zaterdag 10 maart 2018

Gordels


Boudine Berkenbosch houdt niet van dwaze complottheorieën, schrijft ze onder een artikel over de moonhoax. Dat atoombommen niet bestaan, zoals enkele van haar malle volgers beweerden, vindt Boudine maar onzin, maar de maanlandingen, die waren natuurlijk nep. Liefst met groot uitroepteken.

Boudine Berkenbosch: als ze niet als een kip zonder kop achter foute mannen aanholt, van Poetin tot Baybasin, googelt ze weer een hoop alternatieve weetjes bij elkaar, ook al van heel foute mannen. Zoals de in 2015 overleden David McGowan die binnen 24 uur de aanslagen van 9/11 tot hoax verklaarde, of moonhoaxer Bart Sibrel, die ooit een mep kreeg van astronaut Buzz Aldrin.

Het stokpaardje van Berkenbosch zijn de Van Allen gordels, die zoveel dodelijke straling zouden geven dat astronauten op slag dood moeten zijn geweest als ze er doorheen waren gevlogen.

Het curieuze aan Berkenbosch is: ze zoekt de tegenargumenten er nooit eens bij. Dat de astronauten dosimeters bij zich hadden die aantoonden dat de totale stralingsdosis ongeveer overeenkwam met die van een röntgenfoto van de borstkas, laat Boudine natuurlijk weer eens onbesproken. Dat het niet zo moeilijk was om om de sterke straling heen te vliegen ook. De aantoonbare kul van een paar internetmalloten is immers veel interessanter. Daarom maar een filmpje met wat meer wetenschappelijk gehalte.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam      

3 opmerkingen:

 1. Boudine is ervan overtuigd dat een raket in de ruimte niet werkt, want 'zich niet kan afzetten tegen de atmosfeer'. En vindt het vreemd dat er bij de retour start vanaf de maan 'niets te horen is, verdacht!' Geluid draagt niet zover, in het luchtledige, mevr. mr. drs. Berkenbosch... Geen natuurkunde gehad op de HBS?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het domme mens heeft waarschijnlijk ook geen idee wat behoud van impuls betekent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan van de week ook iemand tegen op het net en die vertelde heel trots dat ZWAARTEKRACHT niet bestond. Zeker een Boudine-aanhanger...

  Was wel even een lachmomentje, dat zulke mensen bestáán überhaupt!

  BeantwoordenVerwijderen