maandag 26 maart 2018

Dader

Het heeft hem iets van zes ton gekost, en de financiële bodem komt nu steeds meer in zicht, maar superduper speurder Wim Dankbaar is eindelijk om: Jasper S. is toch betrokken bij de moord op Marianne Vaatstra. 'Met feiten en verklaringen omkleed', schrijft Wim ook nog.

Jarenlang beweer je bij hoog en bij laag dat Jasper S. onschuldig in de gevangenis zit, en dan van de ene dag op de andere is hij toch (mede?)dader.

Dat wil zeggen: Jasper moest natuurlijk nog wel even in Wims ingenieuze complottheorie worden verwerkt, dus heeft Jasper Marianne niet verkracht in een weiland, maar in de caravan van de Duitser die Wim niet meer mag noemen op straffe van boetes. 'Uit wat Jasper zelf tegen medegevangenen en bewakers heeft toevertrouwd, blijkt reeds dat de ware toedracht anders is dan hij heeft bekend.'

Maar wat dan nog de rol is van de twee asielzoekers waarover Dankbaar afgelopen jaren niet uitgeschreven raakte, is Barracuda niet duidelijk.

Zo langzamerhand moet het de aanhangers van Wim ook duizelen. Ook al omdat Wim weer volledig herenigd is - echt on-geloof-lijk, na de jaren durende loopgravenoorlog tussen die twee - met zijn partner Hans Mauritz. Die hem dan ook vergezelde op weg naar alweer een rechtszaak (Barracuda is de tel kwijt) rond de zaak Hebben.

Beiden gingen nog even gezellig koffie leuten te Leeuwarden, en vergisten zich zo in de aanvangstijd van de zitting. Toen het duo eindelijk bij de rechtszaal arriveerde was de zitting al afgelopen. 'Kort daarop werd ik door mevrouw Van de Veer geïnformeerd dat de zitting reeds voorbij was en dat zij de laatste 5 minuten nog had meegemaakt om waar te nemen dat de heer Reyneveld mij tegenover u nogal afbrandde als de notoire “complotdenker” die buiten de realiteit leeft."

'Blijkbaar begrijpt ook Dankbaar dat een versie waarin Jasper S. geen rol heeft überhaupt onbestaanbaar is en wijzigt hij om die reden zijn verhaal,' had Reyneveld nog geschamperd. Vindt Wim niet om te lachen.

Tot overmaat van ramp heeft Faek, de getuige die volgens Peppi en Kokki zogenaamd zou hebben verklaard over de caravanmoord, maar dat in alle toonaarden ontkent, de hulp ingeroepen van de jonge advocaat Moszkowicz, die ook de moeder van Marianne vertegenwoordigt en Dankbaar tot de bedelstaf heeft gebracht. Een meesterlijke zet en hopelijk het slotstuk van deze soap. Feak wil schadevergoeding omdat hij continu door Dankbaar te kijk wordt gezet als een leugenaar en doofpotter en zijn bedrijf daaronder lijdt. Het kort geding in deze zaak dient 25 april.

Vandaag zou Wim trouwens weer rechters wraken. Want wraken is een recht, meent Wim.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam  

41 opmerkingen:

 1. Enigzins begrijpelijk, maar je hebt de afgelopen maanden een en ander gemist in Wimp's schrijfsels. Het "nieuws" dat Jasper wel degelijk betrokken was bij de moord op Marianne is 2 maanden oud: https://rechtiskrom.wordpress.com/2018/01/28/vervolg-informatie-aan-de-secretaris-generaal/
  En Wim heeft Jasper niet tot moordenaar gepromoveerd, maar laat Jasper nu een persoon zijn die - tegen betaling - seks heeft gehad een gedrogeerde MV. Uiteraard is dat net zo goed weer een 180° draai van het eerdere verhaal, maar in Wim's world kan dat zomaar. En yep, ook in januari 2018 zijn het nog steeds Gekke Geke's fietsventielen die speurneus Wimp het bewijs leverden.. Joh, je verwacht het niet.

  ------


  Het zal u bekend zijn dat Jasper Steringa de dames van lichte zeden bezocht, zowel in Leeuwarden als in Groningen. Dit heeft hij immers zelf toegegeven, onder meer in zijn ‘bekentenis’ voor de rechtbank van mr. Dölle. Mijn onderzoek wijst uit dat Jasper ook een adresje had op 5 minuten van zijn woonplaats, een adresje op het terrein van het toenmalige AZC te Kollum. Waarom zou je helemaal naar Leeuwarden of Groningen gaan om seks te hebben, als het ook op 3 kilometer afstand kan? Mijn onderzoek wijst tevens uit dat Jasper die bewuste nacht is uitgenodigd op dat adres om seks te hebben met een gedrogeerd minderjarig meisje, genaamd Marianne Vaatstra. Waar zouden die prikwondjes op haar bovenbeen vandaan komen? Van het Herder’s mes van Jasper? Of van een injectienaald? Dat zou u eigenlijk eens aan Jasper moeten vragen.


  ....

  Hier zegt Jasper dus dat hij zich medeplichtig voelt. Nogal logisch toch, als je een zestienjarig meisje hebt geneukt dat weerloos was? Nogal logisch toch, dat hij zich daarvoor schaamt? Maar heeft hij Marianne ook vermoord, gewurgd en de keel doorgesneden? Heeft Jasper Marianne achtervolgd op de fiets, om haar in het weiland als een mak schaap te misbruiken en te vermoorden? Ik dacht het niet, mijnheer Riedstra. Dat kan ook niet, want de banden van de fietsen van Spencer en Wietze waren door Faek Mustafa al rond zeven uur lek gemaakt door de ventielen eruit te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat had ik inderdaad gemist, ik lees die repeterende verhandelingen van Dankbaar eigenlijk al nauwelijks meer. Tekst ietwat aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat iemand ter wereld die lappen eeuwig repeterende teksten integraal gaat doorlezen - ik ook niet - maar af en toe haal je weer een krent uit de pap.

   Interessanter is wat er ontbreekt: namelijk enig applaus van Wim's achterban over deze plotwending. De vraag is dan: is dat omdat zelfs de vaste achterban op het "yeah whatever"-punt is aanbeland, of, zouden ze toch wel kritische noten schrijven die weer eens allemaal door Wim geblockt worden?

   (waarschijnlijk is Wim achter de schermen alweer ijverig diezelfde lappen teksten aan het tikken, over fietsventielen en kluisverklaringen, in de hoop dat ze deze keer wel worden doorgelaten.. ;) )

   Verwijderen
 3. Dat doet me er aan denken, dat Wim destijds een oproep deed aan de bewoners van Kollum en omstreken, om niet mee te werken aan het DNA-verwantschapsonderzoek.
  Want dan zou zijn hele kaartenhuis, inclusief fietsventielen, in elkaar donderen.

  Met andere woorden: als Wim zijn zin had gekregen, dan liep de "medeplichtige" Jasper S. nu nog gewoon vrij rond.
  Maar daar gaat het Wim ook helemaal niet om.

  Uiteindelijk draait het om de Grote Boze Demmink, die tien jaar geleden razend populair was bij plottertjes, en van alles en nog wat de schuld kreeg; al dan niet in gezelschap van Prins Friso of Prins Claus in allerlei martelkeldertjes, op allerlei boten, in kroegjes in Thailand en in het Anne Frankplantsoen.

  Wim dacht ook: als ik de Grote Boze Demmink maar op de een of andere aan mijn kaartenhuis kan vastplakken, dan zit ik gebeiteld. Succes verzekerd.
  Maar dat trucje is uitgewerkt, en alleen Wims moeder en drie gekkies geloven er nog in.
  En de opgeblazen Mauritz natuurlijk, maar die denkt er nog een grijpstuiver aan te kunnen verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt al met al redelijk druk in die caravan: Feak, Ali, Hebben, Ludger Dill, Jasper S., Vaatstra... mis ik nog iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is jammer, dat Mauritz, pardon: Faek over de details niets wenst te verklaren
   Dan hadden we in ieder geval geweten, wie er allemaal van de partij waren.
   En of het hele publiek gewoon kon zitten, of dat er sommigen met een staanplaats genoegen moesten nemen.

   Verwijderen
  2. De halve koninklijke familie uiteraard...en de gehele politiek...

   Verwijderen
  3. Het is zeker druk in die caravan..... Zou er nou ook een nieuw boek komen (druk 3)? Want 1 en 2 kunnen nu definitief op de brandstapel, daar staat onzin in...

   Dankbaar is ongelooflijk genaaid door Mauritz Financieel en in hun onderlinge vriendschap. Die Mauritz heeft GRANIETHARD gelogen over werkelijk alles.

   Geeft niet, kan iedereen overkomen. Dan slik je even en hoef je iemand niet/nooit meer te zien. Maar wat doet Dankbaar? die wordt weer close met Mauritz....

   En ja hoor, hij wordt dus nog steeds genaaid.

   Verwijderen
 5. Mauritz heeft de website Dankbaar Draait Door al een poosje geleden off line gehaald, niet beseffend, dat het internet simpelweg nooit iets vergeet.

  Wat te denken van de volgende artikelen:
  - Onbewezen feiten over betrokkenheid vóór de moord Joris Demmink moeten nieuw boek Dankbaar 'redden' Wim trekt de wanhoopskaart.
  - Dankbaar versus Dankbaar. Hoe Corine Dankbaar een inzicht kan geven in de psyche van de auteur van Recht is Krom (met de complete correspondentie tussen Wim en zijn ex inzake hun vechtscheiding)
  - Het leugenboek 'Het Vaatstra Complot' geannaliseerd en gefileerd. Laster, smaad en giga-schending van copy right.
  - Drugscrimineel Gerrit Veldman nu adjudant van Wim Dankbaar.

  And so on...

  Fijne gozer, die Mauritz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'geannaliseerd' ... HOE?!? 'geanalyseerd' kennen we wel...

   Verwijderen
 6. Dankbaar wordt inderdaad vreselijk genaaid door Mauritz die dit overigens al jaren geleden aankondigde te gaan doen, en bovendien alles doet om zijn eigen leugens en oplichting te verdoezelen.

  Dankbaar zelf staat letterlijk met de rug tegen de muur en gaat door tot het absolute einde. Hij kan ook niet anders meer. Stoppen betekent een onherroepelijk afscheid van 600+ duizend euro. Serieus geld. Doorgaan, ook al is het tegen beter weten in, houdt de deur om dat geld terug te krijgen op een kier. Al is het maar psychologisch.

  Yehudi M. zou Dankbaar kunnen voorstellen de 500.000 euro terug te storten wanneer hij alles staakt. Dat is nog een kans om dit gezeur te eindigen. Anders wordt dit nog een lang en vooral somber verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dat voorstel heeft Yehudi M. al vorig jaar, rond september, gedaan: de moeder van Marianne had liever een getekende verklaring van Wim dat ie zich nooit meer over de Vaatstrazaak zou uitlaten dan dat half miljoen euros. En inderdaad: dat zegt nogal wat.

   Maar zelfs dat half miljoen was voor Wim niet genoeg drijfveer om het aanbod aan te nemen. Z'n huwelijk, z'n villa, het contact met z'n kinderen, z'n lidmaatschap van z'n gelefde tennisclub; het is allemaal opgeofferd aan het behalen van Het Grote Gelijk, wat er uiteraard nooit zal komen.
   Het houdt pas op als Wim écht aan de grond zit, en waarschijnlijk zelfs dan niet. Zo lang en somber is dit verhaal.

   Verwijderen
  2. Wellicht dacht Dankbaar toen nog dat Yehudi niet daadwerkelijk die 500.000 euro zou pakken.

   Verder toen Yehudi zijn eerste beslag legde om die 500.000 te incasseren legde hij beslag op de volledige bankrekening van Dankbaar. Die klaagde toen nog dat hij bij zijn vrienden geld moest lenen om boodschappen te doen en spande - terecht - een executiegeding aan. Dankbaar kreeg daar deels gelijk. Het beslag op de totale rekening was onrechtmatig. Een beslag van 500.000 euro was terecht overigens. In dat vonnis staat dat op die rekening van Dankbaar toen nog 729.000 euro stond.

   Inmiddels is daar dus in ieder geval 500.000 euro vanaf geschreven, en zijn de kosten alleen maar toegenomen.

   Het einde van de financiële armslag van Dankbaar is zeer nabij. Terugstorten van 500.000 euro is een incentive. In al zijn gekheid gaat Dankbaar geen afstand doen van die 5 ton. Hij kan ook niet anders.

   Verwijderen
  3. Klopt, maar nogmaals, dat aanbod is er dus al geweest. En nu, een half later is het weliswaar nog steeds zo dat Wim blijft kronkelen, maar lijkt het erop dat die 5 ton definitief naar MV gaat.
   En als je dus nu opnieuw weer gaat vragen om daar dan alsnog afstand van te doen, in de ijdele hoop dat Wim zich dan aan zijn woord gaat houden, is ook niet erg sjiek.
   MV heeft jarenlang geleden onder de stront die Wim over haar uitgooide (nog los van alle - nog veel grotere - ellende over de moord op haar dochter) en heeft dus ook gewoon recht op die compensatie. Je kan moeilijk weer van haar gaan eisen dat ze daar weer afstand van doet alleen maar om voor Wim een 'lang en somber verhaal' te voorkomen.

   Verwijderen
  4. Ik ga zeker Dankbaar niet schoon praten, maar ik zie in hem ook niet de duivel in dit drama in die zin dat de fam. MV ook jaren prima het karretje van Dankbaar voor zich gespannen zagen.

   De fam Vaatstra heeft zich jarenlang vastgeklampt aan die Overveense miljonair. Ook toen die bedreigingen kreeg aan zijn huisadres, en niet week. Toen vonden ze hem allemaal een held. Nu, het is allemaal anders gelopen, is Dankbaar een gevaarlijke gek en is het okay om 5 ton euro te cashen van hem?

   Ik vind dat een dubbele moraal hebben.

   Laat ik duidelijk zijn. Ik vind dat Dankbaar al heel lang geleden had moeten stoppen met zijn kansloze eenmansoorlog, en ik heb zelden een man gezien met zo weinig strategisch inzicht als mensenkennis, maar ik gun tegelijkertijd de fam Vaatstra geen enkele euro van het vermogen van Dankbaar; zij hebben lang genoeg geprofiteerd van zijn karakter.

   Het gaat allemaal veel te ver. Maar je hebt het zelf in huis gehaald. Niet zeuren dus wanneer het rommelig wordt

   Verwijderen
  5. Oh ok, dan weet ik hoe ik je woorden moet duiden. Je kent de geschiedenis van dit verhaal niet. Het gaat me te ver om dat in 2018 nog weer eens helemaal op te rakelen. Ik denk dat je in het archief van Barracuda heel veel info kan vinden.

   Of lees anders het boek van Simon Vuijk (de digitale versie kost nagenoeg niks); ook daar wordt aardig de rol beschreven van de groep Klaske (waar Wim bij aansloot).

   Verwijderen
  6. Of nee, ik zal niet al te flauw zijn, en puntsgewijs de achtergrond proberen uit samen te vatten:

   1) Meteen na de moord lag er binnen de locale gemeenschap een zware verdenking richting het asielzoekerscentrum dat er toch al niet een groot draagvlak had. Gezien de vindplaats van Marianne was dat ook helemaal niet zo vreemd. Men had het idee dat ze uit de wind werden gehouden.

   2) Begin 2000 werd het mitochondriaal DNA onderzocht aan de Universiteit van Maastricht, waar men op dat moment ver vooruit was op het gebied van onderzoek naar haplo-groepen, waarmee je met redelijke zekerheid iemand's geografische afkomst kan vaststellen.

   3) Probleem was: op dat moment was bij wet verboden om verwantsschapsonderzoek te doen. Dit leidde tot de spagaat: justitie *wist* dat de dader met redelijke zekerheid een 'ethnische fries' was, maar als ze zouden zeggen hoe ze dat wisten, dan zou daarmee een veroordeling van de dader onmogelijk gemaakt wordern omdat de verdediging dan succesvol zou kunnen aantonen dat de methode illegaal was.

   4) Dit bevestigde bij Fam. Vaatstra verder het gevoel dat 'de asielzoekers de hand boven het hoofd werden gehouden', terwijl er dus een goede reden was om in een andere richting te kijken.

   5) Klaske Ferwerda was geen vriendin van Maaike vóór de moord op Marianne. Zij was een organisator van de protestmarsen in het dorp. Op die manier kwamen zij in contact met elkaar.

   6) Geke Haarsma was een van de mensen die meeliep in die protesten; ze kende Marianne en de Fam. Vaatstra niet, maar wel had ze al eerder de politie naar Ludger Dill gestuurd ivm een andere moord. Want die Dill vond ze maar een rare snuiter. De politie nam die eerdere melding serieus, maar het leverde niks op.

   7) Een jaar of twee na de moord op Marianne herinnerde Geke zich ineens vanalles, maar dan ook echt alles: zij (en alleen zij) had eerder op de avond de asielzoekers tegen Spencer horen zeggen dat ze die avond Marianne zouden pakken. Zij (en alleen zij) had Marianne de fietsen voor haar huis zien neerzetten. Zij (en alleen zij) had "de asielzoekers" de fietsventielen eruit zien draaien. Zij (en alleen zij) had Ludger Dill voorbij zien scheuren (om middernacht vanaf haar slaapkamerraam). Zij (en alleen zij) hoorde de gil van Marianne toen ze "ontvoerd" werd. Zij (en alleen zij) zag dat al die tijd de moeder van Spencer geparkeerd stond naast haar huis, en die - terwijl ze dronken - was Spencer en Wietze een lift naar huis gaf.

   8) De hele basis van Wim's verhaal komt hier vandaan. De eeuwige fietsventielen, etc. Het is allemaal terug te voeren op die "hervonden herinneringen" (hallelujah!) van Geke.

   Verwijderen
  7. 9) Jaren later komt groep Klaske in contact met Micha en Wim. En vooral Wim neemt dit verhaal over en werpt zich op als de superspeurder die dit wel even gaat bewijzen.10) Bauke is van begin af aan achterdochtig, net als de kinderen, maar ze hebben ook een ander belang: bij gebrek aan uitzicht op een oplossing van de moord, is dit het enige wat ze hebben om de zaak een beetje in de kijker te houden. Maar de hele familie Vaatstra heeft al snel door dat Micha en Wim een stel complotdenkers zijn die de zaak niet verder gaan helpen11) Maaike staat via haar vriendschap met Klaske onder haar invloed, en blijft inderdaad - als enige van de familie - hartstochtelijk geloven in het verhaal dat Klaske, en later Wim, haar voorspiegelen.12) Ook al claimt Wim dat hij haar grote vriend was: in werkelijkheid was dat contact compleet eenzijdig. Wim belde haar, nooit andersom.13) En toen: eindelijk het verwantschapsonderzoek (waar notabene Klaske zo vurig voor ijverde in 2006 en een benefietconcert organiseerde om het te financieren), en die match was er. Wat jarenlang onmogelijk leek gebeurde: eindelijk werd de dader gepakt.14) De dag daarna belt André Vergeer met Maaike. Ze is dan - uiteraard - door de war. Want ze heeft jarenlang heilig gelooft dat asielzoekers haar dochter hebben vermoord, en moet nu verwerken dat ze al die jaren ernaast heeft gezeten. Ze vraagt expliciet om met rust te worden gelaten.15) Vanaf dag één van de arrestatie van Jasper S. heeft Maaike duidelijk afstand genomen van alle theorieen van Wim. Ze wil rust. Na 12 jaar rouwen om het verlies van haar dochter, 12 jaar onzekerheid of degene die hier verantwoordelijk voor was ooit wordt gestraft, is eindelijk het moment daar dat ze iets kan gaan verwerken.16) En dan begint het grote gelazer.. Wim moet en zal z'n gelijk halen, komt in contact met de fantast Mauritz, en nog jarenlang wordt Maaike geterroriseerd.
   Dat is in het kort de gang van zaken. Maaike heeft nooit "geprofiteerd" van Wim. Maaike heeft nooit contact gezocht met Wim. Wim drong zich op via Klaske, die op dat moment haar vriendin was, en spiegelde haar voor dat hij de oplossing had, in de jaren dat Maaike ervan overtuigd was dat het OM de zaak niet *wilde* oplossen.

   Verwijderen
  8. Evert-jan,

   Hier zwijgt de spreker stil. Hulde voor je fantastische samenvatting. Ik ga hem uitprinten en inlijsten.

   Dan nog even dit.

   Het gedrag van Dankbaar, v.d. Ham, Kat, Hofstede enz doet denken aan een ouderwetse pick-up.
   De naald op de plaat beschrijft steeds kleiner wordende "cirkels" (Spiraal dus) en stopt uiteindelijk.
   Onze plotters draaien ook in steeds kleiner wordende kringetjes rond en zullen dus uiteindelijk ook vastlopen.

   Verder ben ik tot de conclusie gekomen, dat het gedrag van alle plottergekken, dus ook van het kruidenvrouwtje "Ik heb nog nooit gewerkt" uit Zeeland, of die malloot van Albarda en de gestoorden van Niburu is terug te voeren op de simpele controverse tussen de "Have's" en de "Have-not's", waarbij het niet uitsluitend om geld gaat, maar ook over het gemis aan aanzien, status enz.

   Verwijderen
  9. Duidelijke samenvatting, heer Barendszoon.

   Verwijderen
  10. ad 7)
   Geke (en alleen zij) betrapte Ludger Dill er dagen later op (4 mei), dat hij stiekem een bundeltje kleren stond te verbranden naast het Landbouwmuseum.

   Verwijderen
  11. Evert-Jan en Boerin zouden samen een boek moeten schrijven over de strapatsen van het illustere duo Wim en Hans, met cameo's voor Micha Kat, André Vergeer, Geke, Klaske en de rest van de kliek. Deze reaguurders lijken beter dan wie ook te weten wat de feitelijke historie van deze complottheorie is, van begin af aan. Mijn complimenten voor de scherpte.

   Verwijderen
  12. Dank je wel, @de Mink, maar de credits gaan imho vooral naar de mensen die in de afgelopen jaren wel professioneel, onafhankelijk en integer onderzoek hebben gedaan.
   In tegenstelling tot de eerste de beste computerverkoper, die fantaseert dat hij de Grootste Doofpot Aller Tijden [zijn eigen woorden] exposed, om maar van zijn minderwaardigheidscomplex af te komen.
   En de credits gaan natuurlijk ook naar het door EJB al genoemde Barracuda-archief.

   Verwijderen
  13. Inderdaad, heel veel credits gaan naar Simon Vuyk, die echt een helder en onverbloemd overzicht van de hele zaak heeft geschreven.

   En het enige wat Wim in al die jaren heeft gedaan is eindeloos mensen gebeld met z'n "zeg-nou-maar-gewoon-wat-ik-wil-horen-ik-vertel-je-precies-wat-ik-wil-horen"-interviewtechniek, om kost wat kost vast te kunnen blijven houden aan de fantasieverhalen van Gekke Geke.

   Verwijderen
 7. Nog één of twee jaar doorgaan (max) en Wim wordt de nieuwe buurman van Nico. Kunnen ze ruzie gaan maken over de erfscheiding tussen twee kartonnen dozen onder een brug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Nicootje jankt en blèrt maar door op zijn blogje. En hij wordt ook nog eens psychotisch (was hij dat al?!) want hij heeft het steeds net alsof hij met meerdere is terwijl hij dat bloggie toch in zijn uppie schrijft. Ook stelt hij dat hij een 'journalist' is. My ass. Hij is niks anders dan een ouwe dom-lullende schreeuwende ouwe lul met een tekort aan aandacht...

   http://nicovandenham2.blogspot.nl/2018/03/rule-of-law-index-van-het-world-justice.html

   Verwijderen
 8. Hoe Wim Dankbaar een half miljoen euro verloor, is hier terug te lezen: https://blendle.com/i/reporters-online/hoe-de-moeder-van-de-vermoorde-marianne-vaatstra-een-half-miljoen-kreeg/bnl-tpomagazine-20180319-136261?sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6ImNocmlza2xvbXAiLCJpdGVtX2lkIjoiYm5sLXRwb21hZ2F6aW5lLTIwMTgwMzE5LTEzNjI2MSJ9

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is inderdaad opvallend dat Dankbaar GEEN ENKELE uitleg geeft over zijn hereniging met Mauritz. Heeft die alsnog kluisverklaringen weten te overleggen? Dacht het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hereniging is alweer minstens een jaar oud, en Wim heeft destijds wel degelijk verteld, of door laten schemeren, dat die hereniging er kwam toen Mauritz 'm de handtekening van Faek liet zien (getekend als "Uitgegeven voor afschrift", haha). Dat was waar Mauritz Wim weer mee binnen haalde.

   Wat ik nog opvallender vindt is dat Wim geen enkele moeite doet om z'n volgersrestant proberen duidelijk te maken waarom Jasper nu ineens niet meer die onschuldige boer is, maar wel degelijk de (of een) verkrachter was van een gedrogeerde MV.
   Ik ben zelf ook wel erg benieuwd hoe Wim dat weer bedacht heeft. Kreeg ie een telefoontje op de boerderij? Dacht ie 's nachts, kom ik fiets eens langs het AZC of er ergens nog een gedrogeerd minderjarig meisje is?
   Het is de zoveelste idioterie in Wim's scenario (waar uiteraard nergens een tijdlijn van te vinden is).

   Verwijderen
  2. Volgens Wim himself, heeft Jasper 'Het Vaatstra complot' gelezen. Op de vraag van een volger wat Jasper zijn reactie erop was: Geen enkele. Dus Jasper las in het gevang een boek over zijn onschuld en dacht 'laat mij maar zitten'.

   Verwijderen
 10. Gisteren stond er op Rechtiskrom een linkje naar dit artikel op Barracuda.
  Sportief van Wim, dacht ik nog.
  Maar Mauritz heeft hem zo te zien al weer teruggefloten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Wij wel.
   Het leven van webredacteuren is één groot feest.

   En ga jij lekker?
   Na de publicatie van deel 5 van de Grootste Doofpot Aller Tijden?
   Misschien moet je vannacht maar eens op je Spartamet stappen en door de duinen gaan crossen om je hoofd leeg te maken.
   Born to be wild.
   Maar haal geen gekke dingen uit, en hou je ventielen in de gaten, want ze zijn weg voor je het weet.

   Verwijderen
 12. Het aardige van het blijven volgen van Wimp's strapatsen blijft natuurlijk die ontzettende voorspelbaarheid. Nog geen 24 uur eerder leg ik nog eens uit hoe het hele scenario van Wim compleet is gebaseerd op de fantasieën van Gekke Geke, en prompt volgt er weer een artikel over Stephanie die zogenaamd overal getuige van was ..als je Gekke Geke wilt geloven.

  En over de nieuwe rol van boer Jasper nog steeds geen woord. Goh..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stephanie, een kind van 14, dat moest huilen, toen ze hoorde, dat MV was afgeslacht.
   Volgens Wim is dat het bewijs, dat ze zich schuldig voelde, omdat ze er bij was, toen MV werd ontvoerd.

   Toen de Empathie werd uitgedeeld, stond Wim helemaal achteraan.
   En ergens tijdens zijn leven heeft Wim een enorme betonnen plaat op de kop weten te tikken om dat gemis te compenseren.

   Verwijderen
  2. Wimp geeft er - zoals te doen gebruikelijk zonder dat hij dat zelf natuurlijk weer doorheeft - ook expliciet mee toe dat zijn 2 eerdere "boeken" over de Vaatstra zaak infantiele, incomplete en incompetente broddelwerkjes zijn waar werkelijk helemaal niets in klopt.
   Nu is Stephanie plotsklaps dus zo mogelijk een nog belangrijkere getuige dan Faek. En dat terwijl Faek fysiek bij de moord aanwezig was (in de wanen van Wimp dan) en Stephanie alleen maar getuige is geweest van het "lek maken van fietsen" en Marianne een lift zag krijgen (volgens ziekelijke roddeltante Geke dan).

   Jasper zal in één van de volgende hilarische delen wel een passende rol krijgen toebedacht om Wimp’s aan alle kanten rammelende hersenschimmen aan elkaar te fantaseren. Het kan bijvoorbeeld makkelijk dat Jasper ’s nachts de caravan van de Duitser - wiens naam niet meer door Wimp genoemd mag worden - stond te schilderen. Jasper was ’s nachts immers wel vaker op stap.
   Die nacht was Jasper in het gezelschap van de verkeerde Ali die - toen hij een shaggie opstak - per ongeluk de hele boel in lichterlaaie zette. Maar iedereen weet dat dit expres was omdat Jasper met het in de fik steken van die caravan op last van Justitie zijn DNA sporen moest uitwissen.

   Wat de Dorpsgek van Overveen en charlatan Mauritz doen kan iedereen. Ze hebben alleen niet door dat ze zich met die niet aflatende, ziekelijke drang tot aanzien, status or whatever onsterfelijk belachelijk maken. Dat is op zich niet erg. Ze moeten alleen definitief gestopt worden in het hinderlijk lastigvallen en stalken van mensen.
   Die telefoon gesprekjes tussen Faek en Mauritz ook weer waar Wimp zijn voordeel mee denkt te kunnen doen want Faek zou hierin iets toegeven ofzo. Echter, ieder weldenkend mens hoort hier een tenenkrommend immorele poging van Mauritz om Faek voor zijn karretje te spannen om zo de boel te kunnen blijven belazeren. Weerzinwekkende lieden zijn het. Heel weerzinwekkend.

   Verwijderen
 13. De allerhoogste baas van Uitgeverij Novio, met in zijn kielzog de Overveense computerverkoper, gingen een paar jaar geleden huis aan huis in Oudwoude om hun slecht lopende handel te verspreiden.
  Die verkoopstunt werd niet door iedereen op prijs gesteld.

  Inmiddels is Jasper door de beide handelaren in leed op zijn minst tot medeplichtige aan de moord op MV gepromoveerd.

  Tweede Paasdag is voor dit tweetal dan ook een mooi moment om in Oudwoude nogmaals van deur tot deur te gaan.
  Om persoonlijk hun excuses aan iedereen aan te bieden, met voor alle Oudwoudenaren een bloemetje om het een beetje goed te maken.

  Maar iets zegt me, dat dat niet gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dankbaar, get a life! Kom ik terug van een korte Paasvakantie, zit de moderatie weer vol bezopen reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gisterochtend stond Dankbaar weer voor de KG rechter om zich te verdedigen tegen FM die zijn gedrag nu wel een keer zat is en zich voor de gelegenheid onder ede door de rechter een aantal vragen liet stellen;

  "De zitting is een uurtje bezig als de rechter de angel uit het steekspel probeert te trekken. „Ik ga u drie vragen stellen”, zegt hij tegen Faek Mustafa. „Weet u uit eigen waarneming iets van de moord op Marianne Vaatstra? Was u getuige van die moord? Heeft u ooit tegen iemand gezegd dat u getuige was van die moord?” Nee, nee, nee, antwoordt Mustafa, die voor de gelegenheid onder ede is gebracht."

  Niet dat het Dankbaar afschrikt of zo, want; „Ik heb goede redenen om aan te nemen dat de heer Faek Mustafa zojuist meineed heeft gepleegd”, reageerde Dankbaar.

  FM heeft nu bij een rechter middels zijn paspoort aangetoond dat het niet zijn handtekening is onder het document van Mauritz en verklaart nu nogmaals onder de ede dat hij niet betrokken is.

  Het wordt tijd dat Dankbaar eens heel diep in de ogen van zijn vriend Mauritz gaat kijken.

  https://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/wim-dankbaar-opnieuw-voor-rechter-om-zaak-vaatstra  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via Twitter vertelde Mauritz me, dat er inmiddels al aangifte tegen Faek is gedaan wegens meineed.
   Of Mauritz daarmee de waarheid vertelde, is uiteraard nog maar de vraag.

   Een zinloos gebeuren natuurlijk.
   Om iemand met succes van meineed te kunnen beschuldigen moet je met bewijzen of getuigenverklaringen (onder ede) komen.
   En als die verklaringen niet in hun straatje passen, dan gooien ze er wéér een aangifte wegens meineed tegenaan.
   Of een wraking of een cassatie of zo iets kleuterachtigs.

   Allemaal om het Grootste Gezichtsverlies in de Geschiedenis weer voor een paar maanden op de lange baan te schuiven.

   Verwijderen
  2. Dus Dankbaar die nu al jaren op allerlei manieren FM probeert onder ede voor de rechter te brengen om juist deze 3 elementaire vragen te laten beantwoorden, waarbij hij zich gesterkt voelt door de wetenschap dat FM volgens hem niet kan of zal liegen, heeft nu aangifte tegen hem gedaan omdat FM onder ede, en volgens Dankbaar's mensenkennis, 'eerlijk antwoord' heeft gegeven.

   Wanneer het niet terecht is om Dankbaar "kierewiet" te noemen, lijkt dit het juiste moment voor hem om dat ook enigszins te bewijzen.

   Verwijderen