-plaatjesdraaier Hans Schiffers. En ja, de complotgekke zus van Hans is inderdaad Irma.

Ze noemt zich Jungiaans therapeut, waarheidszoeker, coach, lightwarrior, zeer toegewijd aan mens, dier en de natuur; gevoelig en allergisch voor bedrog en corruptie.

Wie wil weten hoe complotgek Irma is, hoeft alleen maar haar Twitter-berichten te lezen: daar komen de illuminatie, David Icke en New World Order met grote regelmaat voorbij. Maar wat ook opvalt is dat in haar stukjes op haar blog iedere diepgang ontbreekt: het is oppervlakkig knip-en-plakwerk.

Waarschijnlijk heeft de AVRO ingestemd met deze podcast vanwege de verschillen tussen broer en zus: Hans kleurt binnen de lijnen, Irma zoekt de grenzen op. Dat thema komt inderdaad aan bod in de eerste aflevering, en het had een aardige serie kunnen zijn als Hans wat meer afstand had bewaard.

Maar kennelijk heeft Irma haar broer tijdens verjaardagsfeestjes zo enorm aan zijn kop lopen zeuren over wat ze allemaal op internet leest, dat Hans inmiddels ook zelf een klap van de molen heeft gekregen. Zo worden de critici van Kloptdatwel en Kritische Massa.be door Hans eventjes gemakshalve als Joden weggezet.

En laat hij ook onvermeld dat Irma zelf hand en spandiensten verleent aan de Blije B. van Ronald Bernard - als tekstschrijver - en haar broer dus eigenlijk gewoon haar baas zit te interviewen. Zoals Hans ook niet doorvraagt als Irma zegt dat ze 'zelfvoorzienend' in de natuur leeft (kennelijk mogen we de details niet weten) of überhaupt een kritische vraagt stelt als Irma maar doorratelt over controlled opposition.

En als Irma beweert dat haar beroemde interview met Bernard 60 miljoen keer is bekeken, gaat Hans dat niet even verifiëren: de teller moet de 700.000 nog passeren.

UPDATE: AVROTROS heeft de podcastserie verwijderd.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam       

5 opmerkingen:

 1. Compléét koekoek dus, tijd voor een tripje om een plaatsje te zoeken in een Gesloten Inrichting...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die raakt wel vol onderhand. Misschien moeten ze maar eens een eigen eilandje krijgen? Met hun eigen voor de rest van de wereld afgesloten internet uiteraard.

   Verwijderen
  2. Yep, omringd door haaien.

   Verwijderen
 2. De podcastreeks is inmiddels offline gehaald door AVROTROS

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trientje blijft maar huisje afdwingen he? https://www.youtube.com/watch?v=usW36FihDNY

  BeantwoordenVerwijderen