vrijdag 11 mei 2018

Absurd en grievend

Jeroen de Kreek is weer eens de Sjaak. Hidde van Koningsveld, vice-voorzitter van CIDI Jongeren, heeft met succes een procedure aangespannen tegen De Kreek, want die had op zijn blog met de naam Het Goede Nieuws onder meer geschreven dat Van Koningsveld betrokken is bij een terroristische organisatie 'die de Holocaust heeft beraamd en laten plegen door de antisemitische bondgenoten'.

Toen Van Koningsveld eiste dat die beledigingen per direct van de site werden gehaald zou De Kreek hebben geantwoord 'dat hij beter zijn moeder kan neuken.'

De Kreek moest zich al eens eerder voor een Amsterdamse rechter verantwoorden voor het beledigen van Joden en het aanzetten tot haat. Dit als gevolg van een stroom aangiftes tegen De Kreek van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).

Ooit kreeg Jeroen zes maanden cel (waarvan vier voorwaardelijk) voor het bedreigen van de toenmalige premier Balkenende en werd hij Holocaust ontkenner, maar het OM kreeg hem vanwege allerlei bedreigingen niet opnieuw achter de tralies omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar moest worden geacht. In een van de rapporten werd melding gemaakt van persoonlijkheidsproblematiek van 'primair narcistische aard'. Tot vorig jaar modderde Jeroen voort op zijn blogje. 

De rechtbank: 'Hoewel [eiser] als bestuurslid van de [naam organisatie] zich een en ander wellicht eerder zal moeten laten welgevallen, zijn de aantijgingen in de publicaties van [gedaagde] zo absurd en grievend, juist voor iemand die zich publiekelijk inzet tegen antisemitisme, dat het recht op bescherming van de eer, de goede naam en de persoonlijke levenssfeer van [eiser] vóór gaat op de vrijheid van meningsuiting van [gedaagde] . Daarbij geldt dat [gedaagde] weet dat hij mensen niet mag beschuldigen op basis van zijn theorie, aangezien hij hiervoor al meerdere keren is veroordeeld.'

Uit het vonnis valt af te leiden dat De Kreek nog onder een mogelijke veroordeling probeerde uit te komen door vergeefs de rechtbank te wraken.

Jeroen heeft de gewraakte teksten inmiddels verwijderd, maar daarmee is de kous niet af. Omdat De Kreek niet alleen de naam van de vicevoorzitter, maar ook zijn studierichting, portretfoto en woonadres heeft gepubliceerd, wordt de immateriële schade begroot op 1000 euro.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam  

1 opmerking:

  1. Dat zie ik bij Nicootje van den Drammie ook nog eens gebeuren... Ook zo lekker grievende teksten neerpennende...

    http://nicovandenham2.blogspot.nl/2018/05/een-van-de-vuilste-wapens-van-de.html

    BeantwoordenVerwijderen